FÖRSTA dagen och SISTA dagen?

18 augusti, 2020

Innehåller reklam genom annonslänkar till Ellos och MatHem

Hej hej!

Första dagen på höstterminen / jobbet idag!
I dag är även Juni och Alice tillbaka till skolan och det innebär 100% tillbaka till jobbet för min del.

Mitt arbete innebär stor frihet men det innebär också att jag aldrig är helt ledig och det är hur fine som helst!
Men det innebär att jag får sätta lite egna gränser och startdatum och slutdatum för att det ska bli bra.
Jag har haft förmånen att arbeta hemifrån ända sedan tjejerna (nu 12 och 14 år snart) varit små så mina somrar har alltid inneburit jobb + allt det som barn hemma i 2 månader för med sig. Numera är det en piece of cake, våra barn är ju så stora och självgående. Men tro mig, många ggr har sammanbrottet varit nära förr om åren haha!

Denna sommaren blev ju inte som planerat. För många av oss. Vi skulle varit 1 månad i Spanien och min bok skulle varit lämnad i våras. Men först hände min olycka i skidbacken så boken blev flyttad och sedan hände Corona.


Så sommaren har inneburit jobb med boken, på gott och ont. Men det känns ändå bra med ”JOBBSTART” idag!

Alice kompis Ofelia sov över, de börjar ny skola i dag (6:an) tillsammans med en annan vän – så spända tjejer!
Alice kom ner efter midnatt och var så ledsen… hon kunde inte sova! Stressad över att hon inte kunde somna så klart så jag gav henne lite sömntips. Lilla hjärtat! Det kommer man ju ihåg hur omöjligt det var att somna när något stort skulle hända!

Sista dagen idag…. i alla fall på den här galet underbara sensommarvärme vi haft i snart 2 veckor!
Fantastiskt att knata omkring i trädgården tidig morgon på fuktig gräsmatta och uppleva morgonen.
jag hoppas så klart att det inte är de sista vi ser av denna sommaren men nu väntar svalare väder.

Jag ska göra en repris på igår och lägga mig i badet en timme och lapa sol! Fick en hel del frågor på insta igår ang vilken temperatur vi har i badet nu när det är så varmt och vi har 30 grader, det känns ju ändå svalare än att vara i luften!

Den här bikinin har jag levt i sommar (trots att jag har en drös andra) så bra passform på trosa och bikini!
På rabatt nu! HÄR och HÄR

Middagen igår blev rester, Cajunlaxen jag lade ut i förrgår! MUMS!
Tortillan är Carbzones lowcarb tortilla. Inte glutenfritt men lågt i kolhydrater och fungerar i min kosthållning.

Nu är alla uterumspartier på plats och vår snickare börjar i morgon!
Gud vad jag längtar efter det!

Här ska det vara, ca 1/2 meter till höger om altandörren och ut till nya trädäcket (26 kvadrat)

Har ni uterum?


Sommar eller höst/vinterbonat?
Några tips?

Nä hörrni, SPAbadet väntar sedan måste jag plåta lite frukostrecept!
Kika in senare, jag har hösttips till er!

PS Har ni semester eller jobbar ni? Hur brukar ni göra, spara semesterveckor till höst och vinter?

KRAMAR!  Ge gärna ett livstecken i kommentarsfältet 😘


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
Ytterkläder för höst- och vintern! HÄR

¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


32 kommentarer

Ann 19 augusti, 2020 - 11:10

Haft uterum/inglasad altan eller som man kanske ska börja säga pensionärskuvös i 17 år!!! Helt fantastiskt ställe där man kan mysa in på sena nätter och ända fram till oktober här upp i Roslagen 🙂 Ni kommer inte att ångra er!

Svara
Åse 19 augusti, 2020 - 11:11

Tror inte jag heller! LÄNGTAR! <3 KRAMIS

Svara
Pernilla 19 augusti, 2020 - 10:00

Vi är i planeringsstadiet på uterum – vår/höst-bonat – undrar var ni köpt ert? Har fått offert på ett riktigt fint (efter rekommendationer) men funderar på om det måste bli fullt så dyrt …

Svara
Åse 19 augusti, 2020 - 11:00

Vår snickare bygger ramen själv sedan har vi tak och skjutdörrar från Mekoflex.

Svara
Pernilla 19 augusti, 2020 - 11:05

Tack! 🙂 …och tack för en jättetrevlig blogg!! Gillar blandningen av alla ämnen!

Svara
Åse 19 augusti, 2020 - 11:06

Tack, vad glad jag blir! <3

Svara
sandra 18 augusti, 2020 - 23:29

det känns som att varje gång du äter ngtcmed kolhydrater så förklarar/ursäktar du dig. varför?
blir folk fundersamma annars för att du ändrat kosten lite eller? verkar så onödigt 🙂

Svara
Åse 19 augusti, 2020 - 07:25

Hej! Nej jag ursäktar inte men jag förklarar absolut när jag äter något utanför den kosthållning som jag annars mår bäst av, som i detta fallet: Gluten. (Kolhydrater äter jag en hel del av)
Den här bloggen är inte bara personlig och en matblogg, den är även en del av mig som kostrådgivare och då använder jag den till just kostrådgivning, nog ingen suprise för de flesta 😉

Svara
Annika 19 augusti, 2020 - 09:27

Sandra, jag är en (många tror jag) som uppskattar just dessa ”förklaringar” till de val Åse gör. Jag har lärt mig så mkt genom det, med stor framgång för vikt och hälsa så absolut inte onödigt för min del.

