Hej hej!
Usch vad trist det är att vara sjuk!
PT avbokad idag och även Champagneprovning med vänner! Men men, bara låta det ta sin tid!
Jag och de lurviga har varit ute på morgonrundan och sedan blev de helgfina i form av bad så nu är det så lurvigt mysiga! Får se hur länge det varar haha!
Haha lite kul bild på Polly med sitt snack i munnen, Alfons väntar tålmodigt på sin tur 😉
Jag har roat mig med att beställa nya morgontofflor – älskar de här men mina fd är utslita.
Kommit in en hel del nytt – glöm inte att min kod 56kilo24 ger 33% på dyraste varan inkl. varumärken + Ytterligare 5% på kampanj- & reapriser hos ELLOS!
Nu ska ni få ett supergott och trevligt recept som jag inspirerats av min kära kusin Aika, för det här bjöd hon på sist!
Jag försökte återskapa men gjorde enligt mitt tycke och med mina mått på kryddor etc – så himla gott!
TACK Annika för god inspo! 🩷
Man kan använda det kebabskav som man vill ha, jag använde Kronfågels kycklingkebab – den gillar vi.
Lök, vitlök, paprika och kycklingkebab får fräsa ihop i lite Zeta olivolja citron.
I med tomatpuré och Mutti körsbärstomater, de är bäst!
I med kryddor och 3 dl syrad grädde – det är valfritt, det blir supergott utan också! Man kan späda med lite annan vätska.
Vi serverade libabröd, bladpersilja, rödlök, feferoni, gräddfil och sallad till.
Men man kan lika gärna servera det som vilken gryta som helst med ris eller broccoli/blomkålsris.
En riktig fredagsfavorit kommer det bli hos oss.
I dag åt 19 åringen det som frukost efter gymmet nu i eftermiddags, då åt han det som en vanlig kebab i libabröd med mitt recept på Godaste och enklaste vitlökssåsen!
Här kommer receptet!
Skriv utKEBABGRYTA
- Portioner: 8
Ingredienser
2 påsar kebabskav á 600 g (jag hade Kronfågel kycklingkebab)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
2 msk olivolja citron (Zeta)
2 msk tomatpuré
250 g Körsbärstomater (Mutti)
1/2 dl sweet chili
2 msk japansk soja
2 msk kycklingfond
1 krm Cayenne
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad basilika
Salt, peppar eller allroundkrydda som Piffi
3 dl Syrad grädde
Instruktioner
Finhacka lök, vitlök och tärna paprikan.
Stek i olivolja tills de mjuknat. Rör ner kebabköttet och låt allt fräsa ihop tills kebaben fått lite färg.
Rör ner övriga ingredienser och smaka av.
Låt sjuda i ca 10 minuter.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
3 kommentarer
Detta var supergott, gjorde den i torsdags och hade ris och sallad till. Hade bara kycklingfilé hemma och det funkade toppenbra så också.
Tack för tipset, kram 🥰🤗❤️
Låter himla gott! En fråga bara, vad är Tomatpurésweet chili? Finns det smaksatt tomatpuré?
Haha nä sweet chili hade hamnat på fel rad =)