Favoritburgare och ett GRYMT burgarvin!

23 maj, 2022
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

God morgon måndag!
Grillväder bestämt idag också! Underbart!
Hamburgare är bland det GODASTE jag vet faktiskt.
Det går ju att anpassa efter tycke och smak och en av det bästa ”på språng” även om man som jag oftast skippar brödet.
Vad gör en bra hamburgare?

BRA KÖTT är A och O tycker jag!
Favoriten är riktigt bra högrevsfärs, gärna 20-25% fett.

Jag gör ofta mina burgare som smash!
Smashburgare handlar om att man ger burgaren så bra yta som möjligt och därmed smak. Hamburgaren blir saftig då köttsaften inte rinner ut. Boll av färs tryckssnabbt ihop i hett järn (gärna stekbord eller gjutjärn) med en tyngd som baksidan av en kastrull som gör att köttytan får direktkontakt med den heta pannan och en maillardreaktion uppstår.
Salt och peppar på och man vänder när burgaren fått fin yta på ena sidan, sedan får andra sidan också gå klart. Överstek inte och en het panna krävs.
Servera gärna som dubbelburgare!

BRA och smakrik ost är ju också ett måste!
Favoriter nedan:

Här nedan har jag gjort vanliga högrevsburgare som jag grillat.

012A7217

Tillbehör som tryffelaioli, krussallad, tunt skivad saltgurka, bacon och bifftomat, ketchup och silverlök är favorittillbehör!

Jag serverar gärna mina burgare i salladsblad eller på en bädd av sallad!

012A4640

012A7232

Här har jag gjort hamburgerbröd av färskostfrallor! Goda lågkolhydratfrallor!

Vad dricker jag helst till en riktigt god hamburger? Självklart rött vin!
Och nu har jag en riktig höjdare att tipsa om!

Burger Wine – Ett självklart val när grillen ska fram.

Burger Wine är sommarens nyhet, utformad för att passa en smakrik hamburgare med klassiska tillbehör. Ett torrt, stramt och medelfylligt vin av spanska druvan Bobal.
Bobal har näst flest planteringar efter Tempranillo! (I love Tempranillo)

Vinet har stor fräschör och söt frukt av körsbär, blåbär och tranbär. Smaken lyfts av en integrerad tanninstruktur med nyanserat fatade toner och kryddig, örtig underton.

Cool och snygg flaska gör ju inte ont när man serverar detta vinet för sina gäster som kompenseras med saftiga, smarriga burgare!

2019 gjorde torka och oregelbunden blomning att klasar och druvor blev glesare och mindre. Detta resulterade i ett lägre skördeuttag med naturligt hög koncentration och intensitet. Många vinmakare och konsulter runt om i landet hävdar att årgångens kvalitet är den bästa på 10-15 år.

ART NR 56045 | Burger Wine 2019 | 750 ML | Pris 99 kr | Alk 13%

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


7 kommentarer

Anna 1 juni, 2022 - 13:16

Varit på Systembolaget och hämtat några flaskor av vinet🍷🍔Så läcker flaska och ser fram emot att smaka det❤️Tack än en för alla underbara recept du delar med dig❤️Ha en mysig lill lördag!

Svara
Åse 1 juni, 2022 - 22:14

Tack snälla Anna! Blir så glad av dina peppiga rader! 💓

Svara
ÅsaS 24 maj, 2022 - 22:00

Smashed burger är nåt som Mellan (Miss21) med pojkvän lagar då och då, eller snarare rätt ofta. Ibland har jag lyxen att få en jag också. Och de gör nån jalapeño-dressing (tror jag det är) till som är så otroligt god. Och så ost/jalapeños/ost som får smälta ner över burgaren. OMG 😋 som ungdomarna skulle säga.
Kram och ha det gott! 💕

Svara
Åse 25 maj, 2022 - 10:56

SJUKT GOTT!!! Får nog bli en lillördagsburgare bestämt känner jag!! Kanske tom med chillicheese! SMARR! KRAMAR

Svara
ÅsaS 25 maj, 2022 - 12:04

Åh, tack för påminnelsen att det är lill-lördag idag! Aka ost-onsdag hos mig ☺️ Ska rota fram några godsaker från den berömda ost-lådan i kylen. Kan hända att det finns några skivor chark också. 😉
Det här blir en bra onsdag känner jag! 😊

Svara
Jeanette 24 maj, 2022 - 19:28

Yummie 😊

Svara
Alice 23 maj, 2022 - 13:02

Burgaren ser helt magisk ut!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.