Godaste sirapslimpan

21 november, 2018

God förmiddag!

Hur har ni det egentligen nu i november?
Hur fixar ni mörkret?

Jag är väldigt påverkad av mörkret, superviktigt att försöka vara ute så mycket som möjligt när det är ljust ute och det är ju inte så lätt!? Nåja, bara 6 veckor kvar tills det vänder hehe =)

På 56kilo.se så hittar ni ju allt som speglar mina val och det som jag äter, upplever, tycker om. Så har det alltid varit och så kommer det alltid vara. Bloggen är en spegling av mitt eget sätt att äta och leva, det passar kanske inte alla men förhoppningsvis så hämtar man det som passar en själv.
Bloggen är ju hela F E M T O N  Å R!
Mycket har förändrats i mitt liv, i min hjärna och så som jag jag förhåller mig till mat, hälsa, kost etc. Jag kan lova er att om 5 år när ni läser här så kommer saker att ha förändrats precis som det antagligen ser ut i ert eget liv.
Ni som läst här länge och som läser mina böcker vet att jag inte lever svart eller vitt eller efter allt eller inget. Jag lever och äter efter medvetna val och först och främst så förespråkar jag ett konsekvensmetvetet förhållningssätt till allt. Allt har konsekvenser och om man äter konsekvensmedvetet så finns det inget ”Får man äta det här”.

Göra 80% rätt, 80% av tiden gör 99% av resultatet. Göra 80% fel, 20% av tiden gör de övriga 1%

Bloggen är en inspirationsblogg och den är till för alla som vill äta gott men må sitt bästa.
För det mesta så är recepten här lågkolhydrat för så äter ju jag större delen av tiden och det är den kosten som jag gärna vill inspirera till att äta men alla mina läsare äter ju inte lågkolhydratkost!
Och många äter lågkolhydratkost men liksom jag äter enligt 80/20 regeln där det får plats med annat också.

Varför nu denna uppsatsen?
Jo för ibland blir jag så galet trött på pekpinnar som kommer när det jag lägger upp inte är vad man själv anser vara hälsosamt eller rätt och riktigt.
Det gör att jag drar mig för att faktiskt lägga upp sådant som jag äter ibland och recepten till det, och tro mig, jag har även fått skäll för att jag skriver ut att jag lämnar potatisen på tallriken eller väljer bort brödet också 😉
Hur man än gör så har man rumpan där bak 😉
Så, bara en påminnelse till alla att jag varken är eller äter perfekt, jag gör bara så gott jag kan så ofta som möjligt och det räcker långt =)

Med det så kommer här därför ett galet gott brödrecept som jag gör ibland runt juletid. Här finns det också men det tål att läggas upp på nytt! Ungarna älskar det och tro det, det är galet gott! Det är superenkelt att göra.


Äter du/ni mjöl och socker ibland så prova detta!

19052015-012A0938

19052015-012A0935

Skriv ut

Godaste sirapslimpan

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap
1 kg rågsikt
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Instruktioner

Blanda filmjölk och sirap. Blanda ner övriga ingredienser. Blanda väl.
Häll upp degen i en smord / bröad ångpanna modell mindre med höga kanter alt häll upp i två brödformer med bakplåtspapper.
Sätt in formen / formarna i kall ugn. Grädda i 150 gr i 1-1,5 (97 gr innertemperatur)
Om brödet gräddats i långpanna, dela i två delar och skär sedan varje del i skivor.
Frys in.


35 kommentarer
18

35 kommentarer

Anna 22 november, 2018 - 11:51

Håller med ovanstående, alla gör ju sina egna val och får ta ansvar för det. Jag gör ganska många av dina recept, och de som inte passar just mig, de hoppar jag bara över 🙂
Håller med om 80/20, det är en jättebra princip 🙂

Svara
ÅsaS 21 november, 2018 - 22:55

Älskar din Gott&Blandat-blogg med delar av allt! Och jag snappar upp det som passar mig. Så borde även många andra göra. Finns inga regler och lagar hur man ”måste” äta/vara/göra för att njuta av det goda du bjuder på – vad det än må vara, mat, dryck, kläder, inredning. Pekpinnar är bland det tråkigaste som finns, särskilt som man själv inte är ”perfekt”.
Nä, fortsätt som du gör och ät och njut av det du tycker om och VILL äta. För du inspirerar, mer än du tror!
Kram på dig bästa Åse! 💕

Svara
Åse 22 november, 2018 - 10:09

Tack bästa Åsa, dina kommentarer lyfter alltid mig! ♥️

Svara
Maria 21 november, 2018 - 22:42

Du är en inspirationskälla! ! Fortsätt snälla du och gör som du vill!! Det är din blogg! Skönt att höra att du är som ”vanligt ” folk. Kram

Svara
Marie Lidberg 21 november, 2018 - 22:24

Är ju det som är så himla bra med dig. Att du inte är svart eller vit. Bry dig inte Åse om sådana kommentarer. Fortsätt som du gör. Pliiiis☺️Vi är väldigt många fler som tycker du är mer än toppen🤗
Många styrkekramar🧡

Svara
Åse 22 november, 2018 - 10:10

🌸❤️🌸 Tack för pepp!

