Hur GÅR det??

av Åse

Hej måndag!! Nytt avtramp, ny vecka, nya möjligheter – eller hur!??
Hur går det för alla er som i början av året bestämde er för att detta var tiden att komma i bättre form, göra bättre matval, träna mer, må bättre?
Har ni fått de resultat ni ville? Har ni gjort de valen ni ville göra?
Ni som satsade stort men som inte kommit vidare, vad gick fel? Vilka hjulspår åkte ni tillbaka i? Vad skulle ni behövt göra för att ni skulle fått de resultat ni hade velat ha?
Har ni gjort allt rätt men resultaten uteblir?
Majmånad brukar vara en månad när man får smått panik, så var det för mig. Jag satsade stort i januari, i mars hade jag gått ner lite i vikt, tappade sugen och gick upp allt och var i dålig form i maj igen. En jojobantares vanliga runda m.a.o.
Sedan 2009 känner jag inte så längre och det är en befrielse!
Nu har jag bara ett mål och det är att röra på mig mer och jag har satt upp en utmaning för mig själv! Att göra någon form av organiserad motion VARJE dag from idag! Inget krav på hur länge, i vilken form men jag ska ge mig själv majmånad.
I mitt fall handlar det inte om att jag är lat utan att jag helt enkelt inte riktigt har ro i kroppen att avsätta tid för motion – känner ni igen er? När jag är som mest motiverad på morgonen då låter jag hellre jobb och hemmet gå före och jag måste helt enkelt lära mig att prioritera annorlunda.
Jag får många frågor kring frukosten. Som ni vet så är jag FÖR periodisk fasta och att senarelägga frukosten men det är inte det rätta för alla och man vill äta sig mätt och nöjd vid frukosten och hålla sig länge. Jag slår alltid ett hårt slag för ägg, ägg i alla dess former för ägget har allt man behöver förutom c-vitamin och proteinsammansättningen passar vår kropp perfekt. Jag håller mig mätt oerhört länge på ägg!
En bra frukost som är snabb och enkel att både göra och ta med är en burk mästarmakrill (absolut godast!!!) och ägg. Har ni fröknäcken så kan ni ju lägga makrill och ägg på det annars äta det på tallrik. MUMS!
IMG_3426
Behöver ni någon extra inspiration och motivation från bloggen? Är ni nyfikna på någonting som ni inte får svar på här? (jag kan tyvärr inte lägga ner tid på att ge personliga kostråd här i bloggen, men det kan jag genom min kostrådgivning)
Vill ni ha fler inlägg på bloggen även om det inte är långa, utförliga inlägg?
Ska vi försöka peppa varann lite extra nu i maj??
KRAM!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

50 kommentarer

MEDVETENmini 8 maj, 2013 - 20:22

Ha ha, spot on Åse. Jag är precis där nu… i Majångesten. Fy, jag kommer inte ur mina begär trots säkert 8 år på LCHF nu… trots att jag vet och känner i hela kroppen att det är bra för mej kan jag inte låta bli att äta upp det jag går ner… hela tiden! 🙁

Svara
Milla 8 maj, 2013 - 13:22

Älskar verkligen din blogg och är så glad att jag hittade hit. Tittar in varje dag även om jag är dålig på att kommentera. Hör till de som startade lchf i januari, ätit strikt fram tills påsk, tränat core och promenerat och förlorat 12 kilo samt ca. 10 cm i midjan. Så nu kommer jag i kläder jag inte kunnat ha på flera år. Men sen påsk har det blivit fusk i form av lite mer kolhydrater ex. Potatisgratäng, mackor. Lite godis m.m märker ju att kroppen blir mer svullen då jag äter mer kolhydrater. Så skaverkligen försöka ta tag i att äta mer strikt och förhoppningsvis gå ner de sista 10 kilorna och cm i midjan. Men tack för alla goda recept du delar med dig! 🙂

Svara
missdalarna 7 maj, 2013 - 14:26

Tjingeling!
Jag kommenterar väldigt sällan men tänkte att jag skulle passa på nu 🙂
Vilken otroligt fin blogg du har och vilka vackra bilder du tar!!
Har testat lite av dina recept också och dom har varit toppen 🙂
Jag bestämde mig också i början av året att förändra vissa saker i min vardag och för mig går det bara bättre och bättre, har dragit ner ordentligt på socker och även en hel del på vetemjöl. Jag har hittills bara tränat en dag i veckan men nu kommit igång med promenader och en del hemma träning.
Har bestämt mig för att komma i så bra form som möjligt och skaffa mig min ”drömkropp”.
Vilken bra idé att peppa lite extra nu i maj 🙂
Kram på dig och tack för en väldigt bra blogg!

