Jag lämnar Femme.

16 januari, 2013

Underbart är kort!
Jag kommer gå tillbaka till AFF och tillbaka till mitt.
Ni som känner mig från ”början” ni vet att jag dels hade en av USAs största grafiksajter i slutet av 90-talet, ni vet att jag hade nya fräscha layouter var och varannan månad, ni vet att jag alltid lagt ner mycket tid på mina sajter för att de ska spegla mig. Jag var en av de första bloggarna i Sverige med egen installation (Greymatter, sedan B2, sedan WP)
Det har därför varit ett kreativt handikapp att tappa den där kontrollen som jag gjorde när jag gick över till Femme. Jag gick in i en portal (med fasta gränssnitt) med öppna ögon, nyfiken på nytt och utveckling men oftast vet man ju inte vad man saknar förrän man inte har det längre! Det har inte varit enkelt att ta beslutet att gå tillbaka men jag är övertygad om att man ska vara ärlig mot sig själv – då blir det bäst, för alla!
Jag är som bäst när jag får skutta omkring i databaser och PHP-kod likt en lycklig kalv på gröna ängar!
Kommer sakna Femme-tjejerna men Victoria blir ju inte av mig  ♥, inte Malin (Fnulan) heller och Anna (Starwoman) är en nyvunnen skön vän. Ulrika och Jenny måste ni kika in till för de är fantastiska med mat och bak! Therese är bara härligt skvatt galen =) och Niiiniz, Marica och Hannah preppar er med värme, vackra ting och allt mellan himmel och jord=)  Puss på er Femme tjejer, ni är grymma!!! Bokmärk dem!
Ni kommer hitta mig som vanligt på 56kilo.se (den adressen länkas alltid till där jag befinne r mig) men även den gamla adressen 56kilo.se kommer fungera och denna adressen xxxxx.se/56kilo kommer omdirigera er.
Tack FEMME för denna tiden! ♥♥♥


PS! Flytten sker under torsdagen, ni kommer att vidarebefodras dit annars är säkrast att ni direkt går till 56kilo.se för den kommer omdirigera er härifrån direkt när allt fungerar som det ska.

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

60 kommentarer

Nina 29 januari, 2013 - 19:00

Hej
SUPER att du bytte tillbaka, SÅÅÅ mycket bättre här på AFF 😀
Gjorde pizzabottnen med pofiber som du gett recept på, det blev super gott! TACK för fina recept!

Svara
Åse 30 januari, 2013 - 06:44

Tack!! Känns som rätt beslut! :)) kram!

Svara
Madeleine 18 januari, 2013 - 13:47

Fantastiskt att du bytte tillbaka! 🙂 den här sidan är så mycket lättare att hitta på!

Svara
Magdalena Stenman 17 januari, 2013 - 15:56

Börjar följa dig igen!!! Tog ett uppehåll från bloggar på ett halvår, men din är den första jag hoppar på igen!

Svara
Minna 17 januari, 2013 - 13:50

Välkommen ”hem”!
Följer dig överallt..

Svara
Torun 17 januari, 2013 - 13:15

Bra gjort, din egna design är mycket bättre 🙂

Svara
Helena W 17 januari, 2013 - 13:04

Det blir säkert bra att du blir din egen igen! Följer dig i vilket fall som helst!
Fick tidningen Buffé igår och där i var det ett raw food-recept som lät jättegott. Det var en efterrätt där man till 2 personer mixar 250 g frysta hallon, 1 avokado och 1 tsk vaniljpulver. Serveras direkt.
Tyvärr hade jag redan varit och handlat när jag tog in posten, så jag får köpa avokado nästa gång och testa detta. Låter mumsigt!

Svara
Malin Henriksson 17 januari, 2013 - 12:55

Äntligen hemma igen! Så skönt att du är tillbaka där du hör hemma :)) håller med övriga om att på xxxxx var det aldrig riktigt du, men det är det nu. Så tack Åse och välkommen tillbaka hem till dig :))
Stor kram kära du <3

Svara
virvla 17 januari, 2013 - 09:18

Hej Åse 🙂
Jag har följt dig ett litet tag…fint att du byter tillbaka…verkligen.
Beställde din nya bok…den kom häromdan.
Mycket bra!
Gillar att du hade guldig bokrygg 🙂
Ser fram mot att fortsätta följa dig…du känns…sund.
See You…

Svara
Frida 16 januari, 2013 - 22:58

Läst din blogg under lång tid men kommenterar aldrig,så dags nu då:)
tycker också du tar rätt beslut,denna sidan passar inte dig riktigt,missförstå mig rätt!
Du är superbra och jag tar ofta dina goda recept,smarr!
att du bor i Helsingborg,precis som jag, gör det hela roligare att läsa när du är nånstans omkring osv. Keep rockin!!! Kram

Svara
Anna 16 januari, 2013 - 22:13

Jaaaaaa!!!! Din tidigare blogg är ljusår från xxxxx. Saknar även Viktorias gamla matplatsen. Jag förstår inte alls Femmes grafiska uttryck, det känns stelt, gammalt och opersonligt. Allt som ni bloggare inte är. Kanske får xxxxx chans att själva utvecklas i positiv riktning, om de nu känner behovet 🙂
Lycka till! Ses på nygamla sidan!!
Anna

Svara
Fnulan 16 januari, 2013 - 22:10

Love u bejb!

