Hampafrallor med ost – Glutenfria, LCHF

25 januari, 2018
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

God morgon raringar!
Jag sitter och sippar på min sedvanliga morgondrink med ACV och nu lider fotograferingen av nya boken mot sitt slut, på söndag har jag planerat att fotografera det sista!
Jag hasar mest omkring i mysbyxor, okammat hår och fläckig tischa här hemma haha! Så inga direkta snygga outfittips har jag till er heller! Som tur är ska jag till gymmet och min PT 10.30 så jag får känna på hur det känns med andra kläder också hihi!
Ska bli härligt att återta livet på måndag nästa vecka!
Jag fick en laddning med grejor jag beställt från Bodystore, det här är saker jag brukar beställa som ofta går hemma hos oss.
Kokosolja, ekologiskt mandelmjöl, better than produkter, björksocker, macadamianötter, frystorkade bär och hampafrön– och hampaolja!
20% på de frystorkade bären från Rawpowder nu! Jag har mitt på grekisk yoghurt och kvarg!
Med koden JAN100 får ni dessutom 100 kr rabatt när ni handlar för minst 400:-Eftersom jag hade fått lite nytt hem så gjorde jag en laddning med de här godbitarna igår som ni måste prova! Det blev frukosten, min nya hookup är avokado och ägg på knäcke/macka! Sååååå gott!
Hälsosammare pålägg kan man ju knappast ha eller hur!?


Hampafrön är en sån där grej jag slänger i lite här och var för de är ju små supernyttiga frön!
De är rika på GLA och Omega 3!
GLA: Byggsten till prostaglandiner som hjälper kroppen kontrollera inflammation, mjuka muskler etc – väldigt bra för hormonell balans i kvinnor (många med PMS blir hjälpta av hampa / hemp!)

Andra positiva effekter av GLA och hampa har visats mot/för diabetes, högt blodtryck, fetma, hudallergier, artros, ledvärk, viktminskning.
Googla gärna hampafrön så kan ni läsa mycket mer!


Kolla så fina de är! och smarriga!
Jag slängde på lite västerbottensost också!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hampafrallor med ost – Glutenfria, LCHF


 • Författare: åse falkman fredrikson
 • Portioner: 5

Ingredienser

 • 4 eko ägg
 • 1 dl mandelmjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
 • 1,5 msk pofiber
 • 1 dl hampafrön
 • 1 nypa örtsalt
 • Topping: 1/2 dl västerbottensost + lite hampafrön

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 180 gr varmluft (motsvarar 200 gr vanlig ugn)
 2. Vispa äggen pösiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
 3. Låt smeten stå i ca 5 minuter.
 4. Klicka ut 5 klickar med smet på bakplåtspapper. Strö lite riven ost och hampafrön över dem.
 5. Grädda i ugnen i ca 15 minuter

 


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


13 kommentarer

Emma 5 januari, 2019 - 13:09

Testade dessa idag. De blev drömgoda och väldigt brödiga. Tusen tack för receptet! 😍 Tänkte bara slänga in en liten fråga om du räknat ungefär hur mycket kolhydrater det är/fralla? (tänkte vara lite lat och fråga så kanske jag slapp räkna)

Svara
Åse 5 januari, 2019 - 13:59

Hej! Visst är de goda!?

Nej har inget tillgängligt, du kan lägga in recepten på https://kostbevakningen.se men inte säker på att hampafrön finns 🙂

Svara
marie 30 januari, 2018 - 20:02

Vilket vackert porslin. Var har du köpt den vita tallriken?

Svara
Åse 30 januari, 2018 - 23:24

De är från Cult design 🙂

Svara
Frida 25 januari, 2018 - 21:03

Oj blir så orolig för dina tänder! Tänk på att dina hälsodrinkar fräter mkt på dina tänder och du kommer (eller du kanske redan har) erosioner s.k. cupings? Nej vatten är det bästa! Tack för en bra blogg 💜

Svara
Åse 25 januari, 2018 - 21:17

Nejdå ingen fara, dricker med sugrör och det är utblandat med mycket vatten 🙂 Har ok från min tandläkare 🙂 Härligt du gillar bloggen! 💕

Svara
Anette 25 januari, 2018 - 18:44

Åh, dessa måste jag bara göra i helgen. Har snart gått igenom alla dina matrecept, skrivit ut och satt i pärm. Och allt är sååå himla gott.😋 Letar alltid när vi ska främmande, och hänvisar till din blogg. Så imon iväg att köpa hampafrö. 😋 kram på dig.

Svara
Camillapa 25 januari, 2018 - 14:15

Hej, hej! 🤗
Åse, jag undrar, vad är det som gör att just västerbotten ost florerar i LCHF kretsar? 🤔😊

Svara
Åse 25 januari, 2018 - 14:58

Halloj! Ingen aning? Inget märkvärdigt med den? Jag använder den för att den är god men jag gillar även maasdamer, lagrad präst, grevé etc. 😋

Svara
Camillapa 26 januari, 2018 - 15:17

Tack Åse! ☺️
Jag försöker hitta något bröd som jag kan få killarna att gilla. Har inte lyckats hittils. De gillar inte kokos, mandel eller pofiber! 😉 Tänkte någon variant av focciatia gjord på ost…rekomendation? 🙏
Kram

Svara
Åse 26 januari, 2018 - 18:12

Ostbröden har ni provat dem?

Svara
Camillapa 26 januari, 2018 - 20:05

Kanon, de kan fungera! 🤗
Tack Åse! 💕

Katrine 25 januari, 2018 - 10:17

Det såg gott ut 😋

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.