Svara
Linda 7 maj, 2013 - 10:45

Jag skulle uppskatta även icke personliga kostråd, absolut! Jättegärna. Du får gärna beskriva den där fastan om du vill. Nyfiken.
Kram Linda

Svara
Jessica 7 maj, 2013 - 09:13

Hej,
jag tycker frukosten är svår. Jag håller mig inte alls på ägg.
Jag gör en smoothie med blåbär, sojamjölk, proteinpulver, avocado och lite grädde. Till det 2 stekta ägg.
Men jag är hungrig efter nån timme bara 🙁
Mvh Jessica

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:10

Visst blir inte mätta hur mycket frukost de än äter, då är svaret periodisk fasta, dvs att senarelägga frukosten till runt 12.

Svara
Ylva 6 maj, 2013 - 20:46

Det jag tycker är allra svårast är att undvika belöningsätande när vågen tickar neråt. Jag har lätt att tänka ”smala människor kan äta vad de vill” och då har jag lätt att trilla dit och göra det oavsett om jag egentligen är sugen eller inte. Jag har lätt att belöningsäta och tröstäta. Tyvärr. Den här gången har jag inte gjort det och efter en rejäl svacka förra våren-sommaren och sedan en vinter där vågen stått still (då har jag skött mig) går det äntligen åt rätt håll igen. Precis som du har jag satt upp motionsmål. Känns bra.

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:11

Tyvärr ligger det i vår överlevnadsinstinkt, vårt belöningscentra är starkt! Kämpa på!

Svara
Anna Stål 6 maj, 2013 - 20:39

Hej Åse!!
Det du beskriver är preciiiiis min situation just nu!! Va superduktig feb-mars och joggade ca 3 mil i veckan, åt jättebra (lchf mitt sätt) och mådde toppen. Påsken va fallet för min del..började smaka på godis som jag avgiftat mig ifrån och blev dessutom sjuk i samma veva och DÅ va det kört!! Har inte kommit tillbaka i goda vanor efter detta och har säkert gått upp allt igen, såå besvikn på mig själv.
Ska ta nya tag nu igen och börja jogga och tycker att det är så mycket lättare att hålla maten rätt i kombination med motion. Har bara svårt att hitta motivationen just nu.. Bara att bestämma sig tror jag och inte ge upp!!
Kram och tack för din fina, lärorika och inspirerande blogg/Anna

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:12

heja dig Anna!! KRAM

Svara
Smilgot 6 maj, 2013 - 18:16

Jag springer ca 3 ggr i veckan, ibland blir det fler ggr. Jag har lovat mig själv att jag ska avsätta tiden till detta, jag har tre småfolk, pluggar heltid till sjuksköterska, har hus m.m jag springer inte särskilt långt ca 5-6 km. I lördags deltog jag i Springtime i Helsingborg, fantastiskt kul och jag bestämde mig innan loppet att springer jag 5 km på 25 min så ska mitt nästa mål vara 1 mil. Och japp det gjorde jag näääästan 25.18 min så nu måste jag ju hålla det jag själv lovade mig hihi.
Mitt tips är : Lägg bort alla måsten och försök hitta den motionsform som passar dig bäst 🙂 det är sååå skönt efteråt när det är avklarat och man blir ju piggare.
Kramis

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:12

Hurra vad du är bra!!