Svara
lujoto 16 januari, 2013 - 21:32

En blogg är ju så personlig, så självklart ska det kännas rätt!
Kram fina du! 🙂

Svara
Lena - Koala's Kitchen - en koala, ett kök & en kamera! 16 januari, 2013 - 20:08

Well honey I could have told you that 😉
Det är ju det som är hela (nästan) meningen med bloggen. Att man kan fippla i cssen hur möcke man vill 😀

Svara
Mathildas mamma 16 januari, 2013 - 20:07

Jaaaaaaaaaaaaaaaa

Svara
Ante 16 januari, 2013 - 19:33

Blir nog kanonbra att flytta tillbaka! Jag läser varje dag i vilket fall. Så en fråga då. När det gäller handflatemetoden, räknar du blomkål/brockolimos på grönsakshandflatan? Så om man tar en liten klick av det, kan man ta resten sallad eller vitkål? Hälsn Anette

Svara
Moa 16 januari, 2013 - 18:23

Toppen! Jag gillade aldrig upplägget på xxxxxsidan. Jag följer med till din nya adress 🙂

Svara
Lillamy 16 januari, 2013 - 17:34

Vad tråkigt!! 🙁 Men förstår det verkligen när man redan har en så inarbetad blogg som du har. Mer frihet då ju.
Lycka till! <3
kramar

Svara
Bakverk & Fikastunder 16 januari, 2013 - 15:54

Som jag sagt tidigare så tycker jag såklart att det är tråkigt att du lämnar oss. Och vi hann ju aldrig träffas heller! Stort lycka till! Jag kommer att kika in hos dig! Kram

Svara
B-M 16 januari, 2013 - 15:46

Jag följer med Åse! Det vet du 😉

Svara
Mammamy 16 januari, 2013 - 15:30

Hej!
Åh vad bra! Du passar bättre att vara egen.
Lycka till! Väntar ivrigt på att din bok ska dimpa ner i brevlådan 🙂

Svara
Vitae Stilo 16 januari, 2013 - 15:06

Då följer jag med dig där 😉
Ha en fin dag!
Kram
Helen
http://www.vitaestilo.se

Svara
Ann-Christine 16 januari, 2013 - 14:57

Skriver inte ofta men läser dagligen. Ett bra beslut då det känns väldigt uppstyrt här, ser fram emot att läsa igen på din förra blogg.

Svara
Susanne 16 januari, 2013 - 14:46

Inga problem, det blir bara att ”bokmärka om dig”, det är din blogg och den ska ju vara som du vill… Kraam S

Svara
Maria 16 januari, 2013 - 14:38

TACK, för det, här inne är så anonymt, har inte känt mig hemma här trots att jag gillar det du skriver 🙂

Svara
Niiinis Skönhet 16 januari, 2013 - 13:44

Åh Åse! Det var så trist att du skulle lämna oss. Du är så härlig ju…. Jag kommer fortsätta följa dig på din sida såklart Cohen instagrammar vi ju. Hoppas att vi får möjlighet och ses framöver! All lycka och välgång till dig! Kram Nina❤

Svara
mariaros69 16 januari, 2013 - 13:37

Hej Åse!
Vi kommer ju följa dig oavsett:D Och blir ju lättare och komma åt alla recept igen:P Idag är min är min 9e dag, och lärt mig ett helt annat mattänk… tänker inte ens på att jag inte äter kolhydrater längre.
Min sambo är rätt så less på att höra om alla roliga recept
jag ska prova..
Min 18-åriga dotter är med mig helt i lchf kosten:D
När flyttar du ”hem” igen?? ;D
Må så gott nu.
Kramar från Maria

Svara
Pia 16 januari, 2013 - 13:00

TACK…!!!

Svara
Lotta - ohlovely.se 16 januari, 2013 - 12:59

Ja jisses vad man bytade layout. Hela tiden! Minst en gång i veckan. Det var tider det!
Heja dig! Du gör helt rätt. 🙂
Kram

Svara
~ Maria ~ 16 januari, 2013 - 12:10

Förstår dina tankar å blir jätteglad! Denna sidan är inte riktigt du 🙂

Svara
Ulla 16 januari, 2013 - 11:36

Jippiiiiiiiiiiii
Jag följer dig troget, men det var mycket roligare att läsa din förra sida. Kokboken är toppen, som vanligt med dina recept.
Tack o tack

Svara
towe 16 januari, 2013 - 11:32

Forstar dig, ar man grafiker da ar det svart att vara fast i ett granssnitt. Ser fram emot att ater folja dig igen pa 56kg. kram towe.

