Italienska kalvfärsbiffar med mozzarella – enkelt recept

av Åse

Italienska kalvfärsbiffar med mozzarella – serverade i en krämig tomatsås med parmesan

Artikeln innehåller reklamlänkar

Italienska kalvfärsbiffar är ett av mina absoluta favoritrecept! De här biffarna är inte bara otroligt saftiga, de är också fyllda med smältande mozzarella och serveras i en krämig tomat- och parmesansås som lyfter hela rätten..

När jag vill laga något extra gott men ändå enkelt – då är biffar ett självklart val. Dessa saftiga italienska kalvfärsbiffar som är fyllda med smältande mozzarella är ett givet val!
De serveras i en len, krämig sås med smak av parmesan och tomatpesto. Hur gott!? Umami deluxe!

Det är något särskilt med hemlagade biffar. För mig väcker det barndomsminnen från när vi åt pannbiffar med gräddsås, potatis och lingonsylt.
Rätten passar lika bra till vardagslyx som till helgmiddag. Jag gillar att servera dem med rostade romanticatomater och en fräsch ruccolasallad med balsamico och olivolja. Pasta fungerar förstås också utmärkt, speciellt om de gör lite mindre i storlek – eller varför inte ett lent blomkålsmos om du föredrar lågkolhydrat? (tänk Wallenbergare i stilen)

italienska kalvfärsbiffar


Peugeot Appolia Ugnsform – HÄR (Har både rund och avlång)

italienskt porslin

Favoritservisen hittar ni HÄR – Tycker färgen på tallrikarna lyfter i princip ALL mat! Är lite svag för blå tallrikar.

Muuuuuums! Rekommenderar verkligen ugnsrostade små kvisttomater till. Sötman och syran passar perfekt i den här rätten.
Jag brukar dressa dem med olivolja, mörk balsamvinäger och salt och baka i 200 gr i ca 15-20 min.

italienska kalvfärsbiffar med mozzarella

Har du Har du testat receptet?
Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar här nedanför eller taggar mig på Instagram när du lagar det – Och dela gärna receptet  i era kanaler!

KRAM,
Åse 💖

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italienska mozzarellafyllda kalvfärsbiffar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 gram finmalen kalvfärs
2 dl grädde
1/2 dl havregryn (går att uteslutas)
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk torkad basilika
1,5 msk konc. kalvfond
ev. lite salt
1 krm peppar
1 st färsk mozzarellaost à 125g (påsen väger 250 g)
smör att steka i

GRÄDDSÅS

3 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1 dl riven parmesanost
2 msk röd tomatpesto
2 tsk soja
(salt), peppar


Instruktioner

Blanda havregryn med vispgrädde i en bunke.
* Om ni inte vill använda havregryn tillsätt då grädden lite i taget i slutet av bearbetningen av färsen.
Blanda ner färs, äggulor, dijonsenap och kryddor och rör ihop allt. Fördela mozzarellan i bitar och rör ner.
Forma mindre biffar, Det underlättar att ha blöta eller inoljade händer. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i biffarna när smöret slutat fräsa.
Stek biffarna långsamt på medelvärme i ca 5–6 minuter tills botten fått fin färg och de känns lite stabila. Vänd på dem försiktigt och stek andra sidan. Lägg biffarna på en tallrik.
Häll i grädde, fond, röd tomatpesto och soja i stekpannan och smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka ihop några minuter, ta bort från värmen och rör i parmesan. Häll såsen i en ugnsform och lägg i biffarna och servera.

 

 

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

3 kommentarer

Jeanette 19 maj, 2025 - 19:48

Inte testa men ska absolut göra det 😊 Låter riktigt gott.

Svara
Barbro 19 maj, 2025 - 19:31

verkar vara hur gott som helst..
men en undran varför man 2 lika utskick?

Svara
Åse 19 maj, 2025 - 19:32

Hur menar du? 2 lika utskick? Utskick var?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.