Svara
Anja 6 maj, 2013 - 18:07

hej Åse, tränat har jag gjort i många år men de senaste 3 åren har jag löptränat 4-5 mil i veckan och känner att jag inte kan låta bli då de får mig att må så bra. Däremot har jag lagt om min kost, äter mindre kolhydrater och gör som du sen 1 månad tillbaka kör periodisk fasta. Det gör att jag inte längre blir sugen på en massa onödigt, trodde aldrig att jag skulle klara mig utan frukost men det går jättebra. Det som ändå underlättar allt är att följa din blogg, jag behöver förslag på nya maträtter. Mat är gott och ska jag klara av att leva utan kolisar behöver jag riktigt goa recept. Och det finns ju det, har redan en massa nya favoriter. Jag som varken tål gluten eller laktos har alltid fått anpassa min matlagning, mycket är ju redan sånt som jag alltid har ätit och bakat med. Tyvärr är nästan allt glutenfritt bröd alltid en massa socker i så att ha hittat din blogg har fått mig att börja baka eget. Så fortsätt att blogga jag följer din blogg och hittar hela tiden ngt nytt som du har skrivit. Tack!

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:16

Vad roligt att höra Anja!! Stor kram och grattis till din hälsosamma livsstil!

Svara
Jessica 6 maj, 2013 - 16:25

Jag har ätit LCHF sedan mitten av januari i år. Jag mår jättebra! Jag slipper äta medicin för min magkatarr. Jag blir inte lika hungrig längre och blodsockret är stabilt vilket medför ett betydligt bättre humör 😉
Jag blev så himla glad när jag vägde mig på en Tanitavåg för ett tag sedan. Jag hade minskat min fettprocent med 7% och ökat muskelmassan med 5,4 kg på 3 månader. Men jag har bara gått ner 3-4 kg i vikt… Det kan tydligen hända en hel del i kroppen fast det inte visar sig så tydligt på vanliga vågen. Det var så skönt att få en bekräftelse av Tanitavågen att jag är på rätt väg och jag har insett att det får ta lite tid med viktminskningen.
Jag tränar 4-5 pass i veckan och det fungerar utmärkt tillsammans med LCHF :)) Din blogg och kokbok har hjälpt mig otroligt mycket och jag är så tacksam över att jag ”hittade” dig <3

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:18

Det är vanligt på just lågkolhydratkost! Att vågen inte hinner med mått, muskler och fettminskning! Heja!!

Svara
sophie 6 maj, 2013 - 15:54

hej jag skulle vilja betala för din kostrådgivning.. går det jag är vegetarian nästan vegan?

Svara
sophie 7 maj, 2013 - 12:32

Går det att få rådgivning mort betalning?? annars vänder jag mig till nån annan jag är desperet

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:09

Jag har länkat till min kostrådgivning i inlägget, följ den länken så hittar du mina tjänster.

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:19

Jag kan hjälpa dig om du äter ägg, annars anser jag inte att LCHF är optimalt.
Jag gör dock inga färdiga menyer, utan ger bara råd.

Svara
Therése 6 maj, 2013 - 15:52

Jag är väldigt nyfiken på periodisk fasta och funderar på att testa. Äter LCHF sedan 3 år (med vissa perioder av mer ”fusk”) och min vikt står helt stilla – men jag mår så mycket bättre så jag kör ändå. Nu behöver jag inte gå ner en massa kg men de där sista 5 vore trevligt att få bort. Därav tankarna kring periodisk fasta.
Jag har börjat träna ganska hårt (för mig) de senaste veckorna, och det gör mig lite nervös eftersom jag har förstått att man gärna ska lägga ett stort mål mat precis efter träningen. Kräver alltså lite planering på alla håll och kanter… Men ofta är ju det man vill uppnå värt lite extra ansträngning. 🙂

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:20

Jag har skrivit en hel del om PF, titta i kategorin Periodisk fasta! =) Tror PF kan hjälpa dig när du ätit LCHF så länge!

