Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fat Head Pizzadeg 56kilo – Brödlik LCHF pizzadeg!


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

Pizzadeg:

180 gr riven mozzarella (ca 3,5 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl (gärna Risenta)
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano


Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220 gr.
  • Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  • Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  • Rör ihop med en gaffel.
  • Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
  • Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  • Vispa ner mandelmjöl och krydor. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
  • Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
  • Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta. (Tunt är godast!)
  • Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.
  • Nagga med gaffel.
  • Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
  • Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.