Fisksoppa med saffran, tomat och gulbeta

16 februari, 2021

Annons / Reklam för Cervera

Go morron tisdag!

Vi har fått en massa snö inatt, så mysigt att vakna till pudersnö tycker jag, skåning som jag är 😉
Jag vaknade 4 i natt och var pigg som en mört, har sovit så mtcket sista dagarna och gick och lade mig 21 i går så jag har väl sömnkontot på överskott haha!

Jag klurar lite på mat för veckan, kanske ni också?
Här kommer en favoriträtt, Fisksoppa! Gillar ni inte saffran? Då går det bra att att bara köra på tomat! Samma gäller fisk, ta bara vit fisk om ni vill det eller lax.

I denna soppan har jag gulbeta – jag älskar betor och ersätter ofta potatis med det. Gulbetan är lite mild och söt och innehåller mycket fibrer och C-vitamin.


Stor rea på Rörstrand Ostindia (HÄR) såg jag! Älskar min Ostindia, har både blå och svart!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Fisksoppa med saffran, tomat och gulbeta


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

400 g torskfilé
600 g laxfilé
250 g skalade räkor
1 purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk oregano
2 morötter, slantar
2 gulbetor, skurna i mindre bitar
400 ml körsbärstomater på burk
2 dl vitt vin
0,8 liter vatten
3 dl grädde
1 paket saffran
23 fiskbuljongstärningar eller motsvarande fond
cayennepeppar
1 tsk salt, svartpeppar
Färsk timjan
olivolja att steka i
till servering: vitlökssås


Instruktioner

  1. Fräs purjo, vitlök, morötter och gulbetor i olivolja i en stekpanna. Fräs i några minuter tills det mjuknat, det ska inte få färg. Rör ner tomatpure och torkade kryddor. Häll på saffran, vitt vin, tomat, fiskbuljong, vatten och grädde. Koka ihop i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Skär under tiden fisken i bitar om 3 cm. Stäng av plattan och rör ner fisken. Lägg på locket och låt stå i 10 minuter. Lägg på locket och låt dra i 10 minuter så fisken tillagas.
  3. Servera soppan och toppa med räkor, en klick vitlökssås och en kvist timjan.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

ÅsaS 17 februari, 2021 - 16:58

Fisksoppa är ju såå gott! Särskilt om man har i saffran.
Det blir det dock inte idag, däremot torskrygg. Inte fy skam det heller!
Kram 💕

Svara
Maria 16 februari, 2021 - 18:16

Hej och tack för en bra blogg! Jag skulle gärna vilja läsa ett inlägg kring hur du tänker kring periodisk fasta, mat, träning och hormoner. Funderar själv mycket kring just periodisk fasta som jag älskat men det känns som min kropp inte riktigt vill längre! Är 47 år och känner hur kroppen inte funkar som tidigare, svårt att gå ner de där 3-4 kg som kommit trots bra mat och träning. Så ett önskeinlägg! ♡

Svara
Åse 16 februari, 2021 - 18:18

Hej! Det har jag skrivit mycket om, titta i kategorin Periodisk Fasta.

Svara
Lena 16 februari, 2021 - 08:56

jag undrar om du använder tyngd täcket fortfarande och hur du gillar det nu, funderar på att köpa, vad ska jag tänka på

Svara
Åse 16 februari, 2021 - 08:58

Just nu använder jag inte det, min dotter och man har. Har inga specuiella tips att ge – ett 8 kg är ofta bra att börja med.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.