5,6K
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2019/05/012A2623-2-150x150.jpg)
Den här fräscha burgaren är ett gott alternativ till den vanliga köttburgaren.
Jag personligen gillar både fisk och kycklingburgare mer än en köttburgare. Mums!
Servera i salladsblad eller, som på bilden, i ett gott ostbröd – Recept HÄR
![](https://www.56kilo.se/wp-content/uploads/2019/05/012A2623-2-150x150.jpg)
Fiskburgare med tartarsås
- Portioner: 4
Ingredienser
200 gr. vit fisk
200 gr. lax
1 ägg
1 hackad gul lök
4 hackade vårlökar
2 msk hackad dill
skal och saft av ½ citron
1 tsk salt
1 krm citronpeppar
olja och smör att steka i
Tartarsås
½ kruka dill
½ gul lök
1 dl cornichoner
3 msk kapris
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
Till servering
4 salladsblad
1 gul lök
2 tomater
Instruktioner
- Börja med såsen:
- Hacka dill och lök. Finhacka cornichoner och kapris.
- Blanda samtliga ingredienser och ställ såsen kallt, gärna över natten.
- Kör ingredienserna till fiskburgarna till en jämn smet i en matberedare
med S-kniv. - Forma fyra burgare.
- Stek burgarna i olja och smör tills de fått en gyllenbrun yta.
- Servera burgarna i salladsblad eller ostbröd med lökringar,
tomatskivor och tartarsås.
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