Svara
Emschen 6 maj, 2013 - 15:45

Jag tappar tilltron och orken till allt när stressen bygger upp sig. När jag känner att hur jag än försöker och kämpar så går det ändå aldrig hela vägen fram då tappar jag tron på mig själv och tycker inte om mig. En person som man inte tycker om bryr man sig inte om, jag bryr mig inte om mig själv. Jag vill så mkt men hittar inte tiden och orken.
Då skiter sig allt och plöstligt sitter jag där och äter mackor igen för att det är enkelt. Eller så tar jag den där biten godis som plötsligt har blivit 30 bitar godis. Det är en ond cirkel.
Men så läser jag bloggar som din och Lotta (fyra årstider) och då vaknar inspirationen igen men det är tyvärr så lite som behövs för att jag ska halka tillbaka på det dåliga igen.
Jag behöver en coach, jag behöver tid, jag behöver få vara bara Emma.
Tack för goda tips och inspiration!

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:21

Stress är ett aber tyvärr! Kosten kommer inte fungera om man inte lär sig stresshantera. Provat spikmatta?

Svara
Petra 6 maj, 2013 - 15:37

Hej! Jag ville bara fråga hur många ägg du tycker man kan äta per dag? Då jag har problem med gallan som blir galen om det kommer ner för mycket fett så tycker jag det är svårt att äta lchf kost. Förslag på hur jag kan göra? Tack!

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:21

Du kan äta så många ägg du vill!

Svara
Annette 6 maj, 2013 - 13:28

Hej Åse!
För min del går det så där. Provade för ett år sedan och då funkade det inte. Har nu sedan mitten av mars ätit LCHF och dragit in på mejerivaror och nötter, men det händer absolut inget. Har ca 15 kg som jag vill bli av med, men nu börjar jag undra, igen, om LCHF funkar för mig.
Till frukost äter jag 2 ägg och 4 finnchrisp med citronmajonnäs på. Är det en bra frukost? Jag är en frukostmänniska, vaknar hungrig, men jag äter ca 45 min efter jag gått upp, först en promenad med hundarna.
JAG BÖRJAR MISSTRÖSTA! Är det så att LCHF inte är för alla?
Kram från Annette ”Spets & Silver”

Svara
Åse 7 maj, 2013 - 13:22

LCHF kan fungera dåligt om man stressar mycket men annars fungerar lchf för alla men kan behövas individanpassas!

Svara
Emma - BakaLagaMagra 6 maj, 2013 - 13:22

Drog igång den andre januari och har tills nu gått ner 13,4 kg så det känns fantastiskt! Många fler kilo ska det bli, jag är bara i början på min resa men har siktet inställt på slutet och att det får ta den tid det tar. Jag äter bra, mår bra och känner mig mätt!
Det har varit många självanalyser på vägen för att känna efter vad som fungerar för mig. Jag har lärt mig att hålla nere på mjölkprodukterna (hejdå Cappuccino) och försöka hålla mig till tre mål om dagen. De där mellanmålen man tidigare aldrig klarat sig utan saknar jag inte alls! Till frukost fungerar det bäst med ägg, ägg, ägg! 🙂 En kväll i veckan blir det dock någon lchf-efterrätt som vi unnar oss med gott samvete, din chokladmousse har bl.a. varit en återkommande favorit. Men jag har även experimenterat fram egna recept som varit väldigt roligt, bl.a. en chokladmoussetårta med kladdkakebotten som blev farligt god 🙂
Idag siktar jag på att för första gången på säkert 14 år köra intervallträning och varva mina promenader med några minuters löpning, tänkte testa appen du tipsat om tidigare. Vad var det den hette?
Min viktresa och kostomläggning måste jag säga har underlättats av alla bra LCHF-bloggar med bra information och bra inspiration, där din blogg har en stor del i det hela. Tack Åse för alla fina inlägg och för snabb respons när man mailat! Du är grym! 🙂