Svara
Linda 16 januari, 2013 - 11:24

Äntligen tillbaks till den gamla vanliga! Jag har saknat den layouten (som du så skickligt utförde), så det gör du rätt i!
Jag har en fråga i din kokbok… Ädelostsoppan, skall man ha i hela broccolin, med stjälkar och allt? Man kan ju äta stjälkarna (färsk broccoli talar vi om) när de är kokta så varför inte egentligen tänkte jag, men sedan blev jag osäker!:)

Svara
Åse 56kilo 16 januari, 2013 - 11:59

Javisst! =) skär bort det som är fult bara =)

Svara
T 16 januari, 2013 - 10:43

Yayy! Jag har inte velat ”klaga” för du skrev när du flyttade hit att vi skulle vara optimistiska och att allt blir bra bara man vänjer sig… Men jag har tyckt att det fungerat mycket sämre med sök/arkiv-funktionerna. Har följt dig länge nu o brukar använda din blogg som en kokbok – inte spara recepten lokalt. Och nu har jag fått ge upp ibland då jag försökt leta recept. Så, bra val att fortsätta på egna ben! Tycker denna sida är för ”blockig” och stökig för din fina, rena design! Kör hårt så ses vi på nya adressen! Kram!

Svara
Annika Duckmark 16 januari, 2013 - 10:35

Hej
Välkommen tillbaka

Svara
varvara 16 januari, 2013 - 10:04

Detta beslut glädjer mig!!!
Ha en fin dag!
Kram

Svara
Mickan 16 januari, 2013 - 09:51

Hej igen! Har läst på om periodisk fasta nu i dina tidigare inlägg, tror detta skulle vara nåt för mig för att få fart på viktminskningen, vad tror du? Vilken typ av kokosfett borde man använda, vanligt i bit eller olja? Finns kokosolja i vanliga matvaruaffärer eller på hälsokostbutiker? Är såå glad att jag hittade dig! 😉

Svara
Åse 56kilo 16 januari, 2013 - 09:56

Hej!Du ska använda ekologiskt kokosfett/ola dvs INTE unilevers i silverpaket! =)) Deodoriserat kokosfett (utan smak) finns hos Cocosa (hälsokost) eller på lchbutiken.se (bästa och billigast!) naturellt (med smak) finns hos Kung Markatta i dagligvaruhandel (ica maxi) oh även cocosa har. jag köper mitt fett hos lchfbutiken.se!

Svara
Mickan 16 januari, 2013 - 13:58

Hej,
Eftersom jag bor i Finland så blir det väldigt dyr frakt att beställa från Sverige. Hittade kokosolja som är kallpressad som heter CocoVi på en finsk sida. Är det liknande tror du? Tacksam för dina svar!

Svara
Summer 16 januari, 2013 - 09:46

Neeeej!!! Så tråkigt! 🙁
Har börjat följa din blogg regelbundet sen du startade här. Tidigare blev det mest någon gång ibland. Åh, detta var jätte synd tycker jag!
Självklart önskar jag dig lycka till iaf! 🙂

Svara
helena66 16 januari, 2013 - 09:37

Va´roligt! Man ska ALLTID följa magkänslan. Jag tyckte det var spännande att höra att du kan det här med programmering mm. Jag blir nyfiken på människan bakom den här bloggen.
Har du något arbete vid sidan av bloggen? Jag är lite ny här men har förstått att du har många järn i elden. Böcker bla. men även medverkan i Mat & Hälsa (som jag prenumererar på nu)
Ser fram emot din återflytt. Du ”gnistrar” till när du skriver om det. Härligt <3
H

Svara
Åse 56kilo 16 januari, 2013 - 09:43

Hej! Jag försörjer mig som kostrådgivare, matkreatör och bloggare och var tidigare webbredaktör och webgrafiker =) Hoppas du följer med mig! <3

Svara
jennysmatblogg 16 januari, 2013 - 09:35

Stort lycka till Åse.
Det kommer bli tomt utan dej här! <3
Kram Jenny

Svara
Starwoman 16 januari, 2013 - 09:30

Kommer sakna dig, men önskar dig all lycka till som jag redan sagt till dig <3 Kommer ju följa dig även när du är tillbaka hos AF!!! Stor kram från lilla mig 🙂

Svara
Pia 16 januari, 2013 - 09:30

JIPPIIIIII !!!!! <3

Svara
langel 16 januari, 2013 - 09:15

Håller med flera ovan-det var en helt annan känsla på bloggen innan du hamnade på xxxxx. Känns bra som läsare också!

