Gott med semester

av Åse

Nu kör jag och maken en powervecka här hemma! Det är mysigt och gott med semester, kalas och fest – för gott ibland 🙂
Men man måste inse när det är dags att hålla igen på det goda! Och det är nu 🙂 Så nu ska vi köra stenhårt en vecka för att avgifta oss från sötsaker, alkohol (vin var och varannan kväll är gott men inte bra!) och andra cravings!
Ikväll ska jag göra nedanstående maträtt fast med kyckling och ris istället! Återkommer med betyg 🙂

Hur har ni det tjejer ute i sommarsverige? Är det svårt att vara nyttiga och sunda tycker ni?

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Maria 30 juli, 2007 - 17:25

Hej! Hemma efter nästan 5 veckors semester, runt om i sverige och kreta två veckor. Haft det skönt, alldeles för mycket av det goda. Nu åtstramning rejält, utrensning. Bara grönt i en vecka. Känns jätteskönt och motiverande.
Återkommer om rapport 🙂
Kram och ha det gott

Svara
Tanja 30 juli, 2007 - 10:11

Det är GRYMT svårt att vara nyttig. Jag är en sån som gärna unnar mig extra på semestern, och det där med vin varje kväll känner jag igen *hrm*
Nu är det två veckor kvar, jag ska inte säga att jag skiter i det nu, men det känns som att jag inte kommer att börja anstränga mig på riktigt förrän man har lite mer ”fasta tider” i vardagen. Då är det lättare tycker jag…
Säger som så många andra, din sida är grymt inspirerande och många av dina recept är favoriter hemma hos oss 🙂
Kram kram

Svara
Jessica 30 juli, 2007 - 06:46

Haha, Känner igen det där med vin var och varannn kväll :-d annars så har jag börjat jobba igen så nu är det hårdhandskarna som gäller i veckorna(helst helgen också..hehe)..för under semestern så var det inte det 😉 har varit på fotbollscup med dottern tor-sön o det var inte nyttigt.Fasen vad vågen visar direkt. Sköönt dock att det mesta är vatten o att man blir av med det på någon dag igen.

kramar

Svara
Millis 29 juli, 2007 - 13:10

Sommaren har faktiskt funkat riktigt bra hittills för min del. Började första semesterveckan med att gå ner 1 kg dessutom så det kändes ju inte som om man ville sabba det. Målsättningen för semestern var att inte gå upp i vikt, att det jag stoppade extra i munnen fick jag helt enkelt lov att jobba bort genom extra motion. Har tagit promenader varje morgon utom 2 hittills och utöver det har det ju blivit en del golfrundor som också ger en hel del motion. Senaste veckan har jag och en kompis varit i stugan och då har vi ätit lite mer än vanligt varje dag, men tack vare promenerandet var det ändå några hekton ner på vågen. Hoppas på något kilo ner till före jag börjar jobba igen den 16/8.

kram på dig!

Svara
Rebecka 29 juli, 2007 - 10:28

Ja, gud vad svårt det är att vara sund under sommarmånaderna…man hittar alltid en ursäkt för att äta något onyttigt.

Svara
Annica 29 juli, 2007 - 09:58

Jag har jobbat på viktminskning i tre veckor nu, men det är seeegt. Har tappat drygt 2 kg, men har mååååånga kilon kvar. Men någonstans ska man ju börja och varför inte när man är på topp? 😉
Jag försöker med sunt ätande och mycket motion – dagliga powerwalks eller stavgång. Minst 50 min.

Tack för en peppande sida! pleased.gif

Svara
Maria i Göteborg 29 juli, 2007 - 01:21

Om det är svårt?! Ja, det skulle man väl kunna säga. 3 veckor till bröllopet och jag står och stampar. Vin, grillat och snacks…. behöver jag säga mer?
Kram från Gbg

Svara
Limusen 28 juli, 2007 - 11:02

Jag hade en veckas matsemester, men kände hur mycket kroppen faktiskt inte ville ha fett och sover. Så nu har jag haft en rktigt bra vecka, inga överträdelser alls, och det känns. Så nu känmns allting bra igen, men det svåra kommer nästa vecka då jag ska bli bjuden på jobblunch. Får väl göra smarta vl, helt enkelt. Ha det fint!