Svara
Jenjo 6 maj, 2013 - 12:33

Hej fina underbara Åse! Min stora idol i cybervärlden och den människa som lever precis som jag vill.
Dock har jag kommit fram till en sak som inte gör mig glad, men det är skönt att ha fått denna insikt.
Jag har ett ganska stort problem med att överäta. Jag älskar feta och goda saker. Jag älskar det så mycket att jag inte kan sluta äta. Det är så gott och när jag känner smaken, så vill jag bara ha mer och mer.
Du har alltid sagt, att vilken metod man än använder, så handlar det ändå om energi in och energi ut. Om jag väljer att äta utan kolhydrater, men till mellanmål ändå stoppar i mig ett halvt Bregott-paket utsmetet på massa skinka, så blir det galet.
Jag har inte det där automatiska stoppet, som ”normala” människor har när man blir mättad på det man äter. Och jag har inte kunskapen (eller vad det är) att kunna stoppa mig. Jag äter tills jag mår fruktansvärt illa, eller till det är slut.
Efter några åt som en LCHF-wannabe, har jag gått upp över 10 kg. Så nu beslutat mig att äta mer enligt Viktväktarna, utan att räkna points.
Jag vill äta fil o flingor till lunch, havregrynsgröt till lunch och fullkornspasta o köttfärssås till middag. Jag har gjort detta hela april och maj månad och kilona trillar sakta men säkert bort. Jag överäter ingenting, eftersom jag väger och mäter. Jag känner mig hemma där (gick ner 40 kg med VV en gång i livet). Jag trodde jag kunde byta till LCHF, men då kom mina övervikts-kg som ett brev på posten.
Så nu, fina underbara Åse, har jag valt att inte äta LCHF. Du har ju oxå alltid sagt, att LCHF inte passar alla. Och jag var tydligen en av dem som det inte passar till… 🙁
Men det innebär ju inte att jag slutar följa dig. Jag beundrar dig enormt och jag kommer tacksamt att ta emot all information du ger. Jag får helt enkelt göra om det som inte passar, till något som jag kan äta.
Ha det superduperbäst!
Vi hörs snart igen!
KRAM <3

Svara
Åse 6 maj, 2013 - 12:56

Hej vännen! Jag förstår dig absolut! Jag har ju själv kommit till insikt att jag får vara försiktig med gräddiga gratänger etc. Jag har hittat en gyllene medelväg och det innebär att jag smyger in fettet genom olivolja på salladen, kokosfett i kaffet, avokados och en klick majonnäs/bea. Fett och socker är de saker våra hjärnor vill ha mest och på samma sätt som att vissa inte kan behärska sig med socker så kan en del inte behärska sig med fett.
Kör du på med ditt och jag hoppas givetvis att du kommer fortsätta hitta inspiration här. Alla mina maträtter kan du äta som viktväktare men de kan ju behövas anpassas. Massa kram!!

Svara
Fia Karlsson 6 maj, 2013 - 12:07

Hej Åse!
Din blogg var startskottet för att jag bestämde mig för att nu fick det vara nog med att må dåligt varje sommar för att jag inte trivdes med mina kilo. Så har det varit de senaste åren och jag har gjort små försök att gå ner men inte varit bestämd nog. Jag vet nämligen att jag kan men faller alltid tillbaka i mumsandet.
Så v. 9 körde jag igång och har håll stenhård LCHF ( förutom lite mjölk, ibland, i kaffet och mer vin än du rekomenderat). Ingen frukt eller bär. Jag läser innnehållsförteckningen på allt jag köper. Inte ens kesobröd eller andra LCHF-recept har jag gjort då jag vet att de innehåller lite mer kolhydrater (med risk för att starta igång suget). Jag äter alltid på assiett (och inte mattallrik) för att lura ögat och det har funkat toppenbra. Min IBS- medicin har jag fått sluta med. Efter påsk har jag börjat löpträna var tredje dag och i morgon är det vårruset. Jag har gått ner 7 kilo och har 3 kvar och jag är så nöjd. Jag vet att de 3 kilo jag har kvar är de svåraste men det kommer att gå. Jag har märkt att jag har behövt äta lite mer nu när jag tränar. Jag blev väldigt orkeslös i början men liten ökning av maten har gjort att det känns mycket bättre. För det är ju just det som är lite svårt, att hitta balansen. Att våga öka eller utöka med tex bär. När målvikten är nådd inte jaga hekto eller kilo. Har du några tips?
Tack för en toppenblogg!
kram
Fia

Svara
Fia Karlsson 6 maj, 2013 - 12:15

Hej igen!
Ska bara tillägga att jag menar LCHF-recept på bröd. Annars lagar jag ju allt efter LCHF. Lät väldigt tokigt när jag läste mitt inlägg, haha.
/ Fia

