Denna krämiga lövbiffsgryta är så mör är magiskt god.
Den är enkel, snabb, och kan anpassas efter tycke och smak.
Den kommer göra succé bland barnen, gästerna och passar vardag som fest!
Den här godingen åt vi igår när vi firade Alice födelsedag, den postades HÄR på bloggen 2017 och har njutits av många under åren med fina betyg! Så enkel och god!
2 timmar ska den bräsera i gryta på spisen men har ni en Crockpot Express (gärna med turboeffekt) så är den klar på 20 minuter bara! Sätt den på Soup/Stew + turbo och stäng ventilen. Gör ett direkt ventilutsläpp sedan, rör ner mejeri etc och låt sjuda i 5 minuter.
Jag gjorde på 1.3 kg lövbiff, hela grytan försvann på nolltid! Haha!
Noel åt resterna till lunch idag.
Jag hade bara timjan igår men hackad persilja är ju goddast till tycker jag.
Mycket gott att tillsätta champinjoner och paprika i och vill ni ha lite extra umami i? Tillsätt 150 g ädelost.
Detta receptet på krämig och mör lövbiffsgryta är det enda receptet ni behöver, bara att tillsätta det ni gillar mest.
Den smälter i munnen.
Barnen åt pasta till men vi höll oss till en god grönsallad med fetaost.
Tips på tillbehör:
Potatispuré eller blomkålsmos, Ris eller Pilaffris, Tagliatelle eller Pappardelle, Rostade Rotfrukter, Vitlöksbröd eller Focaccia.
Gott att toppa med lite riven parmesan och jag är ju en sucker för saltgurka som tillbehör så det blir det nog nästa gång!
Hoppas ni testar detta SNART!
Krämig mör lövbiffsgryta
- Portioner: 6
Ingredienser
1,2 kilo lövbiff av innanlår
smör att steka i
salt, peppar
2 gula lökar
1 vitlök solo
Vatten + 3 msk köttfond (kalv, ox)
1/2 msk kinesisk soja
Sås:
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
3 tsk torkad dragon
0,5 msk honung
salt och peppar
Garnering: Hackad persilja
Instruktioner
Skär lövbiffen i strimlor på tvären.
Stek hastigt i omgångar så den får färg i het panna med matfett. Salta och peppra något.
Lägg över i tjockbottnad gryta.
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i samma panna som lövbiffen stekts i.
Rör ner lökfräset med köttet och häll sedan på vatten så det knappt täcker, rör ner fond och soja och låt puttra under lock i ca 2 timmar.
Rör ner creme fraiche och grädde och smaksätt med dijonsenap, dragon och honung. Vill ni inte använda honung så går det bra med fibersirap eller sockerfri lingonsylt men lite sötma behövs för att runda av smaken av dijon- och dragon.
Avsluta med att smaka av med ev mer salt och peppar.
Låt småputtra i ca 5 minuter innan servering, servera den med hackad persilja som garnering
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
24 kommentarer
Gjorde denna ikväll, så himla god, och inte svårt alls! Helt perfekt söndagsmiddag nu när hösten smyger sig på! Vi åt den med ris, men jag kan tänka mig att den blir kanon om man vänder ner al dente penne pasta i grytan.
Tycker att lövbiffen blir seg vad gör jag för fel?
Kan det vara att du använt lövbiff från fransyska? Den blir segare än lövbiff av innanlår.
Tack för ett supergott recept! Lagade den igår och kommer laga den fler gånger ❤️
Vad roligt att det smakade! <3
Låter supergott! Du skrive om timjan och persilja, men står inget om det i receptet. Är det bara något som är som garnering eller ska det i grytan?
Tack för fina recept och en härlig blogg.
Det är garnering 🙂 Härligt att du uppskattar bloggen! 😍
Denna har jag bjudit familjen på idag. Jättegod! Bra när man inte behöver stå vid spisen hela tiden fram till man ska äta.
Verkligen, härligt att det smakade!
om man gör den i en turbo express, behöver man försteka köttet innan ?
Ja för du vill ju ha ytan och smaken som uppstår genom maillard effekten.
Maillard-effekten är en kemisk reaktion mellan aminosyror (från proteiner) och reducerande sockerarter som sker vid högre temperaturer.
Maillard-effekten sker när ytan på maten hettas upp, exempelvis när du steker kött, rostar bröd eller bryner lök.
Denna reaktion ger maten dess karakteristiska bruna färg och komplexa smaker, och är en viktig del av matlagning som bidrar till att göra maten mer smakrik.
Har inte testat det än, men gör grytan redan idag. Lövbiff är lite underskattat tycker jag. Mvh
Kan grytan göras i förväg, t.ex dagen innan?
Det går bra!
Men åh, vilka underbart läckra recept du lägger upp! Kycklinggrytan med balsamico, pestolaxen och så denna lövbiffsgrytan…🤤😋 Jag kommer prova dem alla! Tack för all inspiration och trevlig helg. Du har en riktigt mysig blogg jag läser varje dag 🤗
Åh vad rar du är, tack för fina rader! Och glad att du tycker om mitt tillhåll här ❤️
Herregud vad gott! Har glömt bort lövbiffen inser jag. Tacksam för dina och recept! Allt är i min smak.
Härligt att du gillar! ♥️ håller med, jag glömmer också bort den! Trevlig helg!
Låter jättegott, blir helgens festmat! Rekommenderar du att ädelost rörs ner tillsammans med mejerierna?
Yes, precis!
kan man göra denna goda grytan i crockpott.
Absolut! Låg i 6 timmar eller tills lövbiffen är riktigt mör.
Herregud vilken fantastiskt god gryta! 🤗 Det är ju inget fel på lövbiff generellt, men inte trodde jag att det köttet kunde smaka så här gott. Varenda gång jag bjuder på grytan vill folk ha receptet – och jag säger förstås att det är mitt eget recept 😉. Skämt åsido, jag ger dem länken hit förstås så jag har nog bidragit till lite trafik.
Vad roligt att höra! Vi åt den igår på Alice födelsedag, visst är den sååååå god? Tack för feedback och att du drar hit lite trafik =) Trevlig helg!