Goda frukostbullar och semesterblues

av Åse

Hej vänner! Tack för alla grattis här på bloggen och på min instagram!
Jag har drabbats lite av skrivkramp känner jag. Känner mig ganska tom på inspiration och det är faktiskt helt OK! Man kan ju inte alltid vara en idéspruta och det är så skönt att lulla omkring här hemma och med familjen och bara ha det bra! 
Jag saknar dock att känna drivet för bloggen men det kommer, det gör det alltid! Under tiden så får ni dra mig 🙂 Det gör ni alltid så himla bra när jag känner så här, för ni är bäst och min största inspirationskälla!
Både jag och Daniel har lagt in en växel kring vårt välmående. Vi tappade båda fokus under våren på det. Så blir det ibland när livet kommer emellan med allt som hör till det: stress, för inbokat schema, tråkigt väder ja – ursäkterna / anledningarna är många!
Vi tar därför sommaren som möjlighet att komma igång med våra bra vanor igen! Daniel har mindre på jobbet, barnen är hemma så han kan dra till gymmet oftare. 
Jag beställde en ny aktivitetsmätare i går! Jag har ju min Apple Watch men gillar komplementet av en bra aktitivietsmätare också. Min gamla Jawbone blev jag plötsligt allergisk mot! Jag är ju nickelallergiker sedan barnsben men har inte haft några allergiutslag sedan dess då jag alltid antingen har silver/guld/nickelfritt och det har hållit det i ordning, Men efter att i minst 1 år haft nickel nära huden från spännet till min Jawbone så blossade stora utslag upp precis där spännet sitter så jag kan inte använda det längre.
Har sneglat på nya Alta Hr från Fitbit ett tag och slog till igår! (adlink) HÄR finns den!

I går gjorde jag mina scones till frukost fast bytte ut keso mot kvarg och minskade mandelmjölet och ökade upp pofiber och vips fick jag lite annorlunda bullar som blev riktigt goda! 
Istället för 1 dl mandelmjöl så tog jag 0,75 dl och ökade upp pofiber från 1 msk till ca 3 msk.
Det är ett väldigt bra grundrecept, mina scones! Man kan lägga till lite nötter och frön, brödkryddor etc!

D’alfour sockerfri marmelad utan tillsatt socker (bara fruktjuice)


I dag gick jag upp tidigt, barnen sov och jag betade av jobb och sedan tog jag och min vän Sara och hennes lilla Ella en långpromenad på 5,5 km – så underbart! ☀️💕I eftermiddag ska ni få ett riktigt smarrigt kycklingrecept som vi åt i går! En favorit i lite ny tappning med mitt nya favorittillbehör! Stay Tuned!
KRAM! 💕

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Maria 8 augusti, 2017 - 10:31

Varför känner du att du behöver komplettera din apple watch med ett aktivitetsband? Jag har funderingar på att byta ut mitt aktivitetsband mot en apple watch 2.

Svara
Åse 8 augusti, 2017 - 10:33

För att jag inte hittar en tillfredställande sömnapp till Apple Wach framför allt och sedan så gillar jag överblicken med Fitbit.

Svara
Sandra 30 juli, 2017 - 22:17

Hej! Jag letar efter en bra pulsklocka. Efter att ha följt din blogg några år har jag sett att du provat några. Vilken kan du rekommendera?

Svara
Anja 28 juni, 2017 - 08:33

Ta välförtjänt semester – det är du värd! Ville bara skriva att idag fyller jag år och har ett år kvar till 30. Tänkte göra detta året till ett år där jag lägger grunden till ett hälsosamt liv. Började därför med att baka dina scones till frukost, så tack för ditt recept! <3 Ha en fin dag!

Svara
Åse 28 juni, 2017 - 09:27

Men GRATTIS på födelsedagen Anja! Och varmt lycka till!

Svara
Anna 28 juni, 2017 - 08:17

Hej! Jag tycker absolut att du ska prioritera hälsan o familjen.Är orolig att du stressar för mycket!En idé är lägga in ett recept bara på bloggen, ta nåt recept i samlingen som kan lyftas fram. Har bakat scones i veckan och tog mest pofiber, hade så lite mandelmjöl.Det blev bra.Ha en fin vecka önskar jag dig o alla bloggläsare!☀️😍😍😎

Svara
Åse 28 juni, 2017 - 09:54

Hej Anna! Ingen fara med stressen däremot måste man ibland omprioritera tiden och både jag och Daniel har slarvat med träningen som vi inte mår bra av.
Bra tips med att lyfta fram gamla recept, jag har ju så många men är ganska dålig på att lyfta fram de gamla, tack för det! Stor kram!

Svara
Anchi 28 juni, 2017 - 01:03

Grattis Åse i efterhand. Jag och många med mig lullar nog också runt nu i sommar….Vi är då glada att du finns och att vi får goda råd och recept av dig. Jag är mitt uppe i att göra nya träningspass inför starten i augusti. Är också i en liten bubbla och njuter av ledighet och att bara få vara. Ha en fin sommar, vi hörs. Kram

Svara
Mojjan 28 juni, 2017 - 00:25

Jag bara älskar, älskar min fitbit alta! Har haft min sedan den kom, det är alltså inte en HR men jag är så jäkla nöjd!

Svara
Eva 27 juni, 2017 - 22:40

Känn ingen press att skriva och du- det är faktiskt okej även för dig att ta semester på riktigt! Ta två veckor semester från bloggen eller som du känner. Vi finns faktiskt kvar.
Sommaren är ju perfekt för återhämtning. Många känner att träningen blir lidande på semestern men jag känner faktiskt tvärtom. Det är ju då man verkligen har tid och det kan bli träning tidig morgon och sen kväll när det är svalt. Stor kram och var rädd om dig💞

Svara
Irene 27 juni, 2017 - 22:32

Lulla på Åse, så härligt med människor som inte alltid måste. Efter 40 år som chef och nu pensionär kan jag många gånger tänka, till vilken nytta gjorde vi detta. Alla möten, alla måsten njut och lev i nuet. Känner tacksamhet över mitt liv med en fantastisk man, ljuvliga döttrar (38 och 40) och sen livets efterrätt Barnbarnen.🌹

Svara
rina Nyman 27 juni, 2017 - 14:49

Det är alltid så roligt o läsa din blogg, fantastiska recept o man får äta så god mat tack vare dej!!

Svara
Åse 27 juni, 2017 - 15:49

Tack söta Rina!

Svara
Marie 27 juni, 2017 - 14:47

Lulla lite du💗måste även du få göra och som du säger, det är helt okej🤗 jag väntar så gärna😊

Svara
Åse 27 juni, 2017 - 15:50

Kärlek till dig! ♥️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.