Svara
Anna 6 maj, 2013 - 12:01

Jobbigt med annonser man tvingas acceptera, men hellre dåliga annonser än ingen blogg alls:-)
Jag läste precis i nya TARA om hormonrubbningar och viktökning. Efter en intervju med Ulrika Davidsson (GI- och LCHF-rådgivare) står följande råd från hormonexperten Mia Lundin:
”Hjärnan behöver protein, kolhydrater, fett, vitaminer, mineraler och vatten. Protein behövs för att tillverka serotonin. Och hjärnans viktigaste bränsle är glukos. Kolhydrater bryts ned till glukos – och många populära dieter innehåller för lite kolhydrater för att hjärnan ska fungera optimalt. Du behöver minst 130 gram om dagen”.
Längre fram i samma tidning finns ett reportage av Cathrine Schück där hon rekommenderar LCHF…man kan bli schizofren för mindre!

Svara
Åse 6 maj, 2013 - 12:09

Mia Lundin förespråkar inte lchf eller lågkolhydratkost, Ulrika gör ju fast har lite olika ben hon står på. Men så är det, man får väga olika kunskaper och applicera på sig själv.

Svara
Caroline 6 maj, 2013 - 11:21

Hej! Tack för din fina blogg! Härlig läsning! Har kört LCHF från och till i 2 år. Inte för att gå ner direkt (förutom de där ’dumma’ 5 kg som blivit kvar efter 2 barn!) utan för att jag mår bra av det. Mindre svullen liksom! Är igång på riktigt sen slutet av januari. Äter riktigt och strikt egentligen. 4 kilo väck! Sakta men säkert! Ger min kropp tid! Det tog ju viss tid att få dit kilona också 😉 Gillar periodisk fasta vilket passar mig som inte är en frukostmänniska. Min lunch, ofta matig sallad, blir då min ’frukost’. Jag märker också stor skillnad på kroppsmåtten. Finare midja t ex. Jag tränar 5 ggr i veckan till Jillian Michaels 30 day shred. Passar mig perfekt som är totalt ointesserad av sport och absolut inte gillar att träna i grupp eller i det offentliga (jogga osv) ;))) Känner att jag har mer kraft och muskler. Och de väger ju mer så kanske har jag egentligen gått ner de där 5 kilona ;))) Ha en fin dag!

Svara
Lisa Larsson 6 maj, 2013 - 11:00

Jag har kämpat med mina sista kilon i ca 2 år. Vikt Väktarna tog bort det mesta i början, hoppade över till LCHF när det tog stopp, gallan spökade så jag gick tillbaka till ViktVäktarna. Sedan februari kör jag LCHF igen med vissa korrigeringar för att slippa besvär med gallan.
I februari gick det trögt, tappade inget alls men mådde väldigt bra. Tänkte att jag nog får lära mig att leva med de där extra kilona.
Tills jag testade periodisk fasta. Var verkligen skeptisk till det i början men gav det en chans. Äntligen har de sista kilona börjat släppa. Nu har jag ca 2,5 kg kvar till mina tänkta 62 kg. MEN – enligt BMI är jag inte längre överviktig. Och det känns fantastiskt. Har varit överviktig sedan jag var barn.
Nu är det bara hjärnan och spegelbilden som måste vänjas sig. Jag ser fortfarande den där överviktiga Lisa i spegeln.
Men om 2,5 kg, då jädrans har jag gått ner 40 kg. Det ska firas med ett par nya Please-jeans!
Tack för världens bästa blogg och för all inspiration!
Dina ord har lett in mig i ett helt nytt liv med välmående. Jag har dessutom fått en snyggare sambo på köpet. Han hakade på och har nu tappat 12 kg! Han var snygg innan men nu är han ännu snyggare och ser 10 år yngre ut 😉
Kram Lisa

Svara
Åse 6 maj, 2013 - 11:11

Åh vad HÄRLIGT Lisa!!!! Hurra för dig och din man!!! Massa kram!