Svara
FruSofie 16 januari, 2013 - 08:50

Som jag skrev på FB, har saknat dig. VÄLKOMMEN TILLBAKA <3 Kram

Svara
Petra 16 januari, 2013 - 08:39

Bra att du gör vad som känns rätt för dig! Det är inte alltid helt lätt att ta den typen av beslut. Femme är en snygg sida men opersonlig, ser fram emot att fortsätta följa dig från en annan plats.

Svara
Helena 16 januari, 2013 - 08:38

Japp, jag förstår dig fullständig. Har ju varit med lääänge hos dig och vet att du älskar att pula och greja 🙂
Hjärtekram!

Svara
Mickan 16 januari, 2013 - 08:29

Hej Åse! Måste skriva lite o fråga.. Fick din bok i torsdags och har gjort 3 recept ur den redan. SÅÅ BRA RECEPT! ser framemot att göra mer ur din bok! Läste lite här om periodisk fasta, har inte riktigt koll på vad det är? Sen undrar jag också hur viktigt det är med fettet i kosten?
Är det bättre att använda kokosfett än vanligt smör? Jag skulle vilja minska 5 kilo, men det är lite svårt. Har kört lite på LCHF ett par veckor. Dock inte helt strikt, men utan bröd, pasta, ris och potatis.
Har du nåt bra tips? Kan tillägga att jag har hypotyreos som ju påverkar ämnesomsättningen(har medicin). Hoppas du tar dig tid att svara.
Ha en bra dag!

Svara
Åse 56kilo 16 januari, 2013 - 08:42

Hej! Fettet är väldigt viktigt för den energin ska ersätta energin från kolhydraterna. Och fett gör att kroppen fettförbränner bättre.
Periodisk fasta betyder att man låter kroppens förbränningsperiod vara längre (när man inte äter) och lagringstiden kortare (när man äter) det finns en kategori här som heter ”periodisk fasta” där alla mina inlägg om detta finns.
Kokosfett (ekologisk) är väldigt bra, speciellt för er med sköldkörtelproblem. Det innehåller laurinsyra och kaprylsyra och hjälper kroppen att få bättre försvar inifrån. Jag rekommenderar 3 msk per dag som man får i sig via kosten eller via sked. Smör är jättebra att steka i så det an vara ett komplement =)

Svara
mahe72 16 januari, 2013 - 08:28

Jättebra Åse!
Man ska alltid följa sitt hjärta och jag tycker du gör helt rätt :))
Tack vare dig har jag även sett de andra tjejernas blogg och säkert fler med mig.
Ha en bra dag / Malin

Svara
Jenjo 16 januari, 2013 - 08:26

Åh vad bra…! Jag gillar Femme och bloggarna som är här. Men detta har verkligen inte känts som du. Jag gillar att du var här en sväng, då jag hittat flera roliga bloggar att följa, men jag tycker du passar bäst som det var innan.
Kram vännen!!! <3

Svara
Nadja 16 januari, 2013 - 08:21

Måste säga att jag är glad åt ditt beslut. Följer dig dagligen och älskar dina inspirerande inlägg. Jag tycker mycket inspiration förlorades när du bytte till FEMME. Kändes mer personligt förr 🙂 Lycka till! (fast det behöver du knappast) Ser framemot att fortsätta följa dig

Svara
Louise 16 januari, 2013 - 08:14

Jag kommer att följa dig i alla fall. Lycka till på din gamla/nya AFF 🙂

Svara
Gabriella 16 januari, 2013 - 08:13

Jippie!!
Har som du vet följt dig i 10 år tror jag och det här har inte känts som du.
Grattis till beslutet.Kram!

Svara
Linruz 16 januari, 2013 - 07:37

Känns om ett förståndingt och riktigt beslut.
Även om det är toppen fint här, känns det inte riktigt som DU.
Relationen med tjejerna sitter ju inte i sighten utan den skapar du ju själv.
Följer dig vart du än huserar och skriver ännu en gång att jag är så glad att du delar med dig och inspirerar dagligen.
Bamse kram
Lina

Svara
Anna-Karin 16 januari, 2013 - 07:23

Jag förstår hur du känner. Jag vet inte vad andr tycker men för att låta som en klyscha:Det var bättre förr 🙂 Men jag Följer dig alltid, var du än är hihi! Ha en bra dag Åse!

Svara
Ann 16 januari, 2013 - 08:39

Såklart Åse! Det var tider det! Jäklars vad vi bytte LOTAR! Tror att det blir kanon när du får trixa och meka som vanligt. Själen i att ha en egen blogg/hemsida.
Kraaaaaaaaaaaaaaaam! 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.