God morgon! Mår ni bra!
Jag har lite träningsvärk men det är ju såååå skönt!
I Varberg så pratade vi lite om kost för barn, att det ibland är så lätt att hamna i ”Mackor och oboy” träsket och Ulrika Davidsson tog upp lite tips i Morgontv på Tv4 i dag, många bra tips!
Något vi ofta har som frukost och mellanmål är smoothies och olika plättar/pannkakor (utan mjöl och socker)
I går blev det bananplättar. På det hade barnen ekologiskt mandelsmör och varma hallon.
Bananplättarna är nästan ännu godare kalla sedan så perfekt att ha i kylskåp!

IMG_7203

IMG_7206

IMG_7208

Fitnessgurus mandelsmör använder jag oftast! 
I morse blev det smoothies.
Jag brukar slänga i lite allt möjligt med idag blev det: 1 banan, frysta hallon & blåbär, 2 äggulor, Bara Bärs hallonblandning, chiafrön och så kokosmjölk och kolsyrat vatten.
Gott, mättande och bra för barnen!
IMG_7235

IMG_7237

IMG_7238

Tonårsdottern gör sista veckan nu (av fem) på sin praktik på ett äldreboende och hon är ingen frukostmänniska så hon får med sig frukosten som hon äter vid 10. Det blev fyra bananlättar + mandelsmör och Bara Bär Hallonblandning i små burkar.
IMG_7250

 
Och nu när vi snackar frukost så känner jag att det skulle sitta fint så jag ska ta mig en kopp med citrondryck och så blir det nog två fröknäcken med ägg på!


Annonslänkar till Ellos

20 kommentarer

Nettan 20 september, 2016 - 18:36

Om man skulle vilja ha lite råd av dig, hur gör man då?

Svara
Åse 20 september, 2016 - 18:38

Hej! Då rek jag att du köper kostrådgivning via mail: shop.56kilo.se

Svara
Nettan 12 september, 2016 - 13:55

Hej
Jag har en IBS-mage som inte tål gluten och kolhydratrika livsmedel. Samtidigt har jag mycket övervikt som ska bort.
Jag har hört att om man tillhör en viss blodgrupp så fungerar inte LCHF. Stämmer det eller är det bara nys? Känner mig helt vilsen i vardagen när det gäller både hälsa och viktnedgång. Har du några kloka tips till mig.

Svara
Åse 12 september, 2016 - 14:06

Hej! Blodgruppsdieter är jag inte insatt i alls. LCHF fungerar på alla men som vid många kosthållningar så kan den behövas modifieras för att passa personen ifråga. En del mår bättre på mer fett, andra mindre, en del mer kolhydrater, andra mindre men alla mår bra på naturliga fetter, ej processad mat, att ta bort gluten och hårda fibrer etc.

Svara
Annett 8 september, 2016 - 10:28

Hej
Ser att du använder banan i dina recept. Hur tänker man om det är viktnedgång som är i fokus.

Svara
Åse 8 september, 2016 - 10:42

Hej! Jag använder sällan frukt men ibland som sötning eller smaksättare i mat/desserter. Vid viktminskning är det bra att begränsa frukt. Frukt för mig är ingen vardagskost.

Svara
Lina – Foodoholic 13 februari, 2014 - 13:13

Mums, jag är nyfiken på både kesoplättar och bananplättar, vilket föredrar du? Vad använder du dig av för recept?

Svara
Åse 13 februari, 2014 - 13:14

Båda! Båda receptet finns på bloggen, bara använda sökfunktionen 🙂

Svara
Irene 13 februari, 2014 - 11:40

Men din majonnäs innehåller ju helt ägg är den inte bra då?.
Irene

Svara
Irene 13 februari, 2014 - 11:38

Men din majonnäs innehåller ju ett helt ägg är det också farligt då??
Irene

Svara
Åse 13 februari, 2014 - 11:44

nej rå äggvita är ju inte skadlig på så sätt, avidin i stor mängd och ofta är inte hälsosamt men 1 rå äggvita till en majonnäsburk som räcker till hur många portioner som helst är ju ingen issue 😉
Jag använder rå äggvita i smoothie också ibland men kommer jag ihåg det så tar jag bara äggulan.

Svara
al68 13 februari, 2014 - 11:30

Härlig inspiration som alltid. Här är det hängigt värre igen. Har fått tillbaks min Bronkit, mannen var förkyld och kunde inte hålla sig från mig så jag fick förkylning igen ; ). Ha en skön dag, kram kram

Svara
Åse 13 februari, 2014 - 11:36

Åh men krya!!!

Svara
Vanja 13 februari, 2014 - 10:55

Alltid inspirerande! Jag prövar allt. Tack.

Svara
Åse 13 februari, 2014 - 10:51

Jag som kommer från Stockholmsområdet, log lite när du skrev att du har Bärs i 😀 (alltså öl)
Att stå still i månader känner jag igen, alltför väl! Snart sex år sedan jag började och egentligen står jag och stampar på samma plats. Inte alls kul :-(( Antagligen pga stressade binjurar och sköldkörtelproblem (Hashimotos).
Dock har jag nu bokat in mig på hälsoresan i september, för än mer inspiration och peppning. Synd bara att man måste längta till hösten när inte ens våren har kommit hit ;-p

Svara
Åse 13 februari, 2014 - 14:22

hahaha oj skrev jag det, får kolla ;))
Du kommer få så mycket inspiration! Nog mer från hur allt runt omkring påverkar vikten, inte bara maten 😉 Kram på dig!!

Svara
Karolin 13 februari, 2014 - 10:25

Åh vad jag är glad att din blogg finns… Har känt mig lite ”off” ett tag… Viktminskar med LCHF (lågkolhydratkost) men har stått blankt still i månader… Men bara av att kolla in din blogg väcks inspirationen och jag känner mig peppad igen… Har haft lite problem med magen (tror jag dragit ner för mycket på fettet i försök att komma igång)… Nu är det jag som ska baka fröknäcke och dricka kaffe med kokosolja i…
Tack för all inspiration, motivation och glädje du sprider…. Du är en fantastisk människa…
Kram Karolin

Svara
Åse 13 februari, 2014 - 10:40

Åh men raring! Pepp till dig! Du kanske inte bara ska ta ifrån, utan även lägga till? Lägga till massor av näringstäta och bra saker, bra fett och framför allt positivitet! =) Upp med hakan! Du gör detta bra! KRAM!

Svara
Mia 13 februari, 2014 - 10:24

Mums bananplättar är verkligen fantastiskt gott! Och håller med dig det finns mkt bra mellisalternativ till barn som verkligen borde lyftas fram! Gjorde själv frukost på kokosmjölk, avocado, bär, ägg och lite banan som jag mixade och toppade med granatäpple och hallon, chiafrön och kokos och nötmusli! Mmm! Tänkte bara höra om det är nån speciell anledning till att du bara använder gulan? Man hör ibland olika saker om råa ägg nämligen! Såg verkligen underbart ut i Varberg! Ni sprider verkligen energi du och Annika Sjöö! Kramar

Svara
Åse 13 februari, 2014 - 10:38

Mums låter gott!!
Ja rå äggvita innehåller Avidin, som är en antinutrient och är skadlig i stor mängd. Avidinet binder biotin som vi inte vill ha brist på i kroppen.
Tillägg: Nu tror jag ingen äter rå äggvita i sådana mängder att det blir problem i kroppen dock, men för säkerhets skull så brukar jag i de flesta fall bara använda äggulan om saker inte hettas upp.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.