Svara
LindaB 6 maj, 2013 - 10:39

Sedan första veckan i januari har jag ätit lchf-kost och mår så fantastiskt bra!! Inte en enda gång har jag gjort ett dåligt val eller ”fuskat”, har inget behov av det längre. Det är så skönt att ha hittat hem! Jag känner att min kropp är i balans och därmed hela jag! Har gått ner drygt elva kilo och har fem kvar…hurraaaa! Dessvärre har jag väl hamnat på en platå, för det har inte hänt något på vågen på 3-4 veckor!! Jag antar att det bara är att fortsätta som jag gör, så kommer det väl igång igen?! Är ute och joggar och går ca 3 ggr i veckan,så rör på mig gör jag ju….Känns orättvist när maken har rasat 18 kilo och har svårt att sluta gå ner! 😉
Din bok och din blogg har varit en fantastisk hjälp! De första sex veckorna använde de färdiga menyerna och det va en befrielse att få äta underbart god mat! Flera i vår närhet har blivit så inspirerade av min och makens viktresa, att de ilat till affären och köpt din bok. Snacka om snöbollseffekt! 😉
Ha en härlig dag goa Åse! 🙂

Svara
MariaA 6 maj, 2013 - 10:33

Tack för en fantastisk blogg….den är verkligen inspirerande…
Jag fick nog efter påsk…så jag har ätit LCHF sen 1 april o är inne på min sjätte vecka….och har gått ner fem kilo…väldigt nöjd….
Kommer absolut att fortsätta..maten passar mig pefekt,
Har nu lärt mig storleken på portionerna, och att man klarar sig på mindre mat, kan lätt skippa mellanmålen, utan problem, MEN jag syndar 1-2 ggr per vecka, med lite hallon o blåbär o en-två lchf-mackor!
Frukt o mackor, är väl det jag saknar mest….
Men eftersom jag har haft en enormt sötsug o varit sockerberoende, så utesluter jag ALLT socker i möjligaste mån!!
Lycka till o kämpa allihopa..jag ska klämma tio kilo till midsommar o det kommer jag att fixa!!
// Maria

Svara
Annika 6 maj, 2013 - 10:23

Hej Åse ! Började med lchf i januari och har knappt gått ner något i vikt….´Har haft några dippar då jag fuskat men annars är det inga problem med maten. Jag inbillar mej att viktnedgången kommer så småningom. DÄREMOT mår min mage så mycket bättre nu när jag skippar bröd och pasta odyl. Innan jag började åt jag regelbundet medicin mot magkatarr och uppblåst mage och jag kan säga att jag kanske tagit 3 tabletter sammanlagd sedan jag lade om kosten i januari (och då pga att jag fuskat med bröd :-() Så ”vanligt” bröd är nono för mej.
Tack för en härlig blogg med många inspirerande recept. Jag fortsätter med kosten och hoppas kilona försvinner så småningom

Svara
Anneli Kåhre 6 maj, 2013 - 10:13

Jag började med lchf- kost i januari och tycker det har gått utmärkt. Kan väl tänka mig att gå ner ett par kilo till. Vi har poängtävling på jobbet den här månaden, innebär att man får poäng när man rör på sig. Sen lottas den ut priser. Det är bra motivation tycker jag. Ska springa blodomloppet i slutet av maj också. Det är bra att tänka på att man inte behöver träna stenhårt utan att bara röra på sig är bra. Jag blir motiverad med maten genom din blogg. Läser alltid!

Svara
Marie 6 maj, 2013 - 10:10

Jag har nu varit igång 10 veckor och gått ner 5,6 kilo. Det går inte så fort men jag är väldigt nöjd med att ha börjat med lågkolhydartkost och mår bättre än jag gjort på år och dag. Befinner mig mitt uppe i klimakteriet vilket jag har en känsla av gör att viktminskningen inte blir så snabb som jag varit van vid, Jag har en historia mycket lik din, med jojobantning under väldigt lång tid.
Nu gillar jag läget och tar dagen som den kommer och det är inga som helst problem att hålla mig till tillåtande livsmedel. Min mage fungera perfekt, jag sover gott, viket jag inte gjort på många år och jag är till freds med mig själv helt enkelt. Jag började denna gången på 88,6 kilo men har när jag var som störst varit uppe på 108 kilo. Nu är min första mål 75 kilo men skulle gärna vilja komma ner till 68-70, där tror jag det är bra om jag kan hålla mig. Har vi ett tillfälle varit ner på 60 kilo men då mådde jag dåligt och kände mig helt enkelt för smal, det var inte jag.
Jag älskar dina recept och länkar ofta till dem i min egna lilla blogg som har ca 30 trogna läsare.
Önskar dig en underbar fortsättning på våren som äntligen kommt!

