Favoritsås: GORGONZOLSÅS

18 juni, 2022
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Hej hej!

Vi har spenderat dagen i Torrevieja, nu är vi slut som artister och det blir nog slapp i soffan och Morden i Helsingör.

Dagen innan vi for till Spanien så hittade jag två fina ryggbiffar på City Gross som jag grillade. De blev perfekta!
Använder min Meater + termometer så blir de exakt som jag vill ha dem.

Till det blev det favoritsåsen! Gorgonzolasås! Alltså både jag och Daniel skulle kunna äta det med sked 😂

Yum yum yum!

Till detta drack vi Casalforte Amarone della Valpolicella, 2017 en mycket prisvärd Amarone!
Kryddig smak med inslag av fat, mörk choklad,  mörka körsbär, kanel, russin, peppar, mogna jordgubbar, kryddnejlika och nougat.

Passar  vilt, grillat kött, krämig pasta, färska charkuterier och ost (gärna blåmögel som gorgonzola)

Casalforte Amarone Della Valpolicella 2017 vann guld i tävlingen Berliner Wine Trophy och silver i International Wine Challenge 2021.
I Casalforte Amarone får druvorna corvina, rondinella och molinara  torka i fyra månader innan pressning, druvorna kontrolleras regelbundet så de inte blir angripna. En mycket viktig och tidskrävande uppgift och det krävs hög kvalitet på druvorna.

Vi tyckte denna Amaronen var riktigt bra!
Jag rekommenderar dock att det får luftas innan, häll gärna upp det i karaff.

Nr 12379
Flaska 750 ml
Alkoholhalt 15 %
Sockerhalt 0,7 g/100ml

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

Här kommer mitt recept på gorgonzolasås!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Favoritsås: GORGONZOLSÅS


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 schalottenlök
200 g gorgonzolaost
23 dl creme fraiche eller syrad grädde
1/2 dl vitt vin
1/2 tsk dijonsenap
salt, svartpeppar
Något varv med salt och peppar
smör att steka i


Instruktioner

Finhacka och fräs löken mjuk i en tjockbottnad kastrull, utan att den får färg.
Koka upp creme fraiche och rör ner övriga ingredienser. Låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.