Svara
Jenny 21 november, 2018 - 21:33

Att folk ska ha så mycket åsikter om andra. Det är så knepigt tycker jag. Läs inte bloggen då! Jag tycker du gör helt rätt. Fortsätt som du gör. Jag gillar dig och din blogg. Superbra recept och man kan ju själv välja hur man gör, vad man äter osv. Det behöver inte andra lägga sig i. Keep up the good work!

Svara
[email protected] 21 november, 2018 - 16:37

Du är bäst!Så hmla kul stt läsa din blogg o ch även provs dina recept.Nästa vecka ska jag ha gäster då kopierdr jag din helg med din vackra dukning och allt,Ska även baka detta brödet till mina barnbarn kram Eva

Svara
Åse 22 november, 2018 - 10:10

Härligt Eva! KRAM

Svara
CeciliaSkor 21 november, 2018 - 16:34

Bra inlägg!
Jag äter inte Lchf eller någon annan ”diet”….Har några trivselkilon för mycket och äter allt för ofta onyttigheter. Man är ju bara människa. Vi mår ju så mycket bättre när vi rör på oss och äter nyttigt men ibland så vill hjärnan ha socker och fett! Ikväll blir det gulaschsoppa här hemma med vitlöksbröd 🙂
Kram från Italien
C

Svara
Åse 22 november, 2018 - 10:11

Kram tillbaka Cecilia! Hoppas det smakade gott! 😍

Svara
Agneta 21 november, 2018 - 15:51

Just därför är det inspirerande och roligt att följa dig. Du ger mig mycket tips både på mat, resor, restauranger, hotell, kläder m.m. Tack för en jätte trevlig blogg!!

Svara
Bodil 21 november, 2018 - 14:51

Du är en härlig inspirationskälla för god, spännande och (vanligtvis), nyttig matlagning. Skönt att också du tar ut svängarna ibland! Åsa, jag tycker att du ska fortsätta att vara du. Vem skulle du annars anpassa dig till egentligen? Det är ju frivilligt att följa dig och att pröva dina recept. Jag har lagat många rätter efter inspiration från dig och alltid fått beröm av gästerna. Fortsätt i samma stil!

Svara
Karin 21 november, 2018 - 13:40

Gillar ditt tänk 80/20.
Klart att inte alla dagar är perfekta.Skulle bli så tråkigt.
Ta inte åt och bry vad andra tycker.Forsätt som du gör med bloggen.

Tänk så vad gäller mörkrt.Vi behöver återhämtning för att klara resten av året.Själv tycker feb lång jobbig månad.

Så många nya bra recpet

Svara
Jenny L 21 november, 2018 - 13:14

För mig är det just att du är mänsklig och helt normal – och inte perfekt – som är anledningen att du har den första blogg jag faktiskt följer. Det är också anledningen att jag kunnat ta till mig av rekommendationerna i dina böcker och själv lagt om till lågkolhydratkost sen i augusti. Och jag vill verkligen tacka, eftersom IBS-problemen som jag haft i drygt 20 år, i stort sett helt försvunnit. Det går inte att beskriva hur skönt det är att slippa gå runt och ha ont hela tiden. För att inte tala om att slippa alla frågor om jag är gravid (varför frågar förresten folk om det?!).

Så, fortsätt vara dig själv och inspirera oss andra vanliga, icke-perfekta människor! <3

Svara
Åse 21 november, 2018 - 16:03

Åh så roligt att höra! Vad glad jag blir för din skull! 🌸
Stor kram och tack för positiv feedback 💕

Svara
Birgitta 21 november, 2018 - 13:13

Hej igen, ditt fiskrecept jag ska prova idag skulle ju vara det med spenat och feta (inte kaviar som jag skrev). Älskar både feta och spenat.
/Birgitta

Svara
Åse 21 november, 2018 - 16:03

Åh så smarrigt! Hoppas det smakar 😍

Svara
Birgitta 21 november, 2018 - 12:58

Du är inte ensam om att bli påverkad av mörkret. Ibland gäspar maken och jag ikapp vid 19.30 och tror att det snart är läggdags, hihi! Håll ut för om någon vecka strålar det ljus från alla fönster och trädgårdar. Hela november går jag och längtar efter december och det är så mysigt att tassa upp, tända stjärnan (och lite längre fram även granen) ”bara vara” och njuta av en kopp kaffe medan övriga familjen sussar en stund till. Är så himla tacksam för hur bra vi har det och att vi får ha god hälsa!!

