God morgon raringar!
Jag ska hasta iväg till ett efterlängtat besök hos min kiropraktor Katja men först fredagsdrinken!
HUGO Spritz smakade jag första gången vid Gardasjön, där drack man ofta Aperol eller Hugo efter maten.
Hugo kommer ursprungligen från norra italien (Alto-Adige) ett område där flädern frodas under sommarem
En mycket lätt och fräsch apertivo!
(St Germain är en fläderlikör och finns i ordinarie sortiment.)
Här kommer receptet!
Skriv utFREDAGSDRINKEN: Hugo Spritz
- Portioner: 11
Ingredienser
3–4 myntalöv
is
2 cl St Germain
limeklyfta
1,5 dl Cava / Prosecco
3 cl sodavatten
Instruktioner
Gnugga myntalöven mellan fingrarna lite för att frigöra oljan och lägg i glaset, fyll på med St Germain. Fyll på rejält med is och sedan mousserande vin. Avsluta med lite sodavatten. Rör runt och garnera med en lime eller citronklyfta och eventuellt med lite mer mynta och is.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Åh, den likören (och drinken) är så god! Älskar fläder i drinkar. 😍.