Grön smoothie för hormonell balans

18 april, 2018

Innehåller annonslänkar

God morgon!
Åh att få vakna till att ljuset strömmar in genom fönstrena! Det är oslagbart, verkligen!

Som jag skrivit så satsar jag på att städa upp kroppen nu.
Jag har många mål med sättet jag väljer att äta på nu – allt från bli piggare, komma i bra form, balansera hormoner och att rensa bort toxiner.

Just levern är ju det organ som är viktigt för hormonproduktion (även viktminskning om det behövs) och avgiftning så jag väljer att stödja den extra just nu.


Vi utsätts för så mycket toxiner och det är tyvärr inte möjligt att leva 100% rent men man kan ju försöka lite extra!

Just nu intar jag mycket mörkgröna bladgrönsaker, korsblommiga grönsaker, avokado, fet fisk, ägg, valnötter, olivolja och jag dricker äppelcidervinäger, lime/citron varje dag. Även ingefära och gurkmeja. Jag ska ta in mer råkost.
Givetvis undviker jag alkohol så mycket som möjligt. Mejerier som grädde och creme fraiche minimerar jag just nu av många olika anledningar. Dels för att de är lätta att överäta och för att just mjölkprotein inte är det bästa för hjärna och kropp och påverkar våra hormoner (i min och annas bok LCHF 2.0 står massa info om mejerier) – men som alltid! jag tar inte bort något, jag begränsar, drar ner eller/och lägger till! Mkt roligare än att bara ta bort eller hur!? =)

I dag tänkte jag satsa på gröna smoothies. Maxa näringen och detoxandet.
Såååå gott och nyttigt! Äppelcidervinäger intar jag varje dag, anledningen har jag skrivit om HÄR – Jag använder BRAGG’s (länk HÄR) som innehåller ”the mother” och är raw och opastöriserad. Den smakar dessutom sötare och godare än andra!

Yummie!

I min smoothie hade jag:

1 mogen avokado
1 msk äppelcidervinäger
1 pressad lime


1/2 skalat rivet äpple (bra för levern! och ger god smak)
1 stor näve babyspenat
1 näve bladpersilja
1 msk collagen
2 cm riven ingefära
några steviadroppar, jordgubb alt. lite konc sockerfri saft
4 isbitar
ca 2 dl koslyrat vatten’

Mixa allt slätt i blender och häll upp i glas, njut!


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

Min gröna dundersmoothie - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 2 oktober, 2018 - 09:21

[…] ACV drycken med collagen och annat bra i till skyarna men jag vill även lyfta den här fantastiskt goda och nyttiga smoothien som jag ofta bryter min fasta med. Nu behöver man inte fasta så klart för att dricka den här […]

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.