Halloumi Stroganoff

11 januari, 2019

Innehåller annonslänk

Här kommer ett recept på en underbar stroganoff från min bok Åses Kök (Superpris hos Adlibris nu!)
Stroganoff med halloumi är ju ett gott alternativ till falukorv! Älskar halloumi! Prova gärna mina halloumi fries också!
Har ni provat halloumi stroganoff? vad tyckte ni?

Mmmmm måste vara rejält med bladpersilja på också! Bladpersilja måste vara den bästa kryddan i mat? Passar på nästan allt känner jag! Tror det är ganska svenskt med persilja va?


Prova att ersätta grädden med kokosgrädde för en lite annan smak. Eller välj mjölk / havremjölk etc. valet är ert!
Här kommer receptet! prova! kanske redan till helgen?

Kram på er!

Skriv ut

Halloumi Stroganoff

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

400 g halloumi
kokosolja att steka i
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1 tsk tamarisoja
1 dl grädde
salt och peppar
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
½ dl grovt hackad bladpersilja


Instruktioner

Skiva halloumin och stek i olja tills skivorna fått lite färg. Ställ åt sidan.
Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i samma panna som halloumin.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap, soja och grädde. Smaka av
med salt, peppar, oregano och paprikapulver. Låt puttra ihop 10 minuter.
Lägg ner halloumin i pannan och låt allt bli varmt. Strö lite persilja över vid
servering.
Servera med blomkålsris.


Notering

Per portion: 476 kcal • 24 g protein • 12 g kolhydrater • 36 g fett

4 kommentarer

Thereze 11 januari, 2019 - 18:49

Precis lagat detta! Underbart gott! Tack för alla bra recept du delar med dig av!

Svara
ML 11 januari, 2019 - 17:23

Den är jättegod, jag brukar köra både korv och halloumi.. 🙂 Jättebra lunchlåda med en god sallad till, jag kör rå blomkål ist för mos.

Svara
Siw Lindh 11 januari, 2019 - 14:52

Hej! Vill göra stroganoff med halloumi NU. Låter supergott! Dock har jag ingen grädde hemma, bara gräddfil. Funkar det tror du? Din sallad ser alltid så glansig och fin ut. När jag sköljt min ser den så tråkig ut……
Tack för alla underbara recept och ha en riktigt mysig helg!
Kram Siw

Svara
Åse 11 januari, 2019 - 15:06

Hej Siw! Gräddfil är inte kokbar så jag tror inte det blir så bra tyvärr.
Har du lite olja på din sallad? Jag har en salladsslunga som slungar ut allt vatten också,
KRAM och trevlig helg!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.