Kalvfärsköttbullar med svampsås i Crockpot

av Åse

God morgon!

Hoppas ni har en fin start på dagen!
Jag hade en magisk kväll på Mollbergs igår, ska strax uppdatera er senare ikväll med lite bilder från kvällen! (Och Warszawa kommer imorgon! )
Jag slappar lite framför Nyhetsmorgon sedan ska jag ta ut Alfons på en skön promenad i det vackra vädret 🥰

Om två timmar väntas en härlig helglunch på Pålsjö Krog med min fina Marie. Ska bli såååå mys!
För någon dag sedan åt vi detta, alltså hela familjen är TOKIGA i dessa kalvfärsbullarna! Vi gör dem även som biffar som HÄR 
Jag brukar lägga ner biffarna direkt (inte brynta) men igår så slängde jag ner dem i kokande vatten några minuter bara för att de skulle hålla den runda formen bättre, blev jättebra!

Några skivor smör (hyvlar) i botten, två köttbuljongtärningar och 1 dl vatten sedan i med köttbullarna!
Jag penslar dem med lite kinesisk soja så får man både färg och smak sedan.

Efter två timmar ser köttbullarna ut så här

Efter ytterligare två timmar är de klara!
Jag sparar 2 dl av skyn och gjorde den HÄR goda svampsåsen!

Bönlasagne som jag klippt till typ papardelle pasta, såååååå gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvfärsköttbullar med svampsås i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Biffarna:
1 kg kalvfärs
4 äggulor
4 dl grädde
2 msk dijon
2 tsk salt
2 krm peppar
smör att steka i

För crockpoten:
Några skivor hyvlat smör, två buljongtärningar, 1 dl vatten.

Svampsås:
500 gram
färska champinjoner
0,5 tsk curry
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
2 dl creme fraiche
2 dl sky från crockpoten
1 msk oxfond med rödvin
Drygt 0,5 dl rödvin
lite chiliflakes


Instruktioner

Blanda ihop smeten till köttbullarna.
Lägg några skivor hyvlat smör i crockpoten och lägg ner buljongtärningar och vatten.
Forma relativt stora köttbullar och sänk ner några i kokande vatten. När de flyter upp, ta upp försiktigt och lägg i crockpoten. Sätt på locket och sätt på LÅG i 4 timmar.
När den är ute gör såsen:
Spara 2 dl av skyn.
Finhacka vitlök och schalottenlök och fräs i kokosfett eller i lite rapsolja.
Skär champinjonerna i kvartar eller i skivor och lägg ner i pannan. Låt allt steka tills champinjonerna vätskats ur.
Krydda med lite chiliflakes och curry och häll på vinet, crème fraîche, skyn och oxfond.
Låt allt puttra ihop under 5-10 minuter och smaka av.
Späd eventuellt med lite mer vätska om det behövs.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

anna 9 oktober, 2022 - 19:20

Ett tips är att inte skriva ”ikväll ska jag uppdatera er..” ”imorgon kommer inlägget om…”
Som läsare blir man besviken när det inte kommer..
Hälsningar från en läsare som saknar dina inlägg och som hellre läser bloggar än att scrolla på instagram. Tyvärr finns det inte många bra bloggar kvar, så uppskattar ju såklart dem som finns kvar och som uppdaterar sina läsare, kram!

Svara
Åse 9 oktober, 2022 - 19:21

Saknar mina inlägg? Jag uppdaterar dagligen i princip. Ibland kommer saker emellan även om man har planerat för att lägga ut så jag kommer fortsätta att hinta om att inlägg kommer!
Roligt att du gillar att läsa här. KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.