FREDAGSDRINKEN: Hugo Spritz

av Åse

God morgon raringar!

Jag ska hasta iväg till ett efterlängtat besök hos min kiropraktor Katja men först fredagsdrinken!

HUGO Spritz smakade jag första gången vid Gardasjön, där drack man ofta Aperol eller Hugo efter maten.
Hugo kommer ursprungligen från norra italien (Alto-Adige) ett område där flädern frodas under sommarem

En mycket lätt och fräsch apertivo!

(St Germain är en fläderlikör och finns i ordinarie sortiment.)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

FREDAGSDRINKEN: Hugo Spritz


  • Författare: Åse
  • Portioner: 11

Ingredienser

34 myntalöv
is
2 cl St Germain
limeklyfta
1,5 dl Cava / Prosecco
3 cl sodavatten


Instruktioner

Gnugga myntalöven mellan fingrarna lite för att frigöra oljan och lägg i glaset, fyll på med St Germain. Fyll på rejält med is och sedan mousserande vin. Avsluta med lite sodavatten. Rör runt och garnera med en lime eller citronklyfta och eventuellt med lite mer mynta och is.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

1 kommentar

Helena 3 oktober, 2020 - 15:15

Åh, den likören (och drinken) är så god! Älskar fläder i drinkar. 😍.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!