Kycklingsoppa med mjukost

av Åse

Hej mina raringar!

Japps det blir en hel del recept här nu och visst det vet jag att ni uppskattar men jag saknar allt annat men jag är tyvärr TOM på inspiration nu.. Men det kommer nog snart ska ni se! Jag ska gaska upp mig! Vi befinner ju oss i en särskild tid nu och livet känns lite på paus.
I dag blir det lite styrketräning i alla fall! Back in business! Jag har dock fått problem med mitt knä så jag ska låta någon titta på det.

Vilken oerhört vacker morgon jag vaknat upp till! Krispigt vitt ute, klarblå himmel och jag NJUTER verkligen av att vi har vitt i Skåne! Solat ansiktet lite ute i uterummet 😁

Här ska ni få ett smarrigt sopprecept! Våra barn älskar soppa och vill ofta ha det när jag frågar vad de är sugna på.
I veckan gjorde jag ett Kavli recept som var SÅ gott!

Ni ska få ett oerhört gott brödrecept som matchar detta i nästa inlägg! (inget lågkolhydratrecept)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingsoppa med mjukost


  • Författare: Kavli
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 stor morot, finhackad
1/2 msk curry
1,5 msk kycklingfond
7 dl vatten
250 g Kavli MildOst
400 g kycklingfilé
100 g sockerärtor, skurna på längden
svartpeppar
ev. koriander
smör att fräsa morötterna och curryn i

Instruktioner

Skär kycklingen i mindre bitar.
Fräs morotstärningarna och curry i smör i grytan. Håll på vatten och buljong. Låt det koka i ca 4-5 minuter. Tillsätt kyckling och mjukost. Låt koka upp och låt puttra i några minuter tills kycklingen är klar. Peppra.
Lägg ner sockerärtor och låt dem bli varma, servera.
Garnera gärna med koriander.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Ina 21 januari, 2021 - 19:32

Gjorde din kycklingsoppa ikväll… blev inte för sista gången 😋… tycker både jag, mina barn och min kompis.

Svara
Anneli 14 januari, 2021 - 22:11

Nåt min sjukgymnast sa när jag hade ont i knät var att man ska sitta på en stol och fästa en tyngd nere vid fotänden. Jag tog en väska med lite tyngd i. Sen lyfte jag benet upp och ner. Bra om man är löpare med och får ont. Hoppas knät blir bra😊

Svara
Åse 14 januari, 2021 - 22:27

Åh tack för tips! 🙏🏻😍
Kram o tack!

Svara
Ulrika 14 januari, 2021 - 11:13

Tack för tipset, den ska vi testa. Vi försöker köra soppa och pannkaka på torsdagar, enkelt när man planerar veckan;) Då vet man ju liksom en dag iallafall. Alla vill dock helst ha potatis & purjolökssoppa och till slut blir det ju lite uttjatat.
Tack för att du delar med dig, förstår att inspirationen tryter, det gör den ju för alla nu. För att hitta någon så är det ju så kul att läsa bloggar, är verkligen imponerad över att ni orkar hålla igång trots ”stugsittande”. Må så gott! Kram Ulrika

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.