Grönpepparkyckling

av Åse

Kyckling tillagad i himmelsk grönpepparsås – blir så saftig och mör! Och såsen är magiskt god!

Hej vänner och skön söndag!
Ljuvligt väder ute! Jag ska strax fixa till mig, jag och lillasyrran ska ner till stan (Barrica) på ett teaser-event med HBG City, ”Salt & Stylish i City” – det är en förhandsvisning av två evenemang som kommer: Helsingborg med smak av lakrits och Shoppingkväll i City, så det blir en mysig dag med fusion av mode, lakrits, matlagning, trender och hösten i HBG!

Igår blev det lite Cajsa Warg, jag hade kyckling i frysen och insåg att jag hade champinjoner som behövde användas upp – så det blev en variant på Mör kyckling i himmelsk grönpepparsås – bli sååååå mört och champinjonerna gjorde verkligen sitt!

Jag som inte gjort gräddiga rätter / gratänger på typ hela våren och sommaren har nu gjort några på raken 🤣
Kycklingen tillagas i sin sås till 72 grader, då blir den så mör!

Champinjonerna steks i smör och läggs ovanpå kycklingen som saltats och pepprats.

Såsen kokas upp snabbt och sen över kycklingen.

Skjuts in i ugnen!

Klar! Med en innertemperatur på 72 grader.

Det blev verkligen sååååå gott detta!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grönpepparkyckling


Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
salt, peppar
200 g champinjober
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 msk tomatpuré
1/2 dl sweet chili (kan uteslutas men ger god smak)
1-2 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar (mortla den)
3 msk konc. kycklingfond


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Putsa kycklingen, skär filéerna i två delar och lägg i form. Salta & Peppra.
Finhacka lök och vitlök, skär champinjoner i skivor och stek lök, vitlök och svamp i smör. Lägg ovanpå kycklingen.
Koka upp såsen och häll över kycklingen.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på ca 72 grader.
Servera med valfritt tillbehör.

Nutrition

  • Serving Size: 4
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Camilla 12 oktober, 2023 - 11:05

Vad är det för kryddor på potatisen på bilden? 😊

Svara
Åse 12 oktober, 2023 - 11:46

Det är timjan, salt och peppar 😄

Svara
Josephine 27 september, 2023 - 19:06

Väldigt enkelt o mkt smakrikt. Stekte löken tillsammans med champinjonerna o gjorde sen såsen i samma panna. Serverade tunnskivad ugnspotatis till. Uppskattades av hela familjen! Receptet sparat o kommer def. göras igen. 👌🏼

Svara
Åse 27 september, 2023 - 19:57

Härligt att det blev bra!!🎉

Svara
Ivana Ferrari 20 september, 2023 - 08:31

Hej , ska löken och vitlöken stärkas med champinjonerna eller i såsen .

Svara
Åse 20 september, 2023 - 10:51

Hej! Stekas med champinjonerna =) Uppdaterat det i receptet nu.

Svara
Torbjörn 19 september, 2023 - 20:11

Verkligen lyxig vardagsmat!
Funkar säkert som supe’ på lördagskväll.
Nymortlad grönpeppar är underskattat.

Svara
Åse 19 september, 2023 - 20:14

Tack för fin feedback Torbjörn!

Svara
Marie 18 september, 2023 - 09:05

Ser riktigt gott ut. Man kan göra så mycket gott utav kyckling. 🤗

Svara
Åse 18 september, 2023 - 09:50

Jaaaaa eller hur!

Svara
ÅsaS 17 september, 2023 - 14:15

Nu är det mycket kyckling här.. Inte mig emot, för det är både gott och användbart! Jag tror vi varierar våra veckor med färs och kyckling i parti och minut. Och med en son som ränner på gymmet 6 dar i veckan är inte den som säger nej till varken det ena eller andra.
Lakrits, bland det godaste som finns! Fast det ska vara salt lakrits, sådär så det krullar sig på tungan. Kommer ihåg när man gick till kiosken med sin femkrona och pekade – en sån, en sån och mot slutet ”hur mycket har jag kvar?” Ta en sockerbit till mamma. Nöjd och glad traskade man iväg med sin kolsvarta påse med en skinande vit sockerbit på toppen.
Kram och fin söndag till dig!

Svara
Åse 17 september, 2023 - 18:26

Haha ja tre recept på raken men så blir det ibland!
Haha härligt att höra om dina minnen med lakrits och sockerbit! ja se det var tider det! Jag hade 3 kronor i veckpeng.. haha

Svara
ÅsaS 17 september, 2023 - 19:27

Gillar verkligen dina kycklingrecept, då det är lätt hänt att man (läs: jag/vi) snöar in på ett fåtal recept. Alltid kul med ny inspiration. Inte alltid som jag gör recepten till punkt och pricka, utan anpassar efter våra preferenser, och det blir alltid gott och bra.
Var hämtar Du din inspiration från?

Svara
Åse 18 september, 2023 - 09:00

Överallt! kan vara egna gamla rätter, en krydda, en färg, en råvara m.m 😆

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.