Jag i Hemmets Journal

av Åse

Jag och tre kursare var och åt lite i Festivalvimlet ikväll efter utbildningen, ingen gastronomisk upplevelse på Prins Bernard men vi hade trevligt i allafall! Plockade upp nya Hemmets Journal så jag kunde kolla in reportaget om mig, kul! (fast jag skulle nog valt en annan tunika som inte fick mig att se gravid ut *S*) Roligt är att den siffran som står i artikeln (unika besökare) är betydligt fler idag =) Ni ökar stadigt, ni läsare!! <3

Nu ska jag och svärmor fira lite kväll och i morgon är min utbildning slut!! Det har varit en låååååång månad men det har varit otroligt intressant och jag har fått en ny syn på kost, hälsa och vår kropp!

Om jag orkar (fortf mätt) så blir det eventuellt lite jordgubbar och grädde i kväll, att fira att tentan är gjord =)
KRAM på er!!

20110825-051337.jpg
20110825-070125.jpg
20110825-070135.jpg
20110825-070143.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

25 kommentarer

Birgitta Höglund's Mat 27 augusti, 2011 - 16:56

Vad kul, Grattis. Fick just höra av en granne som läser den, det var en jättebra artikel sa hon. Och nästa vecka skulle det vara en hel bilaga med LCHF-recept. Det går framåt 🙂
Just blivit klar med min kokbok, känns fint att kunna bidra till att sprida kunskapen om bra mat 🙂

Svara
Åse 28 augusti, 2011 - 12:08

Hej Birgitta! Läste precis det! Så roligt!! Håller alla tummar för din bok! 🙂

Svara
Birgitta Höglund's Mat 28 augusti, 2011 - 12:31

Tack, Åse. Ska bli så kul att se mina recept i bokform, blir lite mer på riktigt den här gången 🙂

Svara
Johanna 27 augusti, 2011 - 00:16

Kul! Och du var jättesnygg och såg inte alls gravid ut. Jag reagerade lite på att det på omslaget står ”Jag äter gott och går ner i vikt…” och att det i sidhuvudet i artikeln står ”Gå ner i vikt – hitta din egen vikt!” samtidigt som artikeln handlar om att behålla vikten. Att rubriken var lite missvisande är dock strunt samma men det väckte en fråga hos mig till dig, nämligen: Vad anser du är den största skillnaden mellan din kost när du äter för att (som det verkar nu) behålla vikten och för att gå ner i vikt? Och varför fortsätter du inte helt enkelt att gå ner i vikt när du fortsätter äta LCHF? Inte för att du på något sätt behöver det och jag inser att alla har någon sorts viktminimigräns men nog skulle du väl teoretiskt kunna fortsätta att gå ner i vikt lite till? Och då undrar jag vad det är i ditt kostupplägg som gör att du inte gör det jämfört med hur kostupplägget ser ut när du går ner i vikt.

Hoppas du förstår min fråga rätt och inte tar den på fel sätt men för mig som inte har sådär jättemycket att gå ner och undrar mer över LCHF som ett långsiktigt sätt att leva är frågan ganska relevant.

Ha det gött!

//Johanna

Svara
Åse 27 augusti, 2011 - 01:01

Ingen fara :)) hur man äter på LCHF för viktminskning är väldigt individuellt, vissa måste vara superstrikta andra inte. För att hålla vikten så unnar jag mig mer, tex yoghurt och bär på morgonen, vin, mer grädde/crème fraîche. Det är ofta sådana livsmedel man får begränsa när man viktminskar. Men basmaten ser likadant ut alltid. Hoppas du fick lite svar 🙂

Svara
Åse 27 augusti, 2011 - 01:02

Ps: artikeln handlade bl.a. Om att jag viktminskat med LCHF även om jag inte aktivt viktminskar nu 🙂

Svara
Johana 29 augusti, 2011 - 16:08

Okej! Tack så mycket för svaret.

//Johanna

Svara
Åse 26 augusti, 2011 - 11:28

Du är jättefin i reportaget! Och ser att man följer upp med en LCHF bilaga nästa vecka. kul!