Ikväll blir det din fiskgratäng med kaviar, så sugen! Dina recept är väldigt inspirerande tycker jag och här finns massor som jag vill prova. Tur att jag har långledigt kring julen, haha!

Önskar dig en riktigt härlig dag!
Kram

Svara
Åse 21 november, 2018 - 16:04

Åh visst är det så! Snart blir det ljusare åtminstone inomhus! 🌟🌟🌟

Detsamma Birgitta!

Svara
Jenjo 21 november, 2018 - 12:00

Jaha… Du är inte perfekt!? Och då blir du inte intressant, eller det du skriver blir inte rätt och därmed inget man bör läsa?
Alltså människor!! Jag blir TOKIG på alla trångsynta personer som tycker att de har rätt att säga när någon gör ”fel”. Världen skulle bli så mycket bättre om man inte la fokus på sådana små detaljer.
Det är ju just det att du INTE är perfekt som visar att du är som oss alla andra. Du må vara en fantastisk bloggerska, författare och inspiratör, men det är ju just när du visar att även du (som faktiskt förespråkar ett levande liv) visar att man ibland kan äta en liten brödbit, eller lämna densamma, och ändå fortsatt ha ett levande liv.
Det är ju just att du har ditt 80/20-tänk som gör att du är intressant och visar att man kan gå utanför boxen ibland.
Personligen älskar jag din blogg och tycker även saker som inte berör just mig, är kul att de ändå finns här. Jag kan ju välja att inte läsa om det skulle vara så… 😉
Hoppas du får en fin dag, kära Åse. Och receptet ska jag absolut prova! 😀
KRAM!

Svara
Åse 21 november, 2018 - 12:23

Man får tycka vad man vill, man får även skriva här att man inte håller med, men det är tröttsamt när mina matval blir ifrågasatta.
Jag vägrar gå genom livet utan att riska lite 😄

Stor kram!

Svara
Sanna 21 november, 2018 - 11:58

Du är bäst, glöm inte det ❤️ Tycker folk ska granska sig själva först innan man klankar ner på nån annan. Men tror det är lättare att ösa ut sitt missnöje om man slipper se personen i ögonen efteråt. Det borde vara en fråga att ställa sig själv innan man säger nåt: ”Skulle jag säga detta öga mot öga också?”
Stor kram ❤️

Svara
Åse 21 november, 2018 - 12:15

Tack Sanna ❤️ Jadu så är det. Förvånansvärt också när rara söta läsare som kommenterat i många år ibland gömmer sig bakom ”anonymt” ID och kräker ut ngt de inte kan stå för med sitt äkta namn.
Ledsamt att det ska vara så.

Svara
Jenny 21 november, 2018 - 11:51

Härligt att bloggen är 15 år, den är toppenbra och jag gillar det du skriver 💖 80-20 Låter bra😉 ha en bra dag😊

Svara
Åse 21 november, 2018 - 12:21

Tack detsamma Jenny! 🌸

Svara
Åse 21 november, 2018 - 16:08

Kram kram!! ♥️

Svara
Camillapa 21 november, 2018 - 11:32

Bra skrivet och bra tänk. Förtsätt så Åse. Det är därför jag inte har släppt dig.😉 Skönt att du visar oss att du är som vi andra och man kan slippa skuldkänslor för du visar att det är ok och fungerar ändå!
Tack åse och stor bamse kram!❤️💖😍

Svara
Åse 21 november, 2018 - 16:09

Stor bamsekram tillbaka Camilla! 🥰

Svara
Helen 21 november, 2018 - 11:31

Glömde ju…blir också påverkad av mörkret tyvärr,hos oss är det riktigt mörkt..

Svara
Helen 21 november, 2018 - 11:28

Hej Åse! Längesen jag kommenterade….En blogg är där det kan skrivas och delas om allt..alla väljer om de vill läsa och vad de vill ta till sig..en av anledningarna att jag inte själv vill skriva är att många har så mycket synpunkter och det blir tjafs, synd…Jag tar till mig det som intresserar mig och låter det andra vara.. så Tack för att du delar med dig 🙂

Svara
Åse 21 november, 2018 - 16:10

Det låter bra det Helen! Det är ju det som är tanken här, ett smörgåsbord att välja från =)

Svara
Maria 21 november, 2018 - 11:25

Läser din blogg varje dag, så tack för att du delar med dig! Det finns tyvärr alltid folk som ska gnälla… Håller med dig om att 80/20 är en bra kombo, huvudsaken är ju att man mår bra! Ha en bra dag!

Svara
Barbro 21 november, 2018 - 11:11

Att det du skriver om varken är svart eller vitt gör att jag som din följare känner mig bekväm med att läsa din blogg. Inga pekpinnar om rätt eller fel utan bara en jäkla massa bra recept, tips och klokskap. Tack Åse, fortsätt precis så! Du är bäst!

Svara
Åse 21 november, 2018 - 11:17

Tack för de orden Barbro! 🌸 KRAM på dig!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.