Svara
ÅsaS 18 augusti, 2020 - 21:25

Vi har haft mer än nånsin att göra på jobbet under våren och sommaren, trots Coronan (eller pga..). Jag klagar inte. Och semester har jag också fått njuta av under 4 veckor. Blandat väder, och nöjd med det. Sommaren är ju inte slut än, bara för att skolorna börjat.
Uterum/altan, ja, vad har vi? Inglasad altan, säger jag, medan andra kanske skulle kalla det uterum. Oisolerat, men infravärme finns, så vi kan sitta här både vår och höst. Sommarens varmaste dagar är dock olidliga, då det blir uppemot 50 grader. Ligger i öster och solen ligger på från morgon till sen eftermiddag. Vintertid får det agera som ett extra stort kylskåp.

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 21:31

Smart! Tänkte jag inte på att vi kan ha det som kylrum om vintrarna! Haha! =)
Vårt kommer ligga NÖ så vi lär väl också ha 50 grader om förmiddagarna fram till tidig eftermiddag. Phew haha

Kramis!

Svara
ÅsaS 18 augusti, 2020 - 22:26

Gör inte samma misstag som vi gjorde.. Ställde ut ett gäng ölflaskor på kylning och några blev stående en längre tid. Det blev -20 gr ett par nätter och då hör vi ”poff plopp poff plopp poff plopp” Suck, kapsylerna som ploppade och poffade. ”Fotbollsnörden” i familjen blev inte såå glad 😏

Svara
Åse 19 augusti, 2020 - 07:25

Hahaha! Dööööööör! 🤣🤣🤣 dråpligt! 🙈

Svara
Susanna 18 augusti, 2020 - 16:45

Jag har jobbat hemifrån sen i Mars när det mesta stängdes ned här i USA. Måste säga att jag älskar att jobba hemma och inte saknar jag att vara på kontor alls faktiskt. Hursomhelst, vilket otroligt fin altan och mysig baksida ni har. Jag hade njutit massor om jag bott där. Tack för en trevlig blogg!

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 21:26

Vad skönt att du upplever det så! 🙏🏻
Tack snälla och vad roligt att tycker om bloggen! Glad jag blir 💖

Svara
Malin 18 augusti, 2020 - 16:39

Vi har vinterbonat från Skånska byggvaror, det bästa som hänt huset. Dock blir det väldigt varmt inne på sommaren för det är i söderläge men det funkar

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 16:41

Det kan jag tro! Där vårt ska stå är det NÖ/Ö så vi har stark sol morgon och förmiddag sedan vandrar solen till framsida (SV/V)

Svara
Helena Skymning 18 augusti, 2020 - 14:02

Skulle gärna få info om var den aprikosa klänningen (Som du har i inlägget den 16:e aug) är köpt. Mvh Helena

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 14:33

Tyvärr gammal!

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 22:18 Svara
Maria 18 augusti, 2020 - 13:57

Vi har kanalplasttak och vinterbonat, ljust och fint och helt underbart att kunna sitta där året runt. Vi har nästan lagt ner att sitta i vårt kök helt… Vårt uterum blev det bästa med hela huset!

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 14:08

Åh härligt!! <3

Svara
Popprinsessan 18 augusti, 2020 - 13:37

Började jobba igår, när barnen började skolan. Har varit ledig med dem hela sommarlovet, jobbat hemifrån några timmar varannan dag så jag är i princip i fas vilket känns lovely!
Älskar möjligheten jag har som egenföretagare att kunna göra så. Jobbar lite på morgonen när barnen ändå sover eller softar och kan sedan vara ledig hela sommaren. Planerar att vara ledig på höstlovet, även om vi inte riktigt vet vad vi ska göra då med tanke på Covid-19.

Har tyvärr inget uterum, så inga bra tips från mig 🙂
Hoppas du har det riktigt gott i värmen!

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 14:09

Javisst är det en härlig förmån att kunna vara flexibel! Vad skönt för dig Christel! KRAM!

Svara
Jenny 18 augusti, 2020 - 13:32

Vi har inget uterum med glas, men en stor altan med tak👌 Skulle till Spanien i september och hade sparat en vecka till dess. Men nu blev det inget av våran resa… Sparar veckan till ett annat år. Har ändå haft 6 veckor med semester i sommar 🤩 men nu när sommarvärmen har återvänt skulle man ha haft mer semester 😅

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 14:06

Åh vad ljuvligt med så lång semester! Haha ja man vill ju vara ledig när det är fint väder!! KRAM

Svara
Anna Rosendahl 18 augusti, 2020 - 12:49

Vi har uterum! Älskar det! Vi valde glaspartier för tidig vår/sen höst och det funkar superbra att sitta där året om med ett element som komplement och massor av tända ljus! Vi valde ett transparent tak som släpper in massor av ljus så det är toppen att fota i uterummet även den mörka årstiden!

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 14:05

Härligt! Vi har bara tjockare tak och ska isolera golvet så får vi hoppas det räcker med luftvärmepump.
Så snyggt med klart tak, tyvärr hade vår leverantör bara opalfärgat men det blir bra det också!

Svara
Therese Carlsson 18 augusti, 2020 - 12:13

Men liten då ja det är rätt jobbigt när man inte kan sova och man vet att man ska upp tidigt 😥.. Hoppas hon somna till slut . Jag är timvikarie på ett äldreboende så någon semester får jag inte utan jag jobbar så andra får semester 😂

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 14:10

Ja lilla pluttan, tyckte så synd om henne!
Men heja dej Therese! ❤️ Hoppas ni varit befriade från Covid-19 hos er.

Svara
Åsa 18 augusti, 2020 - 11:56

Vi har uterum med glastak och vedkamin.
Att sitta där på höstkvällarna och titta på stjärnorna. Så mysigt

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 14:10

Låter helt sagolikt underbart!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.