Julig Pulled Pork – mört långkok med kryddor och julmust

av Åse

Gillar ni revben till jul? Då måste ni testa detta receptet på Pulled Pork!
En rätt som i princip sköter sig själv och som passar perfekt på julbordet eller i jultider med alla de härliga julsmakerna.

Jag rubbade köttet med Paprikapulver, chilipulver spiskummn, salt, peppar men det är valfritt vad man vill använda.

På med den goda såsen och kör igång antingen crockpot eller sätt in i ugnen.
Jag gjorde det i min Crockpot Express

Beroende på hur köttet ska serveras, dra isär det i valfritt tjocka bitar.

Köttet kan dras isätt antingen direkt i såsen ellerlyfts upp och låt såsen reducera ytterligare.

Servera köttet i varma tortillabröd, i hamburgerbröd eller med rostad sötpotatis, coleslaw eller en fräsch sallad.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

JULIG PULLED PORK


5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Inga betyg

  • Skribent: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Julig Pulled Pork

1,5–2 kg fläskkarré
3 dl julmust
1 dl äppelmust eller koncentrerad äppeljuice
1 msk tomatpuré
1 msk koncentrerad kalv- eller oxfond
3 krossade enbär
1 kanelstång
3 nejlikor
1 stjärnanis
1 msk riven ingefära
1 msk japansk soja
1 tsk chiliflakes
1 msk honung eller ljus sirap
12 tsk Worcestershiresås
Salt och svartpeppar
Apelsinzest eller 1 msk apelsinsaft


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader om du använder ugn.
Salta och peppra runt om eller använd valfria kryddor.
Stek hastigt i smör i panna så att köttet får färg. Lägg karrén i en ugnsform eller i din slow cooker.  Rör ihop julmust, äppelmust, tomatpuré, fond, enbär, kanelstång, nejlikor, stjärnanis, ingefära, soja, chiliflakes och honung i en kastrull och låt reducera tills såsen kokat ihop, tjocknat och kokat ner lite. Häll såsen över köttet.

Tillagning i ugn:
Täck formen med lock eller folie och låt köttet tillagas långsamt i cirka 5 timmar. Vänd köttet efter halva tiden och ta ur kanelstången om du vill undvika att den blir för dominant. När köttet faller isär är det klart.

Tillagning i Crockpot:
Tillaga på låg värme i 7–8 timmar eller på hög värme i 4–5 timmar. Ta även här bort kanelstången efter cirka halva tiden. När köttet är så mört att det går att dra isär med två gafflar är det klart.

Tillagning i Crockpot Express: Gör enligt detta receptet

När köttet är färdigt lyfter du det försiktigt ur formen eller grytan och drar isär det till långa bitar. Välj själv hur finfördelat det ska vara.
Låt såsen ev. reducera i kastrull tills den blir lite tjockare, eller häll tillbaka köttet direkt och blanda med såsen om du föredrar det. Avsluta genom att smaksätta med lite finrivet apelsinskal eller en skvätt apelsinsaft för att lyfta smakerna.

Servera köttet i varma tortillabröd, i hamburgerbröd eller med rostad sötpotatis, coleslaw eller en fräsch sallad.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 stjärnor 4 stjärnor 3 stjärnor 2 stjärnor 1 stjärna

Annons för TrendRehabMin kod 56KILO ger 20% rabatt - även på redan nedsatta priser Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab