Jordnötsfudge (sockerfri, lågkolhydrat)

9 november, 2018

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore och Adlibris

Hej hej!

Jag måste dela med mig av detta receptet igen nu inför jul!
Detta receptet hittar ni i min bok Åses Kök och är sååååå gott och enkelt att göra! Man kan använda annat nötsmör om man inte gillar eller tål jordnötter.


Jag använder  fibersirap som sötning men vill ni hellre använda honung går det bra!


Krämiga, lite crunchy, beroendeframkallande! =)


Jag förvarar mina i frysen, de blir fortfarande mjuka ändå 🙂

Skriv ut

Jordnötsfudge (sockerfrri, lågkolhydrat)

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 20 1x

Scale

Ingredienser

1 dl kokosflingor
1 dl osötat jordnötssmör, gärna crunchy
25 g smält smör
25 g smält kokosolja utan smak
3 msk fiber sirap (honung går också bra om man föredrar det)
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 nypa salt


Instruktioner

  1. Rosta kokosflingorna på medelvärme i en torr stekpanna under omrörning.
    Spara lite av kokosen till dekorering
  2. Blanda alla ingredienser ordentligt.
  3. Häll krämen i en liten rektangulär brödform, med bakplåtspapper. Jag smetar inte ut smeten utan jag vill ha ganska tjock fudge. Strö över resten av kokosen.
  4. Ställ in i frysen minst ca 30 minuter. Ta ut fudgen, vänta några minuter och skär sedan upp med vass kniv. Förvara i frys eller kyl

Notering

Hela satsen innehåller (bakat med fibersirap gold): 1104 kcal, 26 g protein, 17 g kolh, 93 g fett.
Delat på 20 bitar blir det per bit: 55 kcal, 1.3 g protein, 0.8 g kolh, 4.7 g fett

 

15 kommentarer
4

15 kommentarer

Marie Agelund Ilmo 1 mars, 2019 - 14:02

Supergoda! 🙂

Svara
Catti 25 januari, 2019 - 13:14

När jag skulle göra en ny sats upptäckte jag att jag inte hade kokos hemma så improviserade och tog praline-blandning i stället (färdig blandning av finhackade mandlar och hasselnötter, köpt i Tyskland) o det blev också fantastiskt gott!

Svara
Catarina 19 december, 2018 - 12:50

Hur mkt kokos i smeten?

Svara
Åse 19 december, 2018 - 15:39

Knappt 1 dl

Svara
Catarina 22 januari, 2019 - 22:25

Sorry, lite senkommen kommentar, men Guuud vad gott!!!! Alla fullkomligen älskade dessa!

Mina blev inte lika fina och jämna som dina så jag måste pröva en mindre form nästa gång, men smaken…wow!!! 6*

Svara
Åse 24 januari, 2019 - 09:00

Kul att höra ja visst är de gooooooda! =)

Svara
Helena 10 december, 2018 - 00:45

Måste bara tacka för att du skriver ut hur mycket kolhydrater det innehåller nu kommer det bli mycket lättare att baka med dottern som har diabetes typ 1 tack har verkligen sökt efter en sån här sida nu ska vi baka hela veckan

Svara
Emma 14 november, 2018 - 10:52

Måste testas!! Vad köper du för jordnötssmör? 🙂

Svara
Åse 14 november, 2018 - 10:55

Green Choice tex finns på Ica Maxi =)

Svara
Emma 15 november, 2018 - 10:25

Tack! 🙂

Svara
Helstekt kyckling med örtig gräddsås - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 11 november, 2018 - 16:13

[…] söndag jag har! Huset är nystädat och jag har precis tänt upp lite ljus här och mumsa på en jordnötsfudge. Skulle ju inte göra många knop här hade jag tänkt men har ju lite svårt för sådant 🙈 Tog […]

Svara
Lene med e 10 november, 2018 - 16:54

FANTASTISKT goda! Hela familjen älskar dem! Tusen tack för dina fantastiska recept! Utan dig hade vi inte kunnat äta så mycket god men hälsosam mat!

Svara
Ninni 9 november, 2018 - 23:00

Ska smöret smältas? Eller röras ihop rumsvarmt?

Svara
Åse 10 november, 2018 - 14:25

smältas =)

Svara
ÅsaS 9 november, 2018 - 13:53

Älskar fudge av alla de smaker, så dessa lär jag göra till advent, Lucia OCH jul.. Vissa saker går man all in på, när det kommer till allt vad jul heter..

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.