Italiensk fylld kyckling i tomatsås

av Åse

God morgon onsdag! Lillörda’ IGEN!
Hoppas ni haft en bra start på veckan!
Här kommer ett smarrigt recept till er som vi åt för några veckor sedan. Jag gillar att fylla kyckling så här, blir så saftiga oh smakrika och man kan ju fylla med vad man har hemma egentligen.

I detta receptet blev det salami, mozzarella, soltorkade tomater och färsk basilika!


Jag serverade med favoritnudlarna! De hittar ni här (annonslänk)


Hoppas ni provar och gillar! Berätta gärna här i kommentarsfältet i så fall 💖

Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk fylld kyckling i tomatsås


Ingredienser

Tomatsås

  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g körsbärstomater (konserv)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 23 krm salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 1 dl creme fraiche, grädde eller kokosgrädde
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 salamiskivor, typ Milano
  • 2 mozzarella (a 125 g)
  • 4 soltorkade tomater, hackade
  • Några blad färsk basilika
  • salt, peppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
  3. I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Rör ner grädden och med stavmixern i botten, kör såsen slät.
  4. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en ugnsform.
  5. Stek kycklingfiléerna snabbt på båda sidor i smör, de ska bara få färg. Salta och peppra.
  6. Dela dem på längden, inte ända in – och fläk upp delarna. Lägg på salami, mozzarella, solrorkade tomater och färsk basilika, vänd över ena delen och tryck till lite. Lägg i tomatsåsen och gratinera i ca 20 minuter.

Nutrition

  • Serving Size: 4

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Janne 10 maj, 2024 - 07:13

Jätte god men lite väl ”barnslig” i smaken. Lite väl rinnig kanske pga laktosfritt. Med nästa uppvärmning vart det med lite sambal oelek och majsena (lite ”vuxnare”).

Svara
Elinor Ritzby 26 april, 2024 - 09:07

Hej. Jag älskar denna och gjort ett par gånger. En fråga. tror du att den lämpar sig att göra i Crock Poten?

Svara
Åse 26 april, 2024 - 11:46

Hej! Det tror jag absolut!

Svara
Rickard 16 mars, 2024 - 11:35

Supergott verkligen! Underbart recept 😍🙏🏻👍🏻

Svara
Johan Axelsson 31 december, 2023 - 01:27

Du skrev i noteringarna att det är väldigt gott att tillsätta 1 dl hackad saltgurka. Menar du saltgurka eller smörgåsgurka?

Svara
Åse 31 december, 2023 - 09:16

Det står saltgurka 🙂

Svara
Johan Axelsson 31 december, 2023 - 12:15

Tackar! Blev lite osäker eftersom jag har en fru som tycker det är självklart att säga saltgurka till smörgåsgurka 😊

Svara
Åse 31 december, 2023 - 15:22

😅 bättre att fråga då! 😁 Gott Slut!

Svara
George 25 augusti, 2022 - 03:42

Supergott!!

Svara
Jörgen Andersson 6 mars, 2021 - 15:02

Mycke gott! Kan man ha parmesanost som ost ?

Svara
Åse 6 mars, 2021 - 16:56

Javisst! =)

Svara
Johanna 16 augusti, 2017 - 19:26

Gillar också fylld kyckling! Denna variant lät ju supergod med italienska smaker och tomatsås. Måste prova! Tack för recept.

Svara
Barbro 16 augusti, 2017 - 12:51

Verkar ju vara jättegott-själv gjorde jag något liknade fyllde kycklingen med gorgonzola och lindade bacon runt om och penslade soya på och kryddade med dragon och sist hällde jag på grädde..
Ha nu det så bra och hälsa Victoria och resten av gänget som är med.
Kram på er.

Svara
Nancy 16 augusti, 2017 - 11:26

Hej!
Åh så mysigt ni har det på Cypern 🙂 Tänkte testa nudlarna du rekommenderar men undrar, ungefär hur många portioner räcker ett paket till? Har du även testat pastan och riset?
Ha det gott!
Nancy

Svara
Åse 16 augusti, 2017 - 11:33

Hej! Räcker till 2-4 🙂 inte provat pastan eller riset! Må gott!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.