Italienska kalvfärsbiffar med mozzarella – serverade i en krämig tomatsås med parmesan
Italienska kalvfärsbiffar är ett av mina absoluta favoritrecept! De här biffarna är inte bara otroligt saftiga, de är också fyllda med smältande mozzarella och serveras i en krämig tomat- och parmesansås som lyfter hela rätten..
När jag vill laga något extra gott men ändå enkelt – då är biffar ett självklart val. Dessa saftiga italienska kalvfärsbiffar som är fyllda med smältande mozzarella är ett givet val!
De serveras i en len, krämig sås med smak av parmesan och tomatpesto. Hur gott!? Umami deluxe!
Det är något särskilt med hemlagade biffar. För mig väcker det barndomsminnen från när vi åt pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt.
Rätten passar lika bra till vardagslyx som till helgmiddag. Jag gillar att servera dem med rostade romanticatomater och en fräsch ruccolasallad med balsamico och olivolja. Pasta fungerar förstås också utmärkt, speciellt om de gör lite mindre i storlek – eller varför inte ett lent blomkålsmos om du föredrar lågkolhydrat? (tänk Wallenbergare i stilen)
Peugeot Appolia Ugnsform – HÄR (Har både rund och avlång)
Favoritservisen hittar ni HÄR – Tycker färgen på tallrikarna lyfter i princip ALL mat! Är lite svag för blå tallrikar.
Muuuuuums! Rekommenderar verkligen ugnsrostade små kvisttomater till. Sötman och syran passar perfekt i den här rätten.
Jag brukar dressa dem med olivolja, mörk balsamvinäger och salt och baka i 200 gr i ca 15-20 min.
Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar här nedanför eller taggar mig på Instagram när du lagar det – Och dela gärna receptet i era kanaler!
KRAM,
Åse 💖

Italienska mozzarellafyllda kalvfärsbiffar
- Portioner: 4
Ingredienser
500 gram finmalen kalvfärs
2 dl grädde
1/2 dl havregryn (går att uteslutas)
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk torkad basilika
1,5 msk konc. kalvfond
ev. lite salt
1 krm peppar
1 st färsk mozzarellaost à 125g (påsen väger 250 g)
smör att steka i
GRÄDDSÅS
3 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl riven parmesanost
2 msk röd tomatpesto
2 tsk soja
(salt), peppar
Instruktioner
Blanda havregryn med vispgrädde i en bunke.
* Om ni inte vill använda havregryn tillsätt då grädden lite i taget i slutet av bearbetningen av färsen.
Blanda ner färs, äggulor, dijonsenap och kryddor och rör ihop allt. Fördela mozzarellan i bitar och rör ner.
Forma mindre biffar, Det underlättar att ha blöta eller inoljade händer. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i biffarna när smöret slutat fräsa.
Stek biffarna långsamt på medelvärme i ca 5–6 minuter tills botten fått fin färg och de känns lite stabila. Vänd på dem försiktigt och stek andra sidan. Lägg biffarna på en tallrik.
Häll i grädde, fond, röd tomatpesto och soja i stekpannan och smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka ihop några minuter, ta bort från värmen och rör i parmesan. Häll såsen i en ugnsform och lägg i biffarna och servera.
3 kommentarer
Inte testa men ska absolut göra det 😊 Låter riktigt gott.
verkar vara hur gott som helst..
men en undran varför man 2 lika utskick?
Hur menar du? 2 lika utskick? Utskick var?