Helstekt oxfilé med blomkålsråraka och gorgonzolasås (och ett gott vintips!)

2 november, 2019

God morgon!

Sista dagarna har jag lagt mig tidigare och tidigare och således vaknat tidigare och tidigare 😉
Så i dag vaknade jag pigg som en mört kl 6:06 – så mysigt att tassa upp i bäcksvart hus, Chili hade varit ute hela natten så jag släppte in honom. Lite halvblöt kise som ville ha gos och ny mat – nu ligger han ihoprullad och sover här bredvid.

Många som liksom jag varit oktobertrött! Aldrig tänkt på det att det kanske är vanligt?
Kanske är det så att det för många är en naturlig vilomånad efter sommaren? Jag känner mig mycket piggare och energifylld så förhoppningsvis så har jag kommit ut på andra sidan nu! 🙋🏻‍♀️💞

Nu ska jag fundera ut vad jag ska laga för mat idag på kalaset, enklast att göra en stor gryta till många – brukar vara uppskattat, eller vad tror ni? Vad brukar ni göra på familjekalas?

I går blev det oxfilé i alla fall! Jag hade tänkt sousvida den men tiden sprang ifrån mig.
Till det gjorde jag blomkålsrårakor – det är ju så GOTT!

Oxfilén tinade jag i kallt vatten på dagen sedan fick den bli rumstempererad, saltade och pepprade rikligt och så stekte jag den på hög värme i smör och kokosolja (utan smak) så den fick färg.
In i ugnen på 125 gr med termometer och när den stod på 58 grader så tog jag ut den och lät den vila i bakplåtspapper. 8Tog ca 40 min)

Perfekt rosa, tycker vi!

Killarna ville ha potatisgratäng så Daniel hade köpt i vår Ica Maxi chark.

Här ’är min tallrik!
Såsen blev min goda gorgonzolasås! Fick fina tips på instagram igår som jag ska prova men rösten föll på gorgonzola här hemma så det fick det bli!

Måste tipsa om detta vinet! Det drack vi till och har druckit det förr, såååå gott! Ni hittar det HÄR

 

8 kommentarer

Rebecca 3 november, 2019 - 08:42

Bra recept och inspiration på din sida men väldigt tråkigt att det dyker upp 5-6 reklambilder mitt i ett endaste receptinlägg. Hela alltet blir så rörigt.

Svara
Åse 3 november, 2019 - 12:02

Hej, det är tyvärr så annonsystemet fungerar hos Bonnier.

Svara
ÅsaS 2 november, 2019 - 19:57

Vilken gorgonzola rekommenderar du? Finns ju en uppsjö av dem.. Jag tycker att vissa av dem kan vara alldeles för fräna i smaken.
Hoppas du hittade på nåt gott till kalaset, och att det blev ett lyckat sådant.
Kram och fortsatt trevlig helg! 💕

Svara
Åse 3 november, 2019 - 09:53

Tycker inte det spelar så stor roll i sås faktiskt. Jag vill nog gärna ha en som smakar då gorgonzola i sig är ganska mild.

Kramar!

Svara
Anita 2 november, 2019 - 13:08

När jag ska laga till många brukar jag göra gryta antingen på kalkon eller kyckling ibland gör jag
chili con carne värmer så gott en kall dag

Svara
Anette 2 november, 2019 - 10:17

Men alltså guuuud så gott det låter och ser ut!! 🤩 Jag som sitter här med min 16:period… blir ju hungrig! Haha! Tack för inspo!

Svara
Åse 2 november, 2019 - 13:32

Haha sorry!
Men nu har du väl fått mat i magen 😅

Svara
Anette 2 november, 2019 - 13:46

😂 Kirrat! 👍🏼 Önskar det hade varit en portion av det du hade fixat bara.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.