Grillade räkspett med ört- och vitlöksås

24 juni, 2021
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset

Hej raringar!

Dagen före midsommar minsann! Och inte vilken dag som helst utan min födelsedaaaaaa’! 🥳
Jag vaknade till skönsång och bubbelbricka vid 7 💖
ÄLSK på att fylla år! Att få fira ytterligare ett år är ju fantastiskt! Just siffrorna 48 känner jag inte riktigt igen då jag känner mig mest som 28 🤣

I går var daniel på villovägar med sitt arbete och jag och Noel grillade räkspett! Huuuuuuuur gott blev inte detta?


Tillsammans med grillad fänkål och en ört- och vitlökssås med lite sting blev detta makalöst bra tyckte jag!

Till det ett makalöst gott provencalskt rosé som ni kan läsa om längst ner! Missa inte detta drömrosé!

Färskpotatisen kokte jag i princip klar så fick den bara färg på grillen!
Såsen är min goda vitlökssås med hackad dill i och sambal oelek, galet gott =)

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grillade räkspett med ört- och vitlöksås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

4 små färskpotatisar
24 råa räkor (jag hade vietnamesiska)
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
1 schalottenlök, finhackad
1 dl hackade örter som basilika, timjan, oregano
salt, peppar
1 fänkål
olivolja, salt, peppar

Örtsås:
50 g naturell färskost (som philadelphia)
1/2 dl majonnäs (hemmagjord eller gärna Hellmans)
1/2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
salt och nymalen svartpeppar.
1msk sweet chili
1/21 tsk sambal oelek
2 msk hackad dill


Instruktioner

Blanda ihop alla ingredienserna till örtsåsen och låt gärna stå en stund i kylskåpet.
Blanda ihop marinaden: Olivolja, hackade örter, shalottenlök och vitlök, lite salt och peppar och låt råkorna marinera gärna minst 1 timme i kylskåpet.
Sätt ugnen på 200 g.
Tvätta fänkålen och skär av blasten och botten. Skär i klyftor och lägg i ugnsform, häll lite olivolja på och salt och peppar och sätt in i ugnen tills fänkålen är mjuk. Ca 30 min.
Skrubba och koka potatisen nästan klar i saltat vatten. Låt ånga av ordentligt sedan och halvera dem.
Trä räkor och potatis på spett och pensla potatisen med marinaden.
Grilla på het grill 1,5 minut på varje sida.

Mirabeau En Provence Azure 2020 är en prisbelönad rosé från Côte d’Azur.

Detta kan vara ett av de godaste roséerna jag smakat på faktiskt!

Maison Mirabeau producerar en rad prisbelönta viner som hyllats världen över och idag förser över 50 länder med sina drömmars rosé. Nu har även tiden kommit för dem att ta nästa steg in på den svenska marknaden. Först på tur för denna sommar är Mirabeau En Provence Azure 2020.

Mirabeau En Provence Azure 2020 består av 67 % grenache, 23 % syrah och 10 % cinsault.
Vinet har en elegant, blek och persikofärgad rosé. Det är elegant, aromatiskt och generöst med toner av solmogen stenfrukt som torkad aprikos och lime.
Passar lika bra till maten som apertif! Detta är verkligen sommarens höjdarrosé!

Bakom vinet har vi det engelska paret Stephen och Jeany Cronk som sålde sitt hus i London och tillsammans med sina barn Felix, Josie och George flyttade till den lilla byn Cotignac i hjärtat av Provence och väl där började de samarbeta med de bästa vinodlarna för att skapa ett premiumrosé! och det lyckades de med för deras prisbelönta Mirabeau-viner säljs i 50 länder nu.

ART NR 52052 | Mirabeau En Provence Azure, 2020 | Flaska 750 ml | ALK 12,5 % | 149 KR
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.