Kan vara att jag befinner mig i värmen som gör att jag blev såååå sugen på en isande kall Gazpacho!
Men denna tål att ätas året om faktiskt! Perfekty som förrätt eller till buffébordet.
Kan knappast bli nyttigare än så här? =) Em bomb av grönt!

Grön Gazpacho
- Portioner: 6
Ingredienser
1 vitlöksklyfta
4 salladslökar
1 gurka
1 grön paprika
1 grön chili
1 avokado
3 dl vatten
65 g babyspenat
1 knippe persilja
1 kruka basilika
2 msk äppelcidervinäger
saft av 1 lime
1 dl olivolja
salt och peppar
Instruktioner
Skala och hacka vitlöken. Skär av blasten och botten på salladslöken och skiva den.
Skär gurkan i bitar. Ta bort stjälk och kärnhus från paprikan och chilin. Dela avokadon och gröp ur köttet.
Mixa grönsakerna med vatten, spenat, persilja och basilika. Smaka av med vinäger, limesaft, olivolja, salt och peppar.
Ställ kallt i några timmar, gärna över natten.
Tips på garnering: Grillade räkor, pilgrimsmusslor, grekisk yoghurt och avokadoolja.
Vegetariskt alternativ: Lite hackad gurka.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

5 kommentarer
Hej Åse. Låter smaskigt. Kom återigen att tänka på att jag har en önskning. Det är ju bra att du har en scaleknapp för recepten – men 6 portioner är ju många gånger för mycket så jag önskar en SCALE 1/2 också, dvs så det blir busenkelt att halvera recepten.
Hej!
Inget jag tyvärr kan styra över 💕 är pluginet som är utformat så.
Det jag kan styra över är hur många portioner receptet är till men eftersom jag ofta gör för 6-7 portioner så blir det svårt ibland att göra receptet till färre, då stämmer inte alltid ingredienserna.
Åh vad fräscht o gott 😍
Lite vodka och tabasco i den och du får en variant på Bloody Mary 🤣
Låter ju så knas så det måste testas 😂