Svara
Pernilla 28 juli, 2007 - 09:44

Hej hopp!!!

Unnade mig en glass med två kulor på glassbaren i Åhus igår. Och alla som ätit glass där vet att det är lika med en måltid. Men det kändes som att jag fick unna mig den då jag har tappat 7,4 kg med hjälp av ammningsprogrammet under två månader. Kan bara säga att den var SUPERGOOOOOOOOD. Äntligen kan man ha sina vanliga kläder men vad gör man åt degmagen egentligen???????? Får väl acceptera att den finns där ett tag till trots sit-ups och raska promenader med vagn eller stavar. Grattis till husköpet föresten!!!!!!!

Svara
jenny 28 juli, 2007 - 08:55

Hej!!
denna semester har varit helt galen… det dåliga vädret har bidragit till massa vin, chips och god mat! jag väger mer nu än innan semestern och ändå hade jag hoppat på en femfemma på forumet… :-d har inte gått så bra…
Men jag säger som du, nu är det slut med det goda livet. Jag ska låtsas att det är tisdag idag 😉
Lycka till och jag ser fram emot en uppad checklista! Den ger massor av inspiration och mattips!
KRAAAM

Svara
sofia 27 juli, 2007 - 20:00

Jättesvårt den senaste veckan då vi var iväg, gick upp 0,8 kg vilket kändes jobbigt för jag tyckte ändå att jag hade ätit bra… men så går det när man börjar ”uppskatta” points istället för att räkna dom på riktigt! Nya tag denna vecka o hittills går det bra. Jag SKA gå ner, det bara är så :-d .

Svara
Johanna 27 juli, 2007 - 15:11

Själv satte jag igång i måndags med att köpa gymkort och förbättra kosten. Hittills har jag gymmat tre gånger och tagit en lång powerwalk, så det har börjat bra känns det som.

Har även blivit medlem på ditt viktforum! Grymt med den här bloggen och forumet, det inspirerar verkligen!!! Mvh Johanna

Svara
Jennie 27 juli, 2007 - 14:15

Halloj!

Sund,vad är det? Men jag tokladdar verkligen för att bli det… Surfar in här, pluggar på lite recept inför kommande utmaning till hösten. Viktväktarna, here I come. Va väl 10 årsedan jag va med sist, men när det inte går nån nöd på en, typ 5 kg för många, så tar man inte tag i det riktigt. Tack för en inspirerande sida!

Svara
Anna-Maria Johansson 27 juli, 2007 - 12:49

Hej hopp!

Nu har jag bara en ynka dag kvar av min 4 veckor långa semester, snyft… Det har förstås varit helt underbart att vara ledig och det har funkat rätt ok att vara nyttig. Bävade lite för att ha semester med risk att bryta goda sunda vanor. Vissa dagar har varit bättre än andra men i stort sett så har det funkat bra. VV’s 2% fraiche har utgjort basen i väldigt många kalla såser till grillat, gott att blanda både med lite färska örter eller kryddor. Ny favis att grilla är råa scampi på spett med massa vitlök, lime och lite olivolja, GOTT! De ser inte så himla aptitliga ut där de ligger gråa och trista i frysdisken men ack vad skenet bedrar. Har sett till att alltid ha mycket frukt hemma, får man gäster så kan man alltid fixa ihop något mindre onyttigt att bjuda på. Grillade ananasskivor ”marinerade” i kanel, kardemumma och rivet limeskal, serverade med lättglass.

Min motivation är benhård och även om vågen stått stilla någon vecka så vet jag att detta är något som måste ta tid för att det ska bli hållbart. Skulle jag få en svacka så kikar jag bara in här och så känns allt mycket bättre igen! 😉 Tack för att du inspirerar oss alla!

Såg att du haft recepttorka en dag, kan bidra med en smarrig och enkel kycklingrätt.

