Godaste sirapslimpan

21 november, 2018

God förmiddag!

Hur har ni det egentligen nu i november?
Hur fixar ni mörkret?

Jag är väldigt påverkad av mörkret, superviktigt att försöka vara ute så mycket som möjligt när det är ljust ute och det är ju inte så lätt!? Nåja, bara 6 veckor kvar tills det vänder hehe =)

På 56kilo.se så hittar ni ju allt som speglar mina val och det som jag äter, upplever, tycker om. Så har det alltid varit och så kommer det alltid vara. Bloggen är en spegling av mitt eget sätt att äta och leva, det passar kanske inte alla men förhoppningsvis så hämtar man det som passar en själv.
Bloggen är ju hela F E M T O N  Å R!
Mycket har förändrats i mitt liv, i min hjärna och så som jag jag förhåller mig till mat, hälsa, kost etc. Jag kan lova er att om 5 år när ni läser här så kommer saker att ha förändrats precis som det antagligen ser ut i ert eget liv.
Ni som läst här länge och som läser mina böcker vet att jag inte lever svart eller vitt eller efter allt eller inget. Jag lever och äter efter medvetna val och först och främst så förespråkar jag ett konsekvensmetvetet förhållningssätt till allt. Allt har konsekvenser och om man äter konsekvensmedvetet så finns det inget ”Får man äta det här”.

Göra 80% rätt, 80% av tiden gör 99% av resultatet. Göra 80% fel, 20% av tiden gör de övriga 1%

Bloggen är en inspirationsblogg och den är till för alla som vill äta gott men må sitt bästa.
För det mesta så är recepten här lågkolhydrat för så äter ju jag större delen av tiden och det är den kosten som jag gärna vill inspirera till att äta men alla mina läsare äter ju inte lågkolhydratkost!
Och många äter lågkolhydratkost men liksom jag äter enligt 80/20 regeln där det får plats med annat också.

Varför nu denna uppsatsen?
Jo för ibland blir jag så galet trött på pekpinnar som kommer när det jag lägger upp inte är vad man själv anser vara hälsosamt eller rätt och riktigt.
Det gör att jag drar mig för att faktiskt lägga upp sådant som jag äter ibland och recepten till det, och tro mig, jag har även fått skäll för att jag skriver ut att jag lämnar potatisen på tallriken eller väljer bort brödet också 😉
Hur man än gör så har man rumpan där bak 😉
Så, bara en påminnelse till alla att jag varken är eller äter perfekt, jag gör bara så gott jag kan så ofta som möjligt och det räcker långt =)

Med det så kommer här därför ett galet gott brödrecept som jag gör ibland runt juletid. Här finns det också men det tål att läggas upp på nytt! Ungarna älskar det och tro det, det är galet gott! Det är superenkelt att göra.


Äter du/ni mjöl och socker ibland så prova detta!

19052015-012A0938

19052015-012A0935

Skriv ut

Godaste sirapslimpan

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
1 kg rågsikt
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Instruktioner

Blanda filmjölk och sirap. Blanda ner övriga ingredienser. Blanda väl.
Häll upp degen i en smord / bröad ångpanna modell mindre med höga kanter alt häll upp i två brödformer med bakplåtspapper.
Sätt in formen / formarna i kall ugn. Grädda i 150 gr i 1-1,5 (97 gr innertemperatur)
Om brödet gräddats i långpanna, dela i två delar och skär sedan varje del i skivor.
Frys in.


35 kommentarer
18

35 kommentarer

Anna 22 november, 2018 - 11:51

Håller med ovanstående, alla gör ju sina egna val och får ta ansvar för det. Jag gör ganska många av dina recept, och de som inte passar just mig, de hoppar jag bara över 🙂
Håller med om 80/20, det är en jättebra princip 🙂

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.