Grundrecept Muffins

24 november, 2011

Jag har provat och mixtrat ihop ett i mitt tycke ett perfekt grundrecept för muffins! Kan smaksättas som man vill! Detta är en vidareutveckling av mitt populära muffinsrecept jag postade för 1 år sedan.

Ca 12 stycken mellanstora muffins á 1 kh

2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl (eller 3 dl mandelmjöl)
1 msk fiberhusk
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (jag tar 0,5 dl sukrin+)
125 gr smält smör


100 gr färskost som philadelphiaost
1 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
4 ägg

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, philadelphiaost och grädde.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!


Pepparkaksmuffins (adderade 2 msk pepparkakskryddor + 2 msk sockerfri lingonsylt)

Tänk på, att även sötsaker som är socker och mjölfria ska ätas precis som vanliga sötsaker, dvs någon gång i bland och inte varje dag eller i stället för riktig mat! LCHF bakverk ska ses som ett sätt att ibland kunna äta något extra utan att få blodsockerhöjningar. Jag äter bara LCHF bakverk när vi har gäster, eller en helgdag eller vid speciella tillfällen, som advent =)

55 kommentarer
0

55 kommentarer

Sofie 22 januari, 2017 - 09:56

TACK!! Har för första gången ever lyckats göra goda lchf-muffins 😊. Och, som någon skrev så var de ännu bättre dan efter. Jag tog vaniljpulver och kardemumma som smaksättning. Mums!

Svara
Åse 22 januari, 2017 - 09:57

Härligt att höra! HURRA!! =)

Svara
Gunilla 12 maj, 2015 - 10:17

En fråga gällande dessa muffins. Vet du hur många gram kolhydrater det är per 100 gram i dessa?

Svara
Åse 12 maj, 2015 - 13:51

Nej men du kan enkelt lägga in i t.ex. kostbevakningen.se

Svara
Pernilla 22 december, 2014 - 19:50

Hej,
Är ny på bloggen och glad att hitta den 🙂
Har provat ditt grundrecept för muffins och gjort med saffran…smaken blev god, men de blev så väldigt feta att det droppade om dem. Tror du jag kan dra ner på något (smör? Grädde?) och få de lite mindre feta? Och tror du det funka att ha hälften mandelmjöl och hälften kokosmjöl?

Svara
Malin 19 september, 2014 - 19:20

Fast jag svarade inte till dig utan till personen som frågade om flytande Hermesetas. Eftersom jag bakade utan ströprodukten så tänkte jag svara att det visst funkar.

Svara
Åse 19 september, 2014 - 21:06

Ok! Jag ser inte i min wordpress app för bloggen om det är svar till någon ller en kommentar till mig.

Svara
Malin R 19 september, 2014 - 09:40

Tillägg: 20 st tabletter kanske är mycket om man vant sig av med söt smak. Börja med 10-15 och se om det behövs mer. Om du behöver mer suketter sedan smeten är klar så kan du mortla dom i en stor matsked med hjälp av en liten kaffesked och röra i pulvret.

Svara
Malin R 19 september, 2014 - 09:37

Hej!
Jag har nyss bakat dessa men med små suketter-tabletter istället. Finns i röd-vit påse. Ta 20 st tabletter, ”mortla” sönder dom med baksidan av en sked i bunken det allra första du gör. Sedan tar du i äggen och vispar och så vidare. Jag tycker det blev bra. Jag smaksatte med vaniljpulver och öste upp 6 muffins först i en muffinsplåt av silikon. Sedan rörde jag i kakao och öste upp 6 muffins till. De blev goda och saftiga båda smakerna.
Jag har aldrig provat med strö men jag saknar inget i dessa muffins.
Om jag vore du skulle jag prova hermesetas flytande om det är det enda jag hade hemma. I allra värsta fall får man väl slänga muffinsen och då har man också lärt sig något.

Svara
Åse 19 september, 2014 - 14:58

Hej! Jag använder inte kemiska sötningsmedel därför använder jag varken hermesetas eller suketter 🙂

Svara
Helena 9 augusti, 2014 - 13:29

Hej jag har lagat dina muffins ett par gånger och de är supergoda MEN mina sjunker alltid ihop efter jag tagit ut dem. Vad gör jag för fel? Gräddat i 30 minuter och enbart öppnat luckan en gång.

Svara
JelenaNelly 20 mars, 2014 - 17:51

idag hade jag bjudit mina ej lchf kompisar till lchf lunch o fika och gjorde citron(lime) muffins med detta recept, använde mascarpone och jag gjorde en rosting med resten av mascarpone +1tsk sötströ och en knivsudd vaniljpulverv…och blev alla beigeistrade 🙂 så detta blir nog vårt nya favorit fika det blev två plåtar, så jag lade resten i frysen. Hoppas att dem blir bra när dem tinar?
Förresten, tror du att man kan dubbla satsen och göra en tårtbotten på det?
Tack för en fantastisk blogg 🙂

Svara
Annika 22 september, 2013 - 13:07

Hej! Någon som testat att baka muffinsen med creme fraiche? Jag blev jättesugen på att testa dessa men har varken philadelphia eller vispgrädde hemma just nu.

Svara
Ida 20 juni, 2013 - 21:52

Hej! Tror du jag kan endast använda sukrin gold i detta recept! Har varit såååå sugen på muffins ett bra tag nu! ! 🙂

Svara
1 2 3 4

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.