5,9K
Tonfiskfiléen marinerades i 1 timme

Galet god krydda som krävs i den här rätten
1 handfull kokt edamame bönpasta till varje portion
Voila! Åh så gott!!! Skulle vilja ha till frukost! Haha!
Till det drack jag en lågkolhydratöl, Spendrups Bright.


Skriv ut
Det blev ett litet missförstånd mellan mig och tonårssonen, så jag hade inte gjort någon mat till honom.
Men jag hade Kronfågels minutfiléer i kylskåpet (ÄLSKAR!!) så jag kryddade dem med wasabikryddan och stekte upp snabbt och sedan fick han lite kokt potatis som jag också hade och våra ingredienser – MUMS! Lika gott det!

Hoppas ni gillar!!
Hej på er och skön Kristi himmelsfärdsdag på er!
Jag ska strax bege mig till gymmet och sedan blir det trädgårdsfix för heeeeela slanten! Så skönt!
I går åt vi något magiskt gott! Det var såååååååååååå gott!
Ica har frysta tonfiskfiléer (vit tonfisk = havets kyckling) som jag hade i frysen och sedan freebasade jag fram den här rätten.
Jag ÄLSKAR Sushi – alltså det absolut BÄSTA jag vet och det är min favorit hämtmat. Men det är ju inte alltid jag äter ris och således inte i går och tro mig, den här rätten är MINST lika god som sushi!
Tonfiskfiléen marinerades i 1 timme

Galet god krydda som krävs i den här rätten

1 handfull kokt edamame bönpasta till varje portion
Voila! Åh så gott!!! Skulle vilja ha till frukost! Haha!
Till det drack jag en lågkolhydratöl, Spendrups Bright.





Skriv ut

Halstrad sesamtonfisk Sushi Style
Ingredienser
- 2 tonfiskfiléer á 140 g (Ica 1 paket)
- 1 msk sesamolja
- 2 msk tamarisoja
- 1 pressad lime
- Santa Maria Wasabi Sesamkrydda
- kokosolja utan smak eller annan olja
Sallad/Tillbehör
- 2 handfulla kokt edamame bönpasta
- Grönsallad
- risvinäger
- salt, peppar
- 4 salladslökar
- 1 morot juliennad
- 1 avokado
- Inlagd ingefära
Wasabidressing
- 2 msk majonnäs
- 2 msk grekisk/turkisk yoghurt
- 1/2 msk vaten
- 1/2 msk wasabipaste
Instruktioner
- Lägg den tinade tonfiskfilén i en skål och häll över sesamolja, tamarisoja och pressad limejuice. Låt marinera 1 timme i kylskåp.
- Krydda filéerna med kryddan, på alla sidor.
- Halstra i het panna med olja, 45 sekunder på varje sida. Ta upp och låt svalna.
- Julienna moroten (eller skär tunna remosor med potatisskalare)
- Blanda ihop ingredienserna till wasabidressingen.
- Blanda grönsalladen med lite risvinäger (vanlig vitvinsvinäger går också bra), sallad och peppar.
- Skär salladslöken och fördela ovanpå, gör detsamma med moroten, hackad koriander och bönpastan.
- Lägg upp på tallrikar med tillbehören. Skär tonfisken i tunna skivor och fördela ovanpå.
- Ringla lite tamarisoja ovanpå och avsluta med wasabidressingen.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
Det blev ett litet missförstånd mellan mig och tonårssonen, så jag hade inte gjort någon mat till honom.
Men jag hade Kronfågels minutfiléer i kylskåpet (ÄLSKAR!!) så jag kryddade dem med wasabikryddan och stekte upp snabbt och sedan fick han lite kokt potatis som jag också hade och våra ingredienser – MUMS! Lika gott det!


Hoppas ni gillar!!
Annons för TrendRehab
JUST NU!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

6 kommentarer
Mmmm så fantastiskt gott! Kommer absolut äta snart igen! Jag gjorde egen inlagd ingefära men strösocker i receptet , tips på alternativ för att slippa socker?
Mmmm så gott! Gjorde egen inlagd ingefära och den var supergod men i laget skulle det vara strösocker. Tips på alternativ för att slippa sockret ? Kommer absolut laga igen snart!
Älskar sushi. Finns inget jag hellre äter. Jo kanske en god bit kött. Men de två sakerna skulle jag köra mig på?
Typ samma här, haha!
Var kan jag köpa edamame bönsalsa ?
I livsmedelsbutik.