Italiensk allt-i-ett kycklingpanna

av Åse

Gokväll på er!

Nu är sportlovet slut för oss här i Helsingborg! Hur är det där ni bor? Har ni haft, har ni eller ska ni ha Sportlov?

Jag är slut som artist idag, sov dåligt inatt (hör till ovanligheterna!) så ska strax lägga mig i sängen och läs lite och sedan sussa sött!

Kvällens middag blev Italiensk allt-i-ett kycklingpanna – SO FRESH!
Egentligen en liten variant på min Italienska Lax  men jag så jag hade massor med kyckling i frysen.
Älskar allt-i-ett pannor och dessa smakerna är mina favoriter.

Jag rekommenderar verkligen kycklinglårfilé här för den är så mycket saftigare och mer smakrik än kycklingfilé.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk allt-i-ett kycklingpanna


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kyckling kycklinglårfiléer
2 morötter
1 palsternacka
600 g kålrot eller potatis
1 grönsaksbuljong
1 blomkål
1 rödlök, i skivor
250 g romanticatomater
8 st soltorkade tomater, strimlade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
salt, peppar
torkad oregano
paprikapulver
1 dl riven parmesan
1/2 kruka basilika
1 näve ruccolasallad


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skala rotfrukterna, skär i mindre bitar. Bryt av blomkåksbuketterna och dela i mindre bitar. Halvera körsbärstomaterna.
Koka upp i vatten med 1 grönsaksbuljongtärning och låt potatis/kålrot, morötter och palsternacka koka i 7 minuter, de ska bara bli lite mjukare så de blir klara på 30 min i ugnen sedan.
Låt ånga av.
Lägg grönsakerna i en ugnsform, lägg kycklinglårfileerna ovanpå. Krydda med salt, peppar och övriga kryddor.
Rör ihop olivolja, soltorkade tomater och vitlök och fördela över kyckling och grönsaker.
Sätt in mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut och toppa med basilkablad och ruccola.
Servera tex med min goda vitlökssås.

 

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

6 kommentarer

Anna 11 oktober, 2020 - 19:59

Mycket gott 😋
Men funderar på parmesanen när ska den in i receptet 🤔

Svara
Annica 1 mars, 2020 - 12:24

Rabattkoden på MatHem fungerar inte idag 1 mars, trodde den skulle gälla tom 2 mars? /Annica

Svara
Åse 1 mars, 2020 - 12:43

Nu funkar det hälsar MatHem!

Svara
Annica 1 mars, 2020 - 19:15

Snyggt, snabbt fixat! Tack!! 🙂

Svara
ÅsaS 25 februari, 2020 - 06:12

Här började sportlovet igår, måndag. Iofs har jag ”bara” en skolungdom kvar. Tjejerna jobbar, men bor kvar hemma.
Gårdagen blev fullmatad med roligheter. På fm åkte jag, mamma och de två yngsta ut till shoppingcentret och handlade lite och mamma var såå sugen på ”Kinamat”, så vi åt på Foodcourten.
Sen hem för go’fika och småprat med fd kollegan. Dagen avslutades med ett par timmar i stallet med Miss19 och sen hem och stupa i säng (efter en dusch naturligtvis)
Njut veckan! Kram 💕

Svara
Åse 25 februari, 2020 - 08:19

Oj vad härligt! Låter ju som en perfekt måndag! ❣️😍
Njut av tisdagen, vi hörs nog av innan veckan är slut! 😅🙋🏻‍♀️❤️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.