Hej härliga vecka!

av Åse

Stina skrev i en kommentar:

Vore spännande att läsa om hur du kommer att äta strikt fram till jul, typ som du skrev om en annan matvecka. 

Jag tänkte förklara lite hur jag tänker och fungerar.
Nyckeln i min egen livsstil med kosten och min egen framgångsmodell är att hålla mig ohungrig, osugen och ha mycket energi.
Det uppnår jag genom följande modell:

  • Jag äter 2 stora mål om dagen till vardags, till helgen är det både mer mat och mer måltider och mer kolhydrater (väljer alltid dem med omsorg dock).
  • Mitt första mål är med fördel lagd närmare lunchtid än tidigare på morgonen.
  • Mitt första mål består mest av ägg, fet fisk och ytterligare en fettkälla, detta håller mig mätt och belåten och ger mig mycket energi och till middag så äter jag då större delen av mina kolhydrater (rotfrukter, grönsaker, nötter, mejeri bidrar till kolhydratmängden)
  • Jag styrketränar ca 4 gånger i veckan.

I december så finns det lite mer godsaker tillgängliga och nu pratar jag inte socker men det är kanske lite fler LCHF bakverk, det är rödbetssallad, LCHF vörtbröd, fröknäcke med ädelost, sockerfri glögg etc.
Allt sådant som vi äter för att det är GOTT. Allt sådant som vi äter bara för att det är gott ger hjärnan belöning vilket gör åtminstone i min hjärna, att jag vill ha mer av det.
Så när jag upplever att jag okynnesäter, även om det är av bra saker så sätter jag stopp.
Det är jul om drygt 1 vecka och att gå in i julveckan med ett ökat belöningsbehov – är ingen bra strategi för mig.
Så, jag ”återställer” min hjärna genom att skala av allt som jag äter ”för att det är gott” och matar den med 100% bra mat för knopp & kropp och det är helt enkelt genom att följa punktlistan ovan 🙂 
012A4246
Frukost: Ägg, makrill och hemmagjord majonnäs gjord på MCT olja

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Tinna Ahlgren 16 december, 2014 - 15:19

Mycket bra o peppande ord Åse

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 16 december, 2014 - 16:21

Absolut! :))

Svara
Tinna Ahlgren 16 december, 2014 - 18:48

Trodde nästan det men ville bara dubbelkolla. Tack för att du är en sån otrolig inspirations-källa!

Svara
Sara 15 december, 2014 - 20:01

Hej!
är så inspirerad av din resa! själv håller jag på att kämpa för att nå mina mål, Jannuari 2013 vägde jag ca 78kg idag väger jag ca 64,5 kg. Men just nu har jag kommit i en ganska djup svacka. Jag har igen börjat ätit sötsaker i allt för stora mängder och allt för ofta. Har väldigt svårt att sluta. När jag väl började gå ner i vikt för snart två år sedan så bestämde jag mig bara så där tvärt att jag skulle sluta äta sötsaker, (en gång i veckan bestämde jag var okej) . Denna gång har jag väldigt mycket svårare för att bara bestämma mig att sluta. För om jag väl börjar äta något sött har jag OTROLIGT svårt att sluta äta det söta och bara fortsätter att ta mer och mer. Så min fråga är att har du något tips på hur man kan tänka när det är svårt att sluta äta allt detta socker. När ena delen bara skriker efter mer socker medans den andra delen skriker sluta?
super bra blogg, som sagt stor inspirations källa!
Sara

Svara
Åse 16 december, 2014 - 09:32

Att ha nolltolerans är nog det enda som hjälper och där kommer ju kosten in till stor del, att ta bort det som triggar sockersug.
Har du läst Bitten Jonssons ”Sockerbomben i din hjärna”? Om inte, läs den!

Svara
Sara 16 december, 2014 - 11:56

Tack!
Ska ta och läsa den!

Svara
camilla 15 december, 2014 - 13:36

Hej Fina du <3
Jag har ett problem , Jag jobbar heltid natt på ett service hus , jag äter två mål om dagen som jag sover så länge, äter ett vid 18 och ett vid 20 sen jobbar jag dricker bara vatten under natten, hem vid halv åtta sover vaknar vid 15 tiden dricker en kopp kaffe går sen ut och går och så här rullar det på. Frågan till dig är varför går jag inte ner i vikt ? Tror du att jag sätter mig på svällt . Tacksam för svar och för din underbara blogg .. Kram camilla

Svara
Åse 15 december, 2014 - 14:03

Du gör helt rätt i att du inte äter något på natten, framför allt inte kolhydrater men det är tyvärr omöjligt för mig att svara på varför du inte går ner i vikt när jag inte vet någonting om din livssituation, vikt, exakt vad du äter m.m.
Att jobba natt brukar försvåra viktnedgång tyvärr.
Jag hade ätit frukost INNAN jag gått och lagt mig, sedan vid 15 så hade jag ätit min lunch och vid 20 min middag.

Svara
camilla 15 december, 2014 - 15:43

Tack snälla 🙂 Kram

Svara
Rina Löfqvist 15 december, 2014 - 10:12

Majonäsen på mct finns recept?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 16 december, 2014 - 15:08

Mitt vanliga majorecept fast anv mct istället!

Svara
al68 15 december, 2014 - 11:10

Önska att jag hade haft din energi, men just nu är livet tungt, kram kram <3

Svara
Åse 15 december, 2014 - 11:39

STOR kram till dig vännen, vad du nu än är med om så hoppas jag det blir lättare sedan <3

Svara
Ann-Sofie 15 december, 2014 - 11:04

Tänkte att jag kunde flytta in hos dig ett par dagar så jag får äta lite god frulle, framförallt så där mysigt med ljus och fina tallrikar:) Inte som hemma, 05.45 när ögonen knappt är öppna och man halvligger över köksön när man ska äta…haha.
Kram

Svara
Åse 15 december, 2014 - 11:39

Hahah gulledu, det får du såååå gärna göra! =)) KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.