Svara
Maud 26 augusti, 2011 - 08:28

Måste absolut iväg och köpa HJ idag, vem kan missa en sådan intressant läsning. 🙂
Hoppas det går bra i em, med provet – Ha nu en fin helg hemma!

Svara
Åsa 26 augusti, 2011 - 06:53

Åh vad roligt Åse 🙂 När min mamma har läst den ( hoppas hon läser den fort 😉 ) ska jag ta den och läsa den 🙂
Annas bok LCHF för Kvinnor kom i förgårr och nu har jag läst den, mycket intressant som får en att tänka 🙂
Lycka till med allt nu som du lärt dig och jag är övertygad om att mååååånga vill gå hos dig 🙂

Kram och trevlig helg…
Åsa

Svara
enannankarin 25 augusti, 2011 - 21:31

hej åse!ville bara säga att du var jättefin på bilderna!älskar din blogg och har följt den sen början av sommaren.tycker det är kul att läsa och särskilt som du uppdaterar så ofta.
tänkte bara tipsa om en superenkel och smarrig efterätt!!man tar frysta bär typ jordgubbar eller hallon.de ska helst vara isär inte i en klump. man lägger dem i en bunke.häller på vispgrädde och ev philadelphiaost och kör med stavmixer. då blir det en supergod och snabb glass. jag har inga exakta mått utan går på känsla.har hittat på det själv. men den måste ätas genast!=))

Svara
Åse 25 augusti, 2011 - 22:35

Åh men tack! tack för tipset! Bärglass är supergott! tack för påminnelsen!

Svara
Carin 25 augusti, 2011 - 21:26

Vad fräckt att du är med i HJ! Hade jag fortfarnde varit i Sverige hade jag sprungit ut och köpt ett exemplar. Och du ser verkligen inte gravid ut!

Fira gott!

Svara
Åse 25 augusti, 2011 - 22:35

tack rara!

Svara
ÅsaS 25 augusti, 2011 - 21:21

Ska norpa tidningen av mamma när hon läst färdigt i den. 😉

Kram på dig, fina du!
ÅsaS

Svara
a-k 25 augusti, 2011 - 21:14

Sötröv! 🙂

Svara
Åse 25 augusti, 2011 - 22:35

<3 😉

Svara
J 25 augusti, 2011 - 21:10

Åh vad kul det måste jag spana in! En fråga, jag kommer ihåg att du skrev om att du fick ont i magen av kesella; är det fortfarande så? Jag får sjukligt ont av kesella men inte av mjölk, yoghurt etc – kom du fram till varför du fick magont? Tack för en fin blogg!

Svara
Åse 25 augusti, 2011 - 22:39

Det kan vara att man blir lite laktos/kaseinkänslig, enligt Anna (Hallén) eftersom man kanske helt plötsligt äter ganska mkt mejeri än man gjort förr.
I detta fallet kan det ju vara att du reagerar på kaseinet (mjölkproteinet). Mitt försvann men skulle jag börja äta yoghurt o kesella varje dag igen hade det nog återkommit!

Svara
jenny 25 augusti, 2011 - 20:34

sötaste finaste du ser inte alls gravid ut i den tunikan!!
Grattis till avslutad utbildning!
*kram*

Svara
Pia B 25 augusti, 2011 - 19:28

Tramsmajja!!! Du ser inte alls gravid ut!!!! Söt som socker 😉

Puss

Svara
Åse 25 augusti, 2011 - 20:26

Haha äh du vet hur kritisk man är själv! jag är aaaaaaaldrig nöjd med bilder på mig själv. PUSS!

Svara
Anita 25 augusti, 2011 - 20:33

Hahaha, men ingen kommentar om att du är 39 år! Har du sett att det står så på framsidan? 🙂

Svara
Åse 25 augusti, 2011 - 22:40

haha ja där blev det fel men rätt i reportaget =))

Svara
Paulina 25 augusti, 2011 - 19:20

Kul! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.