Hej hej på er!
Ujuj vad effektiv jag varit idag!
LOVE TO HATE MONDAYS haha!
Alltid en lång todo lista men i takt med att jag får checka i checklistan i Anteckningar (Ios) så fylls en med ”Ahhhhhhh!”
Jag ska faktiskt strax stänga ner Rosa Kontoret och beta av lite tidningar att inspireras av. Men först! Detta!
Åh vad detta är GOTT! Det var vår lördagsmeny här hemma.
Fläskytterfilé eller kotlettrad tillagar jag inte så ofta men tänker nog bli bättre på det, jag gillar faktiskt det bättre än fläskfilé.
Tillaga hel i ugn är ett enkelt sätt att få den både saftig och god och dessutom så sköter det ju sig själv i ugnen!
Såsen är min Timjansås som jag har på bloggen sedan tidigare, jag ändrar oh anpassar den lite efter behov =)
SÅ god!
Jag serverade klyftpotatis till de som ville ha det och smörstekt sparris och en grönsallad.
Min tallrik, extra mycket sparris till mig! Hehe
LJUVLIGT GOTT!
Skriv utFläskytterfilé i Timjansås
- Portioner: 6
Ingredienser
1 fläskytterfile
salt, peppar
smör att steka i
2 st schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vitt vin
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk japansk soja (gärna tamari)
2 msk konc. kalvfond
1 msk dijonsenap
1/2 dl hackad färsk timjan
(1-2 msk konjak)
1/2 tsk srirachasås eller sambal oelek (börja med mindre mängd och öka efter smak och tycke)
Instruktioner
Börja med såsen: Finhacka schalottenlök och vitlök och lägg i en kastrull med vitt vin. Låt reducera så vinet nästan kokat in. Rör ner creme fraiche, grädde, soja, kalvfond, dijon, sriracha eller sambal oelek. Smaka av och rör ner repad timjan och gärna lite konjak.
Putsa fläskytterfilén från eventuellt senor och fett. Salta och peppra filén runt om.
Använd gärna en ugnstermometer och sätt in den på den tjockaste delen av filén.
Tillaga till en innertemperatur på 65 grader (ca 45 minuter) för medium.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
Hej, Kan man göra såsen för sig i kastrullen och antingen servera som tillbehör till köttet? Tänker att om man häller på såsen ovanpå köttet redan från början att den dels kan bli bränd och att det är svårt att se/veta om köttet är klart!?
Idén med att tillaga köttet i såsen är att köttet blir saftigt och det är enkelt att göra två flugor i en smäll.
Men det är klart att du kan tillaga dem var för sig om du föredrar det.
★★★★★
[…] fläskytterfilé i timjansås […]
Jättegott😃. Vi hade klyftpotatis till men ska ny laga det till 15 personer. Har du tips vad msn kan ha till istället för klyftpotatis?
★★★★★
Gott men det räcker nog med en sked soja. Kommer laga igen!
Härligt det smakade ändå!
Fy så läskigt 😥
Krya på dig 😘
Vilka gottiga bilder! Det riktigt vattnas i munnen här (strax dags för lunch 😉😋🤤) Den där såsen är såå god! Älskar rätter som sköter sig själva i ugnen, det är toppen! 🤗
Kan man ha matlagningsvin?
Det kan man ha!
Fläskytterfilé var det längesedan jag serverade här hemma. Fläskkött öht. Kanske dags att göra det snart igen. Just ytterfilén är användbar till så många olika rätter, tycker jag. Såsen du nämner får det verkligen att frestas här. Låter riktigt gott!
Kram