Svara
johanna 6 maj, 2013 - 10:08

Det händer typ ingenting för mig just nu. Försöker rannsaka mig själv mn tror jag äter bra:
Frukost: 1 el 2 ägg. Kaffe+mjölk och kokosfett.
Lunch: medhavd lunch ala lchf.
Eller sallad från icas salladsbar.
Middag: vanlig mat fast broccoli/blomkål till mig. Helt enligt reglerna.
Jag har tappat ca 3kg på ca 6 veckor. Joggar ca3 km varannan dag.
Borde jag ändra på nåt?

Svara
Åse 6 maj, 2013 - 11:02

Det är som sagt jättesvårt att säga varken bu eller bä när jag inte ser en utförlig matdagbok men det ser bra ut ditt upplägg och 3 kilo på 6 veckor är ju BRA! ett smörpaket i veckan!!!

Svara
Malin Henriksson 6 maj, 2013 - 10:05

Hej Åse!
Jag känner mig nöjdare än på många år med mitt humör, min kropp och mig själv. När min sambo i lördagskväll säger: du är otroligt fin i kroppen nu men nästan lite för smal!! Då blev jag glad 🙂 det är inte ofta han säger nått sånt för han ser det inte!
Men han sa även att jag alltid är fin oavsett 😀
Jag tycker det går lättare o lättare och när jag tex känt att jag smakat av nån pommes eller nån potatis ja då får jag ont i magen, blir påmind och då är det lättare att avstå.
Det är inte ens konstigt på restaurang längre, att beställa grönsaker ist för gratäng eller vad nu man vill ha, det är ju så vanligt och det är skönt!
Jag skulle behöva motionera mera men det är som vanligt, när vintern är vill jag helst inte gå ut men nu när våren o sommaren kommer är det mkt enklare att sätta barnen i vagnen och ut och gå.
Tack för all inspiration och goda recept. Idag blir det laxbiffar med limeaioli och det ska bli riktigt gott 🙂 lägger väl ut den på IG sen!!!
Ha en fin dag. Här är det kanonväder idag och Fredrik har tagit sem den här veckan :))
Kram

Svara
Lina 6 maj, 2013 - 10:05

Jag har inga som helst problem med själva motionen, tränar med glädje 3-4 gånger/vecka och har tappat många cm på det sättet! Det jag har problem med är att även om jag äter riktigt bra första halvan av dagen, känner mig mätt och belåten så trillar jag ALLTID dit på eftermiddagen/kvällen och äter något sött, gärna choklad eller liknande. Hur ska jag lägga om kosten för att slippa sötsuget??

Svara
Petra 6 maj, 2013 - 10:02

Hej om jag ska ner i vikt .Kan jag köra på den mat du äter nu?Eller måste jag köra hårdare?Vill ner 10kilo så fort det går .Jag kanske ska gå bakåt lite i din blogg .Tack för en super fin blogg

Svara
Anna 6 maj, 2013 - 10:00

Hej Åse!
Tack för en toppenblogg, men det första jag ramlade på när jag skulle läsa dagens inlägg var en annons för Lätta mini 28%…!

Svara
Åse 6 maj, 2013 - 10:21

Som sagt, jag kan inte styra annonserna här! Jag har dock kontaktat min kontaktperson för annonserna här och tackat nej till den annonsen så den ska inte finnas på sajten.
Men mina läsare får acceptera att vissa annonser inte överensstämmer med min personliga kostfilosofi och blunda för sådant. Inga annonser, ingen blogg tyvärr är det så.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.