Hej raringar!
Jag och Daniel sitter på tåget mot Örebro! Vi ska hänga med bästisarna Vickan och Micke fram till söndag och bland annat njuta av mat ute på vattnet i Hjälmaren med popup restaurangen Gastro Natur som stjärnkocken och krögaren Roger Hjälm ligger bakom. Hur ljuvligt!
Ikväll blir det visst Mojo! Spännande ser gott ut!!
Jag hamnade i arkivet på 56kilo i går, ni vet väl att man kan söka i Internets arkiv av cachade filer? Här hittar ni 56kilo från 2007-dagsläget.
Denna läckerheten har jag i bloggen sedan tidigare fast då med fläskfilé, det är ett gammalt Tastelinerecept.
men den är sååå god och så här gjorde jag i onsdags!
Ett fredagstips kanske?
Kantarelldoftande kycklinggryta
- Portioner: 8
Ingredienser
1 kilo kyckingfiléer
5 dl crème fraiche
1 msk smör, till stekning
lite salt
3 msk konc. kantarellfond
400 gram kantareller
12 st körsbärstomater
2 msk timjan, grovhackad
Instruktioner
Dela kycklingfileerna på längden och skär sedan i skivor.
Stek kantarellerna i torr panna tills de vätskats ur helt. Lägg i lite smör och stek kantarellerna några minuter tills de fått fin färg. Dra 2 varv med saltkvarnen.
Lägg över på fat. I samma panna lägg i ytterligare lite smör och stek kycklingen i het panna så den får fin färg, den blir genomstekt senare i grytan.
Lägg över kantareller och kyckling i en gryta. Vispa ihop creme fraiche med kantarellfond. Häll över kyckling och kanterller.
Lägg på locket och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.
Halvera tomaterna och rör ner.
Klipp timjan över vid servering.
3 kommentarer
Supergott
Låter väldigt gott, men nu kan man göra det med färska kantareller. Har redan plockat massor! 🙂
Hoppas ni får en mysig helg!
//Berith
Jajjemensan så klart! 🤩🤗
Tack detsamma!