I feeeeel good!

22 april, 2010

Såååååå skönt att simma i lugna havet med de sköna små böljorna!
Detta känns som ett sådant perfekt upplägg för mig! Jag får äta mig mätt och nöjd, ha en fin viktminskning och kan se fram emot lördagen då jag unnar mig socker, bröd, pasta etc. (givetvis begränsat)
I går hade mamma barnen medan jag var hos min läkare, när vi kom hem hade mamma bakat fyra plåtar smarriga kanelbullar men det var inte svårt att säga Tack, men nej tack eftersom jag ju vet att jag kan äta en bulle om några dagar. Jag fick med mig en påse med några bullar i som nu ligger i frysen och väntar på att det ska bli lördag =)
På fredagkväll ska jag sätta en deg som ska kalljäsa över natten så vi kan äta nybakade bullar på lördagmorgon. Ska göra enligt ett recept i boken GI Gourmet med helt bovete, grovt rågmjöl, fullkornsdinkelmjöl, solroskärnor, linfrö och aprikoser, blir bra kolisar att starta dagen med! På kvällen ska jag njuuuuta av mina 2 hg godis! =)
Jag har inga problem att äta socker etc 1 dag, men 2 dagar i rad är en dag för mkt för mig. Äter jag ”fritt” på fredagen, så gör jag det på lördagen och söndagen och antaglgen måndag och tisdag också, tyvärr men sant. Men 1 dag sätter varken igång ett ökat sug eller planterar sockerspöken i skallen på mig. Gud vad komplicerat man är!!!

Fick några frågor hur jag kombinerar CK med LCHF om vardagarna och i mitt fall så äter jag i bland 1 mål CK och resten lågkolhydrat, eller två CK + 1 LCHF mål och ibland blir det bara CK, det beror helt på humör, sug, situation.
I går blev det kesellafrukost, 1 CK-mål, sedan vitlöksmarienerad minutbiff, champinjoner, coleslaw, aromsmör och hot bearnaise till middag.

Nu ska jag ta en tur med Bob och Biggest Looser! Blir inget gym dag för jag väntar på Electroluxkillen som ska serva vårt kylskåp.


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


14 kommentarer

gruset 22 april, 2010 - 21:50

Heja, heja, heja Åse! Du är så duktig!
Jag känner igen mig såååå mycket. Godis en dag, en andra dag….sen kan det fortsätta MÅNGA dar. Hur knäpp är man egentligen??!!
:)))

Trevlig helg, med lagom mycket götta önskar jag dig!
KRAM

Svara
Annika 22 april, 2010 - 20:56

Det där låter jättebra och ungefär så som jag äter, fast inte CK då. 😉 Och just nu så ligger jag helt stilla i vikt, vilket känns bra. Men om tre veckor hoppas jag väga något kilo mindre.

Kram, kram.

Svara
Åse 23 april, 2010 - 09:44

Det är bra gumman!! Hejar på dig, vet hur tufft det kan vara bara att stå still i vikt!! PUSS

Svara
Pernilla A 22 april, 2010 - 20:37

Vad skötn att du mår så bra och att vardagen fungerar med din viktminskning. Blir lite nyfiken på dina 2 hg godis 😉 Blir det lösgodis eller färdigblandat i påse. Själv gjorde jag ett besök på Hemmakväll igår efter tentan och fyllde på mitt lager med djungelvrålsklubbor. Min stora last………erkänner. Men de är bra för man kan bara äta max 2 och då har jag bara sotat 1 points på min last. Fick dietisten på dagens lektion att le gott åt mitt ”sörplande” under tiden som hon föreläste om hela fullkorn och fibrer. Det som oxå känns bra är att mitt knä äntligen är bra och jag kan börja gå raskt med stavarna igen. Man blir ju knäpp av att inte få komma ut och röra på sig när man väl vant sig vid det. Visst har jag kunnat gå men i ”slow motion” och det är ju trist. Brukar du titta på Biggest loser?. Här hemma är vi knäckta över hockeyn och längtar till nästa vecka när allt är som vanligt igen kl 19 om kvällarna. Ha en skön helg och lycka till med vägningen imorgon 😉

Svara
Åse 22 april, 2010 - 20:40

ÅH VAD GOOOOOOOOOOOOOOOOTT!!!!!! Jag ääääääääälskar klubbor!!!! Och djungelvrål är ju galet gott!!! Åh får bli en tur till Hemmakväll i morrn och bunkra lite inför lördag!!! Blir blandgodis, inget färdigblandat inte!

