11,4K
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2017/07/012A3885-1-150x150.jpg)
God morgon onsdag! Lillörda’ IGEN!
Hoppas ni haft en bra start på veckan!
Här kommer ett smarrigt recept till er som vi åt för några veckor sedan. Jag gillar att fylla kyckling så här, blir så saftiga oh smakrika och man kan ju fylla med vad man har hemma egentligen.
I detta receptet blev det salami, mozzarella, soltorkade tomater och färsk basilika!
Jag serverade med favoritnudlarna! De hittar ni här (annonslänk)
Hoppas ni provar och gillar! Berätta gärna här i kommentarsfältet i så fall 💖
Skriv ut
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2017/07/012A3885-1-150x150.jpg)
Italiensk fylld kyckling i tomatsås
Ingredienser
Tomatsås
- 2 msk olivolja
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 400 g körsbärstomater (konserv)
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk torkad basilika
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk torkad timjan
- 2–3 krm salt
- 1–2 krm svartpeppar
- 1 dl creme fraiche, grädde eller kokosgrädde
- 4 kycklingfiléer
- 8 salamiskivor, typ Milano
- 2 mozzarella (a 125 g)
- 4 soltorkade tomater, hackade
- Några blad färsk basilika
- salt, peppar
- smör att steka i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
- I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Rör ner grädden och med stavmixern i botten, kör såsen slät.
- Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en ugnsform.
- Stek kycklingfiléerna snabbt på båda sidor i smör, de ska bara få färg. Salta och peppra.
- Dela dem på längden, inte ända in – och fläk upp delarna. Lägg på salami, mozzarella, solrorkade tomater och färsk basilika, vänd över ena delen och tryck till lite. Lägg i tomatsåsen och gratinera i ca 20 minuter.
Nutrition
- Serving Size: 4
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎
18 kommentarer
Väldigt gott för att vara så relativt snabbt och lättlagat, tack! Ska bli riktigt kul att bjuda min son på det här nästa gång han kommer hit, han älskar köttgrytor!😊
Du är väldigt bra på att skriva recept också, tydligt disponerat och precis lagom mycket information, välkommet när man är mitt i stöket.
★★★★★
Den hör kommentaren skulle vara till fläskfilegrytan, lyckades tydligen hamna fel på något sätt!😄
Haha jag flyttar! tack för fina uppskattande rader! 🌸
Jätte god men lite väl ”barnslig” i smaken. Lite väl rinnig kanske pga laktosfritt. Med nästa uppvärmning vart det med lite sambal oelek och majsena (lite ”vuxnare”).
Hej. Jag älskar denna och gjort ett par gånger. En fråga. tror du att den lämpar sig att göra i Crock Poten?
Hej! Det tror jag absolut!
Supergott verkligen! Underbart recept 😍🙏🏻👍🏻
Du skrev i noteringarna att det är väldigt gott att tillsätta 1 dl hackad saltgurka. Menar du saltgurka eller smörgåsgurka?
Det står saltgurka 🙂
Tackar! Blev lite osäker eftersom jag har en fru som tycker det är självklart att säga saltgurka till smörgåsgurka 😊
😅 bättre att fråga då! 😁 Gott Slut!
Supergott!!
★★★★★
Mycke gott! Kan man ha parmesanost som ost ?
Javisst! =)
Gillar också fylld kyckling! Denna variant lät ju supergod med italienska smaker och tomatsås. Måste prova! Tack för recept.
Verkar ju vara jättegott-själv gjorde jag något liknade fyllde kycklingen med gorgonzola och lindade bacon runt om och penslade soya på och kryddade med dragon och sist hällde jag på grädde..
Ha nu det så bra och hälsa Victoria och resten av gänget som är med.
Kram på er.
Hej!
Åh så mysigt ni har det på Cypern 🙂 Tänkte testa nudlarna du rekommenderar men undrar, ungefär hur många portioner räcker ett paket till? Har du även testat pastan och riset?
Ha det gott!
Nancy
Hej! Räcker till 2-4 🙂 inte provat pastan eller riset! Må gott!