Ni vet att jag ofta smaksätter såser med KNORR kryddor och fonder. Sås till fisk brukar jag smaksätta med antingen Knorr fiskkrydda eller Bongs skaldjur/hummerfonder. Här kommer en god fiskgratäng jag svängde ihop till middagen! Muuuuums!
6 portioner á 11 PP
800 g Torsk
5 dl Matlagningsgrädde 15%
1 kg Potatis
3 st Äggulor
1-5-2 msk maizena redning
1 dl Mellanmjölk 1,5%
Knippe dill
Citron
Salt och vitpeppar
Sätt ugnen på 225-250g.
Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Tina fiskblocken och lägg sedan i ugnsform, krydda lite med Knorrkrydda. Gör under tiden potatismoset: Vispa sönder den med en elvisp och tillsätt mjölk, äggula, salt och perppar. Fördela potatismoset runt fisken.
Koka upp grädde och red med maizena ljus redning + smaksätt med Knorr fiskkrydda. Vispa upp två äggulor med gaffel och häll i såsen, ta bort från plattan direkt efteråt. Häll över fisken och gratinera i ugnen ca 25 minuter. (strö ev över riven ost, räkna extra för det)
Klipp lite dill över vid serveringen och servera med citronklyftor och en blandad sallad.
Till detta drack vi Laroche Bourgogne Chardonnay Barrique Réserve (nr 5621)
36 kommentarer
Hej! Maten ser verkligen SuperGod ut! Och du har varit Jätteduktig som har gått ner så mkt =) Du ser superbra ut =)
Kram MegaMe
Tack för ett supergott recept!!
Hej!
Jag tänkte att jag skulle testa detta idag men jag blev lite konfunderad över att du i receptet har skrivit 3 äggulor men man ska ha 2 i såsen och mer än 1 i potatismoset(du har skrivit äggulor). Hur många är det på vardera ställe?
Vore glad om jag fick svar på detta så snart som möjligt… Det ser så himla gott ut!
Lotta
Det är två i såsen och en i moset. Får rätta i receptet så det blir lättare att förstå.
Tack snälla du!
Lotta
Har nu både gjort och ätit den – så himla gott… det kommer bli en favorit i repris senare… Tack!
Lotta
Vad roligt att höra!!
Men vad fint och mumsigt det ser ut 🙂 ska pröva detta recept i vecka .
Kram Teres
Åh vad den där gratängen ser smaskig ut, den ska jag absolut prova!
Har så få bra fiskrecept, så det tackar jag för 🙂
Ha det gott!!
Det ser onekligen gott ut. jag är lite rädd för fiskgratäng dock, för jag misslyckas alltid. Moset blir liksom bara en blöt sörja och det är inte gott. 🙁 Men jag får kanske göra ett nytt försök…
Ha en bra helg, vännen!
KRAMIS
Du kan inte misslyckas om du följer receptet ;)) Kraaaam
Ja, jag har ju aldrig följt något av dina recept när jag gjort fiskgratäng, så det är väl värt att testa! 😛
Knorrkryddorna är verkligen guld!
Det där såg ju hur gott ut som helst. Ska nog testa i helgen tror jag!
Mums! Tror du såserna finns att köpa i hela landet?
Vilka såser menar du? Jag har inte använt en färdig sås till detta receptet.
Nej förlåt, jag tittade på dina andra fina bilder där du nämner Jensens såser. Trevlig Helg!
Haha ingen fara, blev bara lite förvirrad ;))
Bra med nytt recept på fisk…Ser jättegott ut.
Och jag tycker också att du ska söka till halv 8 🙂
Jag gjorde en fiskgratäng för ett par veckor sen och jag sabba den med för mycket citron. Jag hällde i saften av hela citronen i såsen och det vart inte gott. Den här som du har gjort måste jag bara prova.
Anneli
Ojojoj! Det där ser riktigt gott ut! När jag har slutat med Low carb ska jag genast prova detta recept! Mums!
Ha en trevlig helg!
Oj vad gott det verkade! Ska jag prova. Har faktiskt aldrig gjort fiskgratäng själv, det är ju egentligen ganska enkelt, och GOTT. Jag diggar oxå verkligen Knorr kryddor…GOTT! =)
MUMS!
Ser supergott ut! Detta måste vi testa när vi kommit hem efter sportlovet. Roligt med nya recept från dig, dom brukar vara så goda.
Kramens
Mmmmm,det ser verkligen underbart gott ut!!
Måste provas.
Kram från Gbg
ps: En cosmo får nog också blandas till. 😉
Mums vad gott med fiskgratäng, det var inte igår man gjorde det. Får nog bli snart……… Börjar känna mig lite sugen på mat igen efter en vecka med feber och värk i kroppen.
Kram A-L
Hoppas du får krya på dig nu då!!
Ser ju väldigt gott ut! Ska testa detta till middag idag:)
Tusen tack för ett toppenrecept! Hela familjen älskade det:), trots att de i vanliga fall inte är förtjust i fisk.
Nästa gång blir det dubbelsats för tallrikarna och formen var renslickad:)
Ser supergott ut! Och alla i familjen gillar fisk, även 4-åringarna!!! Måste testa i helgen!
Ser så gott ut – ”njammi”
Jag kör åxå alltid med Bongs skaldjursfond, tycker den är kanon. Själv gör jag en variant på din,,, kokar fisk i kryddor och vitt vin, och lägger fisken i en form, med spritsad potatismos runt om,, kör det i ungen och bränner av moset, och häller sen beasås (hemma gjord) över fisken i mitten,, mums,,
Måste absolut prova dina drinkar,, återkommer med recension *s*
Oboj så gott det ser ut. Helt klart ngt för mig att laga till i helgen. Mums jag älskar verkligen fisk och har alltid tillgång på fersk fisk. Tack Åse för inspirationen.
Låter väldigt gott. Det här blir en av de första sakerna jag ska testa i nya köket. 🙂
Det var mig en tjusig fiskgratäng! 🙂
Oj oj oj, detta kommer jag testa, ser jättegott ut!
Du är väl helt underbar!! Återigen ett stort tack för att du är så givmild o delar med dig av allt du kan!! Detta blir morgondagens middag! Kraam
Ser såååå gott ut!! Du är proffs på att se mat och dryck så lyxig ut, precis som restaurang men ännu bättre 🙂 Tycker absolut du ska söka till ”halv åtta hos mig”
Massor med kramizar till dig