Cajungrillad hel laxsida (Pulled salmon)

16 augusti, 2020

I annonssamarbete med MatHem, innehåller annonslänk

Go’kväll!

Njuter ni av värmen?
Jag skäms nästan att säga det men jag längtar efter lite svalare väder nu. Behöver ju inte bli höstrusk men lite regn och sedan sol igen =)

I dag kom en laddning med varor från bästa MatHem HÄR
Det är de jag använder till receptplåtningen! Alltid bra produkter och jag slipper springa i affärerna och kan hellre lägga tiden på att stå och kicka i köket =)
Jag har en rabattkod till er längst ner om ni vill göra detsamma!

Detta är ett höjdarrecept som är så användbart!


Använd laxen till pasta, till sallad, till fishtacos – you name it!

Min cajunkrydda är så god till lax! Jag blandar en burk och har bland kryddorna. Den passar även kyckling och kött så klart.

Cajunkryddan blandas med smält smör, dijon och vitlök. GOTTIGT!

Laxen lägger jag på en plåt klädd i folie, salt & peppar och sedan penslas den med cajunsmöret.
Citronskivor på och skjuts in i ugnen!

25 minuter senare är laxen PERFEKT!
Jag strösslade knaperstekt bacon på och skivad salladslök på, men det är valfritt!

Ta två gafflar och dra i sär laxen! Pulled salmon!

Har du inte testat MatHem än? Då har jag en prova-på rabatt till er! ÅSE200 ger alla som ännu inte testat MatHem 200 kr rabatt vid köp över 700 kr! Koden kan nyttjas fram till 30 september.
De har dessutom massor med goda laxrecept om ni vill ha mer receptinspo! HÄR

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Cajungrillad hel laxsida (Pulled salmon)


  • Författare: Åse

Ingredienser

Cajunkrydda:
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökssalt
1 msk lökpulver
1 msk oregano, torkad
1 msk timjan, torkad
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk cayennepeppar
2 tsk svartpeppar

1 hel laxsida
3 tsk cajunkrydda
50 g smält smör
3 vitlökskyftor
2 msk dijonsenap
topping: 1 paket bacon, knaperstekt, 3 skivade salladslökar
salt, peppar
1 citron, skivor


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Blanda ihop ingredienserna till cajunkryddan.
Lägg laxen på en folieklädd plåt. Salta och peppra.
Rör ihop smör med cajunkrydda, pressad vitlök och dijonsenap och pensla laxen.
Lägg citronskivor ovanpå och sätt in i ugnen i 20 minuter. Höj värmen till grill sista 5 minutrarna.
Ta ut och servera som den är ett dra i sär laxen med gaffel och lägg upp i serveringsform.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU!
Min kod 56KILO ger er 33% på dyraste varan från Ellos kollektioner ink varumärkena Agnes Cecilia & Ahkka!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


16 kommentarer

Bland Kastruller och Vinglas 10 augusti, 2021 - 11:19

Jisses, det här låter ju grymt gott, blir perfekt till middag väldigt snart
Kram Kajsa

Svara
Åse 11 augusti, 2021 - 18:28

Hoppas det smakar när du väl gör det! KRAM! 🥰

Svara
Helena 21 mars, 2021 - 19:51

Mycket gott och väldigt enkelt att göra! Barnen älskade det. Stort tack.

Svara
Malin 5 oktober, 2020 - 13:09

Prova denna! Så underbart god och lätt att göra! Jag hade kålrotspommes, kall limesås och sallad till. Jättegott, rekommenderas👍

Svara
Monica Johansson 9 september, 2020 - 20:26

Åh, så god den cajungrillade laxen var!!! Bjöd på en grönsaksgratäng till + en kall örtkrämfraichesås till.
Alla mycket förtjusta! Den ska jag göra flera gånger!

Svara
Åse 11 september, 2020 - 11:52

Åh vad roligt att det smakade! tack för feedback! <3

Svara
Adnil73 18 augusti, 2020 - 22:40

Tror du den blir god även utan citronskivor? Är allergisk mot citrusfrukter. Sen undrar jag om den är stark?
Kram

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 22:49

Den funkar utan! Nej den är inte stark =) vill du dra ner på cayenne och chili kan du göra det men våra barn åt utan problem.

Svara
Veronica 23 augusti, 2020 - 18:43

Blev jättegott och barnen åt så de storknade! Tack för receptet!

Svara
Åse 23 augusti, 2020 - 18:44

Åh vad roligt att höra! Tack för feedback! <3

Svara
FÖRSTA dagen och SISTA dagen? - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 18 augusti, 2020 - 11:26

[…] igår blev rester, Cajunlaxen jag lade ut i förrgår! MUMS! Tortillan är Carbzones lowcarb tortilla. Inte glutenfritt men lågt […]

Svara
Berit Bengtsson 17 augusti, 2020 - 21:41

Tack snälla för denna härliga inspirerande blogg……

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 09:22

Tack för att du läser Berit! <3

Svara
Sannah 17 augusti, 2020 - 20:11

Tack snälla Åse för inspirationen, det ser verkligen jättegott ut. Jag har aldrig vågat mig på att tillaga hel laxsida, men med det här receptet tror jag att jag ska försöka. Tycker lax passar så himla bra som sommarmat, men är själv dålig på att variera rätterna. Verkar som att du har många förslag på just detta på din sajt, är så tacksam för att du delar med dig av dina recept och idéer. Du har verkligen en skatt med recept här, något som varit enormt användbart och värdefullt för mig sedan jag gick över till lågkolhydratkost, så du ska veta att det uppskattas!

Svara
Åse 18 augusti, 2020 - 09:23

Åh då måste du prova denna för den här kan inte gå fel! <3
Härligt att du gillar min lilla guldgruva! Stor kram!

Svara
Valuta 17 augusti, 2020 - 00:07

Fantastiskt gott, och det gick hem hos barnen också. Jag serverade det i tacobröd och det blev mycket uppskattat!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.