Skriv ut

Italiensk fylld kyckling i tomatsås


Scale

Ingredienser

Tomatsås

  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g körsbärstomater (konserv)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 23 krm salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 1 dl creme fraiche, grädde eller kokosgrädde
  • 4 kycklingfiléer
  • 8 salamiskivor, typ Milano
  • 2 mozzarella (a 125 g)
  • 4 soltorkade tomater, hackade
  • Några blad färsk basilika
  • salt, peppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
  3. I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Rör ner grädden och med stavmixern i botten, kör såsen slät.
  4. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen i en ugnsform.
  5. Stek kycklingfiléerna snabbt på båda sidor i smör, de ska bara få färg. Salta och peppra.
  6. Dela dem på längden, inte ända in – och fläk upp delarna. Lägg på salami, mozzarella, solrorkade tomater och färsk basilika, vänd över ena delen och tryck till lite. Lägg i tomatsåsen och gratinera i ca 20 minuter.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4