GOD SÅS TILL GRILLAT (Mangoraja) och ett GRILLVIN!

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Hej på er!

Äntligen helg, eller vad säger ni?
Hos oss är det utefix som gäller för hela slanten – så skönt att vara redo för våren!
SPA badet ska få nytt vatten också.

I torsdags så kom syrran över på lite mys & plock i solen (18 grader igår!) och vi hade så himla trevligt att även Martin och barnen kom över senare och vi hade en mysig grillkväll!


Ni ska få recept på en god grillsås här nedan och även ett grymt bra vintips på en BIB som passar perfekt för alla härliga grillstunder i vår och sommar!

Jag hade köpt flankstek och så blev det även kyckling.

Jag marinerar köttet först i balsamvinäger, olivolja och tamarosoja. Inte supervitkigt med måtten men ca hälften av allt.
Pressa i 2 vitlöksklyftor och släng i några varv salt och peppar också.

In i kylskåpet några timmar!

Viktigt är att inte övergrilla köttet, vårt kunde varit lite mindre grillat i går tycker jag! Men jag såg dåligt i mörkret när jag grillade haha!

Ca 8 minuter på het glöd eller direkt värme på gasol eller till innertemperatur 54 grader. Vänd ofta.
Låt vila i smörpapper i ca 10 minuter. Sedan är det även superviktigt att skära köttet tvärs i tunna skivor över muskelfibrerna (de är väldigt tydliga så man ser dem lätt) – om man skär köttet längs fibrerna så blir köttet oätligt! (skosula)

Jag satte alla i arbete 😉
Här förbereder svågern grönsakerna som skulle grillas.

Alice och (jag tror det är Eden på bilden, svårt ibland att skilja på tvillingarna) skar champinjoner.

Sparris, morötter, paprika och champinjoner – mums!
Sedan lite marinad även på dem ch salt, peppar och på grillgallret.

Den här såsen passar perfekt till grillat! Lite mangoraja över den här såsen.

Syrran fick hjälpa till att grilla =)
Köpte nytt grillgaller på Ica maxi till grönsakerna.

Alltså älsk på grillkött!! Tänk att det blir så himla mkt godare när det grillas!

Mysigt häng i uterummet sedan!

Här kommer vintipset!

Lagom till grillsäsongen så har det här vinet världspremiär, nämligen Grand Plateau!
Det är ett fylligt och fruktigt rött vin gjort på två av vinvärldens mest ikoniska druvor – Merlot och Cabernet Sauvignon. G
Vinet är en klassisk röd cuvée med mycket fyllig och smakrik karaktär. Passar grillrätter som handen i handsken och till ett bra pris om 199 kr

Merlot är fruktig och kryddig i stilen medan Cabernet Sauvignon är fylligare och har mer struktur. I Grand Plateau möts dessa två druvor på bästa sätt.

Vinet har inslag av svarta vinbär, skogshallon, blåbär, färska örter, vanilj och fat och det är ett matvänligt vin som passar perfekt  till grillade rätter ger.

Grand Plateau är resultatet av många års erfarenhet av vinmakeri och vinmakarens egen stolthet. Kanske är det därför vinet redan har vunnit guld i tävlingen Gilbert & Gaillard International Challenge 2023.

Grand Plateau är ett generöst och kryddigt rött vin som representerar den vinmakarfilosofi som vuxit fram under mina år i Frankrike och Australien. Jag är väldigt stolt över det arbete som mitt team gör både i vingårdarna och i vinkällaren som har resulterat i denna ikoniska cuvée.” – Angel Bozhikov, Chefsvinmakare

 

Art. nr 5157708 | Grand Plateau Merlot Cabernet Sauvignon, 2022 | BOX 3000 ml | ALK 13,5 % | 199 KR
Läs mer om Grand Plateau Merlot Cabernet Sauvignon, 2022 här och där kan ni även fraktfritt och utan extra kostnad beställa vinet till er lokala systembolagsbutik.

Här kommer receptet på den goda såsen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

GOD SÅS TILL GRILLAT – Mango- och Currysås (Mangoraja)


  • Författare: Åse

Ingredienser

2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
3/4 dl mangochutney
24 tsk curry, efter smak
1 krm paprika
1 krm chilipulver
1/21 tsk sambal oelek, efter smak
salt & peppar
ev. lite gurkmeja för ännu gulare sås.


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna och ställ kallt så smakerna får sätta sig.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

Gunilla 11 maj, 2023 - 17:57

Måste jag läsa om din hela familj och annat tjafs innan receptet?
Totalt ointressant

Svara
Åse 11 maj, 2023 - 17:59

Ja det måste du om du är läsare hos mig eftersom jag inte driver en receptsajt utan en PERSONLIG BLOGG där mat ingår i mitt liv och jag frikostigt delar med mig GRATIS av mina recept!
Hejdå Gunilla!

Svara
mallan 11 maj, 2023 - 21:52

Skulle vilja tipsa Gunilla om två saker:
1. Det fina med allt på internet är att det bara är att stänga ner, avfölja eller sluta läsa när det inte passar sig.
2. Köp en receptbok istället tror det passar dig bättre.

Som en liten bonus kan du i framtiden ha med dig en tanke innan du öppnar munnen/skriver/kommenterar. Säg något snällt eller säg det inte alls.

Till Åse: tack för att du fortsätter att dela med dig år efter år efter år! ❤️

Svara
Åse 12 maj, 2023 - 13:23

Tack för alla fina kommentarer du alltid ger 🥰

Svara
Roland Wadling 23 april, 2023 - 09:23

Vinet. Glad att bli varse vinet Grand Plateau. Fastnade som novis på 60-70-talen för det bulgariska prisvärda vinet då med samma namn som druvan, Cabernet Sauvignon, jag gillade det mycket. Så småningom bytte de namnet till Sophia och jag anade en liten ändring i den mustiga smaken. Sedan försvann även Sophia.från Systembolaget. Har provat någon annat CS-vin från landet utan fullträff. Tror på fullträff nu.

Svara
Åse 24 april, 2023 - 08:26

Håller alla tummar för det!!

Svara
Anette 22 april, 2023 - 20:54

Låter gott men har ett tips på en kanongod grillsås alltid uppskattad, inga direkta mått men….
Lika delar gräddfil och cream fraich, hacka mycket rödlök smått och mycket sweet chili ( ska bli rosa) salt o peppar.
Låt stå i ett dygn blir bäst då.

Smaklig spis ( kommentera gärna vad du tyckte om du provar) köpte föresten vibrations plattan och inväntar lev

Svara
ÅsaS 22 april, 2023 - 15:32

Åh, vilket härligt väder vi har just nu! Låt det få stanna!
Mysigt med häng med syster och svåger, och alla barn.
Här har jag umgåtts med stor-dotra och i har varit på utflykt till Skultuna – först Bruket och sedan lunch på Bistron.
Ikväll blir det event (Vin- och matmässa) i sällskap med moster. En fullspäckad ledig dag 😅 men bara roligheter!
Kram och njut helgen! 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.