Skriv ut

Jordnötsfudge (sockerfrri, lågkolhydrat)

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 20 1x

Scale

Ingredienser

1 dl kokosflingor
1 dl osötat jordnötssmör, gärna crunchy
25 g smält smör
25 g smält kokosolja utan smak
3 msk fiber sirap (honung går också bra om man föredrar det)
1 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt
1 nypa salt


Instruktioner

  1. Rosta kokosflingorna på medelvärme i en torr stekpanna under omrörning.
    Spara lite av kokosen till dekorering
  2. Blanda alla ingredienser ordentligt.
  3. Häll krämen i en liten rektangulär brödform, med bakplåtspapper. Jag smetar inte ut smeten utan jag vill ha ganska tjock fudge. Strö över resten av kokosen.
  4. Ställ in i frysen minst ca 30 minuter. Ta ut fudgen, vänta några minuter och skär sedan upp med vass kniv. Förvara i frys eller kyl

Notering

Hela satsen innehåller (bakat med fibersirap gold): 1104 kcal, 26 g protein, 17 g kolh, 93 g fett.
Delat på 20 bitar blir det per bit: 55 kcal, 1.3 g protein, 0.8 g kolh, 4.7 g fett