Kyckling tillagad i himmelsk grönpepparsås – blir så saftig och mör! Och såsen är magiskt god!
Hej vänner och skön söndag!Ljuvligt väder ute! Jag ska strax fixa till mig, jag och lillasyrran ska ner till stan (Barrica) på ett teaser-event med HBG City, ”Salt & Stylish i City” – det är en förhandsvisning av två evenemang som kommer: Helsingborg med smak av lakrits och Shoppingkväll i City, så det blir en mysig dag med fusion av mode, lakrits, matlagning, trender och hösten i HBG!
Igår blev det lite Cajsa Warg, jag hade kyckling i frysen och insåg att jag hade champinjoner som behövde användas upp – så det blev en variant på Mör kyckling i himmelsk grönpepparsås – bli sååååå mört och champinjonerna gjorde verkligen sitt!
Jag som inte gjort gräddiga rätter / gratänger på typ hela våren och sommaren har nu gjort några på raken 🤣
Kycklingen tillagas i sin sås till 72 grader, då blir den så mör!
Champinjonerna steks i smör och läggs ovanpå kycklingen som saltats och pepprats.
Såsen kokas upp snabbt och sen över kycklingen.
Skjuts in i ugnen!
Klar! Med en innertemperatur på 72 grader.
Det blev verkligen sååååå gott detta!
Skriv utGrönpepparkyckling
Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
salt, peppar
200 g champinjober
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 msk tomatpuré
1/2 dl sweet chili (kan uteslutas men ger god smak)
1-2 msk dijonsenap
2 msk grönpeppar (mortla den)
3 msk konc. kycklingfond
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Putsa kycklingen, skär filéerna i två delar och lägg i form. Salta & Peppra.
Finhacka lök och vitlök, skär champinjoner i skivor och stek lök, vitlök och svamp i smör. Lägg ovanpå kycklingen.
Koka upp såsen och häll över kycklingen.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på ca 72 grader.
Servera med valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
14 kommentarer
Vad är det för kryddor på potatisen på bilden? 😊
Det är timjan, salt och peppar 😄
Väldigt enkelt o mkt smakrikt. Stekte löken tillsammans med champinjonerna o gjorde sen såsen i samma panna. Serverade tunnskivad ugnspotatis till. Uppskattades av hela familjen! Receptet sparat o kommer def. göras igen. 👌🏼
Härligt att det blev bra!!🎉
Hej , ska löken och vitlöken stärkas med champinjonerna eller i såsen .
Hej! Stekas med champinjonerna =) Uppdaterat det i receptet nu.
Verkligen lyxig vardagsmat!
Funkar säkert som supe’ på lördagskväll.
Nymortlad grönpeppar är underskattat.
Tack för fin feedback Torbjörn!
Ser riktigt gott ut. Man kan göra så mycket gott utav kyckling. 🤗
Jaaaaa eller hur!
Nu är det mycket kyckling här.. Inte mig emot, för det är både gott och användbart! Jag tror vi varierar våra veckor med färs och kyckling i parti och minut. Och med en son som ränner på gymmet 6 dar i veckan är inte den som säger nej till varken det ena eller andra.
Lakrits, bland det godaste som finns! Fast det ska vara salt lakrits, sådär så det krullar sig på tungan. Kommer ihåg när man gick till kiosken med sin femkrona och pekade – en sån, en sån och mot slutet ”hur mycket har jag kvar?” Ta en sockerbit till mamma. Nöjd och glad traskade man iväg med sin kolsvarta påse med en skinande vit sockerbit på toppen.
Kram och fin söndag till dig!
Haha ja tre recept på raken men så blir det ibland!
Haha härligt att höra om dina minnen med lakrits och sockerbit! ja se det var tider det! Jag hade 3 kronor i veckpeng.. haha
Gillar verkligen dina kycklingrecept, då det är lätt hänt att man (läs: jag/vi) snöar in på ett fåtal recept. Alltid kul med ny inspiration. Inte alltid som jag gör recepten till punkt och pricka, utan anpassar efter våra preferenser, och det blir alltid gott och bra.
Var hämtar Du din inspiration från?
Överallt! kan vara egna gamla rätter, en krydda, en färg, en råvara m.m 😆