Hot hot hooooot!!

av Åse

Man vill ju verkligen inte vara inne, kan ni fatta vilket väder!!!!


I går var vi ju på Gastro där 8:orna bjöd på trerätters! Till förrätt var det vårrullar med kalvkött i, höljet gjort på salladsblad + rispapper – kan inte vara mer än någon ynka kolhydrater i rispappret. Jättegott!
Till varmrätt var det wallenbergare med gurka, ärtor och potatismos (skippade mosen) och tll efterrätt ar det gulbetsglass(!) med rödbetsmousse och jag tror en limemousse!? Jag smakade lite av efterrätten men det räckte med någon sked.

I dag har mellantjejen haft inskolning till förskoleklassen som hon börjar i till hösten! Åh vad stor hon börjar bli!! Ytterligare ett skolbarn, nu har vi bara ETT förskolebarn kvar!!

I kväll blir det till att grilla igen! Blir nog fisk i kväll, och en relativt tidig kväll – planet med mig och Sara till Stockholm går vid 9 tiden i morgon. Mer om det imrg! KRAM å er!!!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Mariann Fäldt 24 maj, 2012 - 08:32

Fantastiskt härligt väder – man blir så lycklig =)
Visst är det blandade känslor när barnen blir stora, min ’minsting’ är nu 16 år 😉 Tiden går, som sagt, ibland för fort… Ha en toppendag.

Svara
Tess [istla.se] 24 maj, 2012 - 07:59

Vädret har varit helt underbart de senaste dagarna. Får hoppas att det håller i sig nu resten av sommarmånaderna.

Svara
Anita 23 maj, 2012 - 22:36

Här är oxå helt underbart väder! Är ledig idag och i morgon. I dag har jag varit till stan och tittat i min jympalärarens trädgård, vi var flera som var hembjudna dit. Helt underbar trädgård! Så nu fick jag lite skott, som vi har satt i trädgården. Ha en trevlig tripp till Stockholm. 🙂

Svara
ellen 23 maj, 2012 - 22:22

Du verkar ha det så väldigt fint hemma! Kan du inte visa mer bilder på din inredning? 🙂

Svara
ÅsaS 23 maj, 2012 - 19:46

Jaaaa! Underbart väder nu! Började dagen med en tur till plantskolan för inköp av nya rosenbuskar och lite småblommor till altanen och farstu-trappen, sedan blev det en hel-dag med påtande i jorden och städande och röjande på altanen, så nu är det somrigt och fint där, så man kan njuta extra mycket av sol, värme och fägring.
Ja, tänk vad tiden går fort! Det är på barnen man märker att man själv blir äldre, fast det vill man väl egentligen inte inse. Börjar få lite ålders-ångest nu, då sonen (vår yngste) fyller två-siffrigt i sommar. Det var ju inte längesedan jag kom hem från BB med honom, och knallade runt med baarnvagn. Det är bara att acceptera att de blir stora.
Nu blev ju jag nyfiken, vad händer i Stockholm i helgen? Jag får ge mig till tåls lite, så får jag nog veta det sen… Men tålamod är inte min starkaste sida… 😉
Kram och ha det gott i denna underbara försommartid!
ÅsaS

Svara
Anna 23 maj, 2012 - 19:34

Hej!
Vilken härlig blogg och fina bilder du har 🙂
Jag har också en fråga om kolhydrater…har gjort attackfasen från Dukan dieten i en veckas tid och kände att det inte var något för mig. Mådde dåligt och var svag i hela kroppen.
Började med Lchf och har gått upp två kilo igen:( gick ner 3 på en vecka med bara protein
Försöker hålla mig till livsmedel som ligger under 5 kolhydrater på 100g
Ta tex mjölk i kaffet. Tar jag det är jag ju uppe i 5 om jag dricker en deciliter? Är det stopp då eller kan jag äta tex annat som också har under 5 per 100g? Elle är det maximalt 5 per dag eller hur ska jag tänka?!
Blir en lång och konstig fråga men du är så duktig på att förklara:)

Kram

Svara
Åse 23 maj, 2012 - 22:18

Jag är inte för att räkna kolhydrater – tycker inte det är nyckeln till en sund balanserad kosthållning men förstår att man vill ha koll i början, men man kan ha som måttstock att köpa livsmedel som har max 5 gram kh per 100 gram. Normal LCHF lgger på ca 20-25 gram kh per dag.
Mjölk rekommenderas inte i en LCHF lost då det innehåller mkt mjölksocker och dålig fördelning mellan kolhydrater/fett (50% socker 50% fett)

Att du har gått upp med LCHf är normalt, maten du åt med dukandieten vägde inte mkt då du mest åt protein. Innehållet i din magsäck väger mer på LCHF + att du antagligen fått i dig mer salt som binder vätska, så de där två kilona är inte fettlagring. =)) Hoppas du förstår lite? Kram

Svara
Anna 23 maj, 2012 - 23:01

Ja då förstår jag lite bättre!:)
Tack för hjälpen!

Svara
Jessica 23 maj, 2012 - 19:15

Åhhh, vad jag vill ha receptet till den förrätten. Undrar om man kan ringa dit? Min dotter sa ”ja, bara så ni vet så blir det hamburgare och potatismos till huvudrätt och jag har delat kalvkött hela eftermiddagen”. Hmmm… tror hon missförstod det där med hamburgare.

Svara
Åse 23 maj, 2012 - 22:18

Haha lite kul!!

Svara
Roaa 23 maj, 2012 - 17:35

Hej! Vilken härlig blogg du har! Jag har precis börjat med LCHF och är väldigt nöjd, har bara lyckets gå ner nått kilo men jag har märkt att min energi nivå är mycket stabilare och är överlag på en högre nivå än tidigare. Min hy har också fått en mycket finare lyster. Så jag är nöjd!

Men det jag undrar över är hur man ska tolka innehållsförteckningar. Jag brukar se att det kan exempelvis stå ”På 100g: Kolhydrater 23g varav sockerarter 0.9g”. Vad betyder det? Är det att resterande kolhydrater är ”bra kolhydrater” och är det en produkt värd att användas? Vad är din maxnivå av kolhydrater som något får innehålla?

Svara
Åse 23 maj, 2012 - 17:48

Hej! Alla kolhydrater blir till socker (glukos) i kroppen så det sammantagna kh värdet är viktigast. Dock är ”sockerarter” ofta en benämning på hur mkt tillsatt socker det är i.

Svara
Nadja 23 maj, 2012 - 17:19

Nog är det härligt väder, gick ut en sväng på lunchen och njöt av solen i en park vid jobbet – så skönt att ladda batterierna 🙂 Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.