Till 2 personer;

½-1 purjolök
2 kycklingfiléer
1 dl VV fraiche 2%
1 dl Ajvar
Timjan

Strimla och fräs purjo och kyckling, blanda ner fraiche och ajvar. Krydda efter smak med salt, peppar och timjan. Servera med potatis eller ris. Urgott, mättande och lättlagat. Har tyvärr inte pointsen i huvuvdet nu men jag har för mig att det hanmnar på 3,5 p per pers utan tillbehör.

Ha en go powervecka!

Vad roligt! Grattis till din benhårda diciplin!! Det känns så skönt då!!
HIHi receptet du gav finns redan på 56kilo: http://56kilo.se/2006/01/01/ungersk-kycklinggryta/
Håller med! Den är urgod!
Svara
Ida 27 juli, 2007 - 12:34

;-P Å vilken tur att jag kikade in här igen å blev påmind om denna maträtten, den kommer jag att laga ikväll. Har funderat halva dan på vad vi ska äta för gott….Är det krossade tomater du använder?
Trevlig helg!

Nej! Utan det är tomater i bitar, du kan använda cocktailtomater som du delat på hälften också 🙂
Svara
jessica 27 juli, 2007 - 12:15

Hej!
Jag gjorde den med kyckling och potatisklyftor och det blev hur gott som helst!

Hördudu: din sida blir bättre och bättre för varje gång jag tittar på den och börjar hitta i den. Du är klok och sund och jag blir så glad för du gör det jag tänkt måste vara den goda och hållbara vägen ner.
Tusen creds till dig!

Tack! :)) vad roligt att höra!
Svara
Lottani 27 juli, 2007 - 12:11

Jo det är lite svårt. Jag har gett up VV ett tag nu eftersom jag inte har råd med avgiften just nu. Men jag började titta på ”Hypnosbanta med Paul McKenna” och följer det nu, mina portioner minskar, jag äter precis vad jag vill och mår toppen 🙂 Så just nu är det ändå inte så svårt trots att det är sommar, kanske beror det på att solen inte infinner sig här *morr*

Svara
jenn 27 juli, 2007 - 11:29

Ja i omgångar är det det… när man jobbar oregelbundna tider, reser oregelbundet, har folk hemma och det inte finns några fasta rutiner. Ibland skitsvårt o sen så lättar det igen 🙂
men en power week är nog inte nån dum ide.
*kram*

Svara
Malin J 27 juli, 2007 - 11:07

Hej Vännen! Ja svårt är det som bara den, precis som du skriver, vin, god mat, sötsaker ja jag vågar faktiskt inte ställa mig på vågen. Kommer köra hårt igen efter semestern för att ta igen de extra kilona jag dragit på mig och faktist gå i mål snart också! Kram och kör hårt med er powervecka!

Svara
~ Maria ~ 27 juli, 2007 - 11:05

Hallå Snäckan!

Här har vi tagit tag i viktväktarna minsann – nåra dagar har gått och det känns jättebra, tom. mannen gillar maten :-d Viktväktarmötena är sommarstängda här men jag planerar att åka och väga mig så snart dom börjar igen.
Jag har gått upp 4 kg sedan jag fick mitt körkort i julas och så är jag enormt förtjust i rött vin, cashewnötter – ja allt som är smarrigt.

Hur som helst ska jag ner mina kilon (& gärna något extra) och hoppas att det ska fortsätta kännas så här bra! Tack Åse för att du inspirerat mig!

Hur många points kan man spara/dag? Tänkte om man kan spara in sig på nåt glas rött till lördag 🙂 ?

*Kramas om*

Svara
Jennie 27 juli, 2007 - 10:53

Hej hej!
Jag vet! Det svåra är när man nått sin vikt och helt plötsligt ”tror” att man dessutom blivit en sån där människa som kan äta allt utan att gå upp i vikt igen…! Jag var på Mallis och drog på mig 2 kg på en vecka nyligen. Så nu är det pointsräknande som gäller igen och det funkar bra tycker jag. Har en stor grej som hägrar och vill gå ner 6 kg tills mitten av september. Hoppas, hopas! Du är en verklig inspirationskälla och jag är inne och gluttar varje dag nästan efter nya bra recept och peppande inlägg!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.