Grön Gazpacho

av Åse

Kan vara att jag befinner mig i värmen som gör att jag blev såååå sugen på en isande kall Gazpacho!
Men denna tål att ätas året om faktiskt! Perfekty som förrätt eller till buffébordet.

Kan knappast bli nyttigare än så här? =) Em bomb av grönt!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grön Gazpacho


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
4 salladslökar
1 gurka
1 grön paprika
1 grön chili
1 avokado
3 dl vatten
65 g babyspenat
1 knippe persilja
1 kruka basilika
2 msk äppelcidervinäger
saft av 1 lime
1 dl olivolja
salt och peppar


Instruktioner

Skala och hacka vitlöken. Skär av blasten och botten på salladslöken och skiva den.
Skär gurkan i bitar. Ta bort stjälk och kärnhus från paprikan och chilin. Dela avokadon och gröp ur köttet.
Mixa grönsakerna med vatten, spenat, persilja och basilika. Smaka av med vinäger, limesaft, olivolja, salt och peppar.
Ställ kallt i några timmar, gärna över natten.

Tips på garnering: Grillade räkor, pilgrimsmusslor, grekisk yoghurt och avokadoolja.
Vegetariskt alternativ: Lite hackad gurka.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Anna-Lena 25 november, 2019 - 11:58

Hej Åse. Låter smaskigt. Kom återigen att tänka på att jag har en önskning. Det är ju bra att du har en scaleknapp för recepten – men 6 portioner är ju många gånger för mycket så jag önskar en SCALE 1/2 också, dvs så det blir busenkelt att halvera recepten.

Svara
Åse 25 november, 2019 - 12:16

Hej!
Inget jag tyvärr kan styra över 💕 är pluginet som är utformat så.
Det jag kan styra över är hur många portioner receptet är till men eftersom jag ofta gör för 6-7 portioner så blir det svårt ibland att göra receptet till färre, då stämmer inte alltid ingredienserna.

Svara
Annika 23 november, 2019 - 09:36

Åh vad fräscht o gott 😍

Svara
Åse 23 november, 2019 - 10:15

Lite vodka och tabasco i den och du får en variant på Bloody Mary 🤣

Svara
Annika 23 november, 2019 - 15:10

Låter ju så knas så det måste testas 😂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.