Italiensk paj med ugnsbakade tomater och parmaskinka

av Åse

Hej ny vecka! Hej måndag!
Visst är man lite dagvill just nu? 🤗

Vi ska ut på lite äventyr mot västkusten på torsdag till lördag men annars blir det en lugn vecka. Känns skönt!
I kväll tänkte jag laga något gott, ska fundera på vad! Det är så ostruktuerat med maten nu, och saknar verkligen att kreera nya recept och laga mat hemma! Men det är ju något man ser tillbaka på sedan i höst när vardagen är tillbaka med råge!

Tills dess så rotar jag lite i arkivet från både blogg och böcker och lyfter till er!
Den här godingen kommer från MINA FAVORITER! Såååååå smarrig!
Pajdegen är lågkolhydrat och en god sås till är antingen en tryffeldressing eller min Godaste och enklaste vitlökssåsen!

KRAM så länge!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk paj med ugnsbakade tomater och parmaskinka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

PAJDEG:
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
25 g smör
1 ägg

PAJFYLLNING:
4 ägg
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 dl riven parmesan
salt, peppar
1 burk kronärtskocksbottnar à 390 g
20 kärnfria kalamataoliver

UGNSBAKADE TOMATER:
8 små tomater på kvist
1 msk olivolja
1 msk mörk balsamvinäger
salt och peppar

TOPPING:
Ugnsbakade tomater
1 näve ruccola
5 skivor parmaskinka


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med pajdegen: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i pajform eller springform (ca 20 cm) och nagga botten med gaffel.
Grädda skalet i ca 8 minuter tills det fått lite färg.
Höj ugnsvärmen till 200 grader.
Vik aluminiumfolie över pajkanten så bränns den inte i ugnen. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner pressad vitlök och parmesanost.
Salta och peppra.
Dela kronärtskocksbottnarna i 4 delar, fyll pajskalet med kronärtskocka, oliver och äggstanningen.
Blanda tomaterna med olivolja, balsam- vinäger, salt och peppar och lägg i ugnsform. Sätt in pajen i ugnen och grädda i ca 35–40 minuter. Sista 15 minuterna, sätt in tomaterna.
När pajen svalnat: Fördela tomater och ruccola över pajen, och gör små knyten av parmaskinkan och lägg överst.
Servera med en grönsallad och vitlökssås.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

Liselotte 24 juli, 2023 - 13:18

Ser så god ut! Måste nuuu!






Svara
Jenny 24 juli, 2023 - 12:42

Pajer är så bra att fixa ihop👍🏼👍🏼 Går att variera innehållet… denna som du tipsar om är ju så god🙏Här inväntar vi yngre sonen med flickvännen som bor 40 mil bort… Har varit å storshoppat mat, främst proteiner 😉 då de tränar crossfit typ 6 dagar i veckan… i slutet av veckan åker vi till Kroatien 🇭🇷 vilket känns bra då vi har haft 10 dagar med mest regn…🤩 Kram

Svara
ÅsaS 24 juli, 2023 - 12:41

Jag har tappat matlagningen totalt på sistone. Ingen ork, ingen lust men inspiration finns från flera håll. Idag behöver jag stå vid spisen, fixa matlådor så jag kan åka ut till min älskade stuga några dagar. Primitivt ställe, men jag älskar det! Skogen hägrar, med bär och svamp. Men framförallt lugnet! En vecka kvar innan J går på sin semester. Tills dess njuter jag av min egna vecka..
Kram ❤️

Svara
Åse 24 juli, 2023 - 13:04

Låter magiskt Åsa! 🥰
Njut av lugnet! Kram! ♥️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.