Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kantarelldoftande kycklinggryta


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kilo kyckingfiléer
5 dl crème fraiche
1 msk smör, till stekning
lite salt
3 msk konc. kantarellfond
400 gram kantareller
12 st körsbärstomater
2 msk timjan, grovhackad


Instruktioner

Dela kycklingfileerna på längden och skär sedan i skivor.
Stek kantarellerna i torr panna tills de vätskats ur helt. Lägg i lite smör och stek kantarellerna några minuter tills de fått fin färg. Dra 2 varv med saltkvarnen.
Lägg över på fat. I samma panna lägg i ytterligare lite smör och stek kycklingen i het panna så den får fin färg, den blir genomstekt senare i grytan.
Lägg över kantareller och kyckling i en gryta. Vispa ihop creme fraiche med kantarellfond. Häll över kyckling och kanterller.
Lägg på locket och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.
Halvera tomaterna och rör ner.
Klipp timjan över vid servering.