Italiensk kycklinglasagne (LCHF, Lågkolhydratkost, Glutenfritt)

11 april, 2015

Vilken värme vi har här i Skåne nu!
I går tog jag ett glas vitt i solen och bara njöt!

10042015-2015-04-10 17.21.13-1

Till middag gjorde jag en variant på min Chicken Alfredo Lasagne som blev riktigt fräsch och god!
Först ut var den krämiga tomatsåsen som är sååå god!
10042015-012A8507

Stekt kyckling, bacon och champinjoner, redo att monteras i lasagnen!
10042015-012A8514

Ett gott glas Amarone i väntan på maten… Slurp!
10042015-012A8521

10042015-012A8522

10042015-012A8525

10042015-012A8528

10042015-012A8533

Hungriga barn! Haha!
10042015-012A8536

10042015-012A8541

10042015-012A8548

Hoppas ni gillar! 
Skriv ut

Italiensk kycklinglasagne (LCHF, Lågkolhydratkost, Glutenfritt)

  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 40 minutes

Scale

Ingredienser

Lasagneplattor

  • 8 ägg
  • 200 g färskost (Philadelphiaost)
  • 1 dl fiberhusk
  • 12 krm salt

Lasagneinnehåll

  • krämig tomatsås
  • 1 kilo kycklingfiléer eller 2 grillade kycklingar.
  • 2 paket bacon
  • 8 färska champinjoner
  • 1 kruka basilika
  • salt, peppar
  • 200 gr riven mozzarella
  • smör eller kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
  2. Bred ut smeten tunt på två smorda bakplåtspapper (inte smörpapper!) eller använd gärna silikonpapper. Lägg vars ett smort bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Försök att få ut smeten så jämnt och långt ut som möjligt. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
  3. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan ut lasagneplattor.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  5. Lasagneinehållet: Putsa kycklingfiléerna och skär i strimlor. Strimla baconet. Skiva champinjonerna. Salta och peppra och stek allt tillsammans i omgångar på ganska hög värme så filéerna får lite färg.
  6. I en form, smeta ut lite sås på botten och lägg sedan några plattor över, sedan lite kyckling/bacon, basilikablad och sås och fortsätt sedan så tills kycklingen, lasagneplattorna och såsen är slut, toppa med riven mozzarella.
  7. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


17 kommentarer

Anna 15 juni, 2016 - 10:04

Den här ska jag testa 🙂
Bara en fråga. Den heter ´Krämig tomatsås´ men jag ser inga tomater i receptet så är det bara ett namn och inget att haka upp sig på?

Svara
Åse 15 juni, 2016 - 10:26

Hej, receptet heter ITALIENSK KYCKLINGLASAGNE och innehåller min krämiga tomatsås som är länkad i recetet.

Svara
Bia 5 november, 2015 - 19:16

Jisses så gott! Svårt att sluta äta efter en portion… ? Såsen ska jag göra till annan mat också. Den var underbar! Huskplattorna smakade precis som ”vanlig” pasta. Borde gå att göra bandspagetti av samma recept.

Svara
Åse 6 november, 2015 - 15:24

Kul du gillade!!;))

Svara
Godste lasagnen och lite annat! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 4 maj, 2015 - 19:45

[…] vara den godaste jag gjort ever! Plattorna gjorde jag på detta receptet men man kan avända dessa plattorna om man vill ha ner kolhydratnivån en […]

Svara
Barbro Granholm 17 april, 2015 - 23:11

Jag har pricis hittat din blogg och köpt en av dina böcker, men jag som är ensam tycker att det är svårt när dom flesta recepten är för 4-6 personer, vet inte riktigt hur jag ska dela för att det ska bli bra och lagomt med kolhydrater.

Svara
Marie Grell 13 april, 2015 - 19:47

En helt fantastiskt rätt som hela familjen uppskattade. Såsen var helt makalös! 🙂

Svara
Åse 13 april, 2015 - 19:48

Vad roligt att höra! Tack för feedback!

Svara
zahra 12 april, 2015 - 18:36

Ser underbart gott ut!

Svara
Malin´s Diner 12 april, 2015 - 15:20

Men wow! Ser ju så gott ut, både maten och drycken. Detta skall jag absolut testa snart, kanske redan i veckan.
Kram kram

Svara
Inredningshjälpen 12 april, 2015 - 14:54

Mums, det där satte onekligen fart på aptiten här hos mig 🙂 Du lagar så otroligt mycket som ser gott och frestande ut.
Tack för all inspiration !
Kram Anette

Svara
Sara 11 april, 2015 - 23:02

Oj, kan du dricka Amarone innan maten? Jag själv anser att ett amaronevin kräver mat till. Alldeles för tungt och taninrikt att bara dricka så för min smak.

Svara
Åse 12 april, 2015 - 09:47

Fungerar hur bra som helst för mig! Dricker bara riktigt fylliga viner.

Svara
Birgitta 11 april, 2015 - 19:17

Mmmums, så gott det såg ut! Finns vinet på Systembolaget? Lyckas inte hitta det på deras sida. Eller är det ett beställningsvin?
Trevlig helg!

Svara
Åse 11 april, 2015 - 19:19

Vet tyvärr inte, det är en present vi fått.. Trevlig kväll!

Svara
Camilla 33 år och 10 barnsmamma 11 april, 2015 - 17:14

Härligt med vår 😀
Gott det ser ut 😀
Mvh Camilla

Svara
Barbro 11 april, 2015 - 16:16

Alltid gott med lasagne-så denna ska testas snart.
Amoronevinet är ju inte helt fel heller.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram från mej som gillar din blogg.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.