Kantarelldoftande kycklinggryta

2 augusti, 2019

Hej raringar!

Jag och Daniel sitter på tåget mot Örebro! Vi ska hänga med bästisarna Vickan och Micke fram till söndag och bland annat njuta av mat ute på vattnet i Hjälmaren med popup restaurangen Gastro Natur som stjärnkocken och krögaren Roger Hjälm ligger bakom. Hur ljuvligt!
Ikväll blir det visst Mojo! Spännande ser gott ut!!

Jag hamnade i arkivet på 56kilo i går, ni vet väl att man kan söka i Internets arkiv av cachade filer? Här hittar ni 56kilo från 2007-dagsläget.

Denna läckerheten har jag i bloggen sedan tidigare fast då med fläskfilé, det är ett gammalt Tastelinerecept.
men den är sååå god och så här gjorde jag i onsdags!
Ett fredagstips kanske?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kantarelldoftande kycklinggryta


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kilo kyckingfiléer
5 dl crème fraiche
1 msk smör, till stekning
lite salt
3 msk konc. kantarellfond
400 gram kantareller
12 st körsbärstomater
2 msk timjan, grovhackad


Instruktioner

Dela kycklingfileerna på längden och skär sedan i skivor.
Stek kantarellerna i torr panna tills de vätskats ur helt. Lägg i lite smör och stek kantarellerna några minuter tills de fått fin färg. Dra 2 varv med saltkvarnen.
Lägg över på fat. I samma panna lägg i ytterligare lite smör och stek kycklingen i het panna så den får fin färg, den blir genomstekt senare i grytan.
Lägg över kantareller och kyckling i en gryta. Vispa ihop creme fraiche med kantarellfond. Häll över kyckling och kanterller.
Lägg på locket och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.
Halvera tomaterna och rör ner.
Klipp timjan över vid servering.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG 2 augusti, 2019 - 12:31

Låter väldigt gott, men nu kan man göra det med färska kantareller. Har redan plockat massor! 🙂
Hoppas ni får en mysig helg!
//Berith

Svara
Åse 2 augusti, 2019 - 12:34

Jajjemensan så klart! 🤩🤗

Tack detsamma!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.