God morgon måndag!
Grillväder bestämt idag också! Underbart!
Hamburgare är bland det GODASTE jag vet faktiskt.
Det går ju att anpassa efter tycke och smak och en av det bästa ”på språng” även om man som jag oftast skippar brödet.
Vad gör en bra hamburgare?
BRA KÖTT är A och O tycker jag!
Favoriten är riktigt bra högrevsfärs, gärna 20-25% fett.
Jag gör ofta mina burgare som smash!
Smashburgare handlar om att man ger burgaren så bra yta som möjligt och därmed smak. Hamburgaren blir saftig då köttsaften inte rinner ut. Boll av färs tryckssnabbt ihop i hett järn (gärna stekbord eller gjutjärn) med en tyngd som baksidan av en kastrull som gör att köttytan får direktkontakt med den heta pannan och en maillardreaktion uppstår.
Salt och peppar på och man vänder när burgaren fått fin yta på ena sidan, sedan får andra sidan också gå klart. Överstek inte och en het panna krävs.
Servera gärna som dubbelburgare!
BRA och smakrik ost är ju också ett måste!
Favoriter nedan:
Här nedan har jag gjort vanliga högrevsburgare som jag grillat.
Tillbehör som tryffelaioli, krussallad, tunt skivad saltgurka, bacon och bifftomat, ketchup och silverlök är favorittillbehör!
Jag serverar gärna mina burgare i salladsblad eller på en bädd av sallad!
Här har jag gjort hamburgerbröd av färskostfrallor! Goda lågkolhydratfrallor!
Vad dricker jag helst till en riktigt god hamburger? Självklart rött vin!
Och nu har jag en riktig höjdare att tipsa om!
Burger Wine – Ett självklart val när grillen ska fram.
Burger Wine är sommarens nyhet, utformad för att passa en smakrik hamburgare med klassiska tillbehör. Ett torrt, stramt och medelfylligt vin av spanska druvan Bobal.
Bobal har näst flest planteringar efter Tempranillo! (I love Tempranillo)
Vinet har stor fräschör och söt frukt av körsbär, blåbär och tranbär. Smaken lyfts av en integrerad tanninstruktur med nyanserat fatade toner och kryddig, örtig underton.
Cool och snygg flaska gör ju inte ont när man serverar detta vinet för sina gäster som kompenseras med saftiga, smarriga burgare!
2019 gjorde torka och oregelbunden blomning att klasar och druvor blev glesare och mindre. Detta resulterade i ett lägre skördeuttag med naturligt hög koncentration och intensitet. Många vinmakare och konsulter runt om i landet hävdar att årgångens kvalitet är den bästa på 10-15 år.
ART NR 56045 | Burger Wine 2019 | 750 ML | Pris 99 kr | Alk 13%
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Varit på Systembolaget och hämtat några flaskor av vinet🍷🍔Så läcker flaska och ser fram emot att smaka det❤️Tack än en för alla underbara recept du delar med dig❤️Ha en mysig lill lördag!
Tack snälla Anna! Blir så glad av dina peppiga rader! 💓
Smashed burger är nåt som Mellan (Miss21) med pojkvän lagar då och då, eller snarare rätt ofta. Ibland har jag lyxen att få en jag också. Och de gör nån jalapeño-dressing (tror jag det är) till som är så otroligt god. Och så ost/jalapeños/ost som får smälta ner över burgaren. OMG 😋 som ungdomarna skulle säga.
Kram och ha det gott! 💕
SJUKT GOTT!!! Får nog bli en lillördagsburgare bestämt känner jag!! Kanske tom med chillicheese! SMARR! KRAMAR
Åh, tack för påminnelsen att det är lill-lördag idag! Aka ost-onsdag hos mig ☺️ Ska rota fram några godsaker från den berömda ost-lådan i kylen. Kan hända att det finns några skivor chark också. 😉
Det här blir en bra onsdag känner jag! 😊
Yummie 😊
Burgaren ser helt magisk ut!