Vad skönt att ditt knä är bra!!
Kollar på BIggest Looser ibland! Jag lider av att de ställt in The Forgotten ikväll pga hockeyn! Grrrrrrr!!

kraaaaaaaam

Svara
Beata 22 april, 2010 - 19:28

Det verkar verkligen som att du hittat ett jättebra upplägg för dig! Du inspirerar, som alltid. Jag kan skriva under på det där med att en godis-dag funkar men inte flera. Det är sååå lätt att tappa kontrollen, fattar inte att en vuxen kvinna ska ha så svårt att behärska sig… Men jag gör mitt bästa. Har precis bestämt mig för att jag ska sätta igång med lite viktminskning igen. Har väntat in motivation och inspiration länge och inte velat pusha mig pga sjukskrivning för stress och andra tråkigheter. Men sedan några månader tillbaka tränar jag som en galning (nåja, jämfört med hur jag var innan iaf ;-)) och känner nu att jag vill se resultat på kroppen också, inte bara känna dem (piggare, starkare, snabbare, gladare osv). Så jag experimenterar lite försiktigt eftersom jag så lätt får ett negativt fokus som hittills alltid slutat i plus-kilon istället. Som sagt, man kan inte tro att jag är en vuxen, kompetent, intelligent kvinna…

Svara
Åse 22 april, 2010 - 19:35

Det ÄR besvärligt Beata… Men tror på dig!! Ett steg i taget! =)) KRAM på dig och beklagar dina tråkigheter..

Svara
Cissi II 22 april, 2010 - 17:11

Hej Åse!
Kul att du är på G igen! På lördag kommer min pappa på besök. Vi har precis återupptagit kontakten efter 22 år. Vad fasiken (ursäkta uttrycket) skall man bjuda på? Han tycker inte om fisk och räkor, precis som jag 🙂
Har du någon spontan idé? Gärna något enkelt.
Till efterrätt blir glass eftersom min pappa älskar det.
Jag köpte ju en glassmaskin efter att ha tittat på diin blogg.

Kan passa på att tipsa om en bra hemsida. http://www.mrsellinge.se
Jag har bjudit ner henne att hålla en föreläsning i Vellinge, där jag bor.

Hälsningar en trogen läsare
Cissi

Svara
Åse 22 april, 2010 - 17:47

Vad roligt!! Har själv ett från o till förhållande med min pappa.
http://56kilo.se/2009/12/08/kramig-pasta-med-kyckling/ är ju jättegod och uppskattas av alla!!

Ska kolla in länken du hänvisade till! Lycka till med maten!

Svara
anna-lena 22 april, 2010 - 13:54

Visst är det sant, 1 dag med godis = OK, 2 dagar = då ”ballar” man ut. VARFÖR skall det vara så.? Det är bra att ha en dag i veckan då man får unna sig lite extra (inom rimliga gränser), annars tröttnar jag iallafall.

Ha en skön dag, själv blir det bara en lugnt promenix ikväll, har varit hos naprapaten precis, så det blir lugn träning ikväll.

Kram A-L

Svara
B-M 22 april, 2010 - 13:15

Det låter verkligen som att du har hittat din metod! Härligt =) Kram

Svara
Agnes 22 april, 2010 - 12:32

Kan du inte skriva lite mer om det där Biggest Looser spelet/träningen du har? Vad innebär det och hur funkar det?

Svara
Åse 22 april, 2010 - 12:52

Det är ett träningsprogram för Wii. Man väger sig, får ett träningsprogram att följa och både Jillian och Bob agerar som tränare (animerade)

Svara
Linruz 22 april, 2010 - 11:58

Häääärligt gumman. Din possitiva energi smittar av sig som alltid.
Jag behöver med en dag att se fram emot då jag få unna mig lite. Uteluter jag helt blir jag bara knäpp. Tänker bara på allt jag inte få äta.
Brödet låter spännande ska bli kul att se vad du tycker sen.
Må gott och ta hand om dig fina du.
Kram Lina

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.