Håll formen och beställ färdiga LCHF-matlådor

av Åse
ARTIKELN ÄR EN ANNONS

Få dieter är så svåra att hålla som LCHF. De flesta som lyckas vara så pass disciplinerade vittnar ofta om de fina resultaten från dieten, men det är lättare sagt än gjort att begränsa sitt intag av kolhydrater, då de finns överallt och i allt. Nu finns det ytterligare ett hjälpmedel och det är färdiga LCHF-matlådor som du kan beställa hem för att hjälpa dig att få ihop dina veckor men samtidigt hålla LCHF-dieten på rätt köl.

Det blir allt svårare att vara människa. Paradoxalt nog så blir saker och ting smidigare och smidigare och snabbare och snabbare och vi får alla dessa möjliga tekniska hjälpmedel och “lifehacks” för att hjälpa oss i vår vardag, men samtidigt tycks vi ha mindre och mindre tid. Hur går det ihop egentligen kan man undra?

För dig som vill börja eller fortsätta äta en LCHF-kost gäller det att ha stenhård koll på mängden kolhydrater, för att kroppen ska fortsätta använda främst fett som drivmedel. Men det är lättare sagt än gjort. Visst, LCHF-alternativen för oss på språng finns här och där nuförtiden till och med hos vissa hamburgerkedjor. Men det är långt ifrån samma utbud för den som bryr sig mindre om sin kosthållning eller rentav äter allt utan att fundera så mycket på varken kroppens form och funktioner.

Du som har gjort det här med LCHF ett tag vet mycket väl att LCHF-kosten kräver både planering, förberedelse, givetvis inköp men också inspiration och disciplin. För nog är det väl få av oss som lyckas vara så pass enformiga att vi kan äta samma sak varje dag? Över tid är det dessutom långt ifrån rekommendationen om att äta en allsidig kost. Alltid är det något näringsämne man missar.

Men stöd finns att få i form av färdiglagade matlådor med LCHF i åtanke. Minska på kolhydraterna och maxa proteinkällorna genom att testa utbudet av färdiglagade LCHF-lådor för att hjälpa dig att nå dina mål, och framför allt ge dig stöttning under veckor då matlagningen kanske blir nedprioriterad.

Sidan jämförmatlådor.se hjälper dig att hitta det bästa erbjudandet och den maten som just du behöver för att hålla din LCHF på rätt kurs. Förutom att hitta ett utbud just för din stad så kan du även bland annat filtrera bort alla matlådor som inte är märkta som LCHF, för att på så sätt enklare hitta vad som är tillgängligt för dig.
Filtrera och sortera dig fram till vad som verkar gångbart för dig och glöm inte att läsa recensionerna. Det går även att sortera på pris och räkna ut kostnaden per matlåda.
I och med att det är matlådor med LCHF-inriktning och därmed en ökad mängd protein i form av kött, fisk, ägg, grönsaker så blir priset ofta därefter. Men jämfört med att misslyckas med sin diet och därmed äta något icke-LCHF-värdigt och på så vis “falla ur” ketos är ett mycket sämre alternativ om du har klarat dig hittills.
Så på så vis kan det vara en bra investering i dig själv att både köpa dig tid men samtidigt göra ett proaktivt val om du vet att din vecka kommer att vara hektisk samtidigt som att du vill hålla dig på fortsatt rätt kurs, alltså LCHF.
För längre hållbarhet så kan du ofta välja frysta LCHF-matlådor i stället för färska, men det varierar mellan de olika tjänsterna.

Menyn för rätterna i de färdiglagade LCHF-lådorna roterar varje vecka så att du behöver aldrig tröttna på att äta samma sak eller känna att det blir tjatigt vecka ut och vecka in, vilket ibland kan kännas lite motigt när man lagar maten själv hemma och inspirationen tryter och man kör “samma gamla vanliga” bara för att man inte behöver fundera så mycket.
Dessutom, om du inte bara är noggrann med att minimera antalet kolhydrater i din kost, utan vill också få en överblick på intaget i form av näringsvärden i rätterna så finns det också att få för matlådorna som du beställer, så du kan till exempel skriva in det i din träningsdagbok.

DENNA ARTIKEL ÄR EN ANNONS MED INNEHÅLL FRÅN JÄMFÖRMATLÅDOR.SE OCH EJ EN ARTIKEL AV 56KILO.SE
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Maria 25 mars, 2024 - 15:59

Jag funderar på att prova LCHF. Främst för att jag skulle vilja gå ner 7-9 kg i vikt.
Har provat flera olika varianter genom åren och det enda som jag ändå lyckades gå ner och hålla vikt ett par års tid var tidigare ”viktklubben på Aftonbladet”.
Sen har kilona smygit tillbaka efter att tappade motivationen.
Håller du dig viktstabil med LCHF?
Saknar du inte pasta och potatis o hur gör du när du är bortbjuden?

Svara
Åse 25 mars, 2024 - 16:06

Hej! Jag äter själv en proteinrik lågkolhydratkost (inte så strikt som LCHF) och jag har inga förbud men väljer att äta mer av kött, fågel, fisk, ägg, skaldjur, grönsaker och nyttiga fettkällor och mindre och färre gånger av snabba kolhydrater.
Men jag äter både pasta, bröd, sötsaker när jag vill utan att det har någon större påverkan på vikten i längden eftersom det inte är några mängder.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.