8,1K
Här kommer ytterligare ett pizzarecept på Fat Head pizzabottenreceptet som jag skrev om HÄR
Pepperonipizza, kan vara en av mina favoriter!
Och med den här pizzabottnen kan det inte bli bättre!
Godaste pizzan jag ätit! tyckte Alice kompis Ofelia 😉
Fat Head Pepperoni Pizza
- Yield: 4
Ingredients
- 180 gr färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
- 2 msk färskost (ca 28 g) *
- 1 ägg
- 100 g finmalet mandelmjöl
- 2 krm vitlökssalt
- 3 tsk torkad oregano
Topping:
- 1 dl tomatsås
- 150 g mozzarella/Cheddar
- 1/2 grön hackad paprika
- 10–12 Pepperoni salami
Instructions
- Sätt ugnen på 220 gr.
- Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
- Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
- Rör ihop med en gaffel.
- Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
- Vispa ner mandelmjöl,vitlökssalt och oregano. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna vila i kylskåp ett tag.
- Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta, genom att snurra bakplåtspappret under kavling. Nagga med gaffel.
- Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
- Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
19 kommentarer
Går det att byta ut mandelmjöl till kokosmjöl? Isf måste det blandas in något mer?
Hej! Nej det blir inte bra i detta receptet.
..bara för att vara säker.. visst är det en halv (1/2) grön paprika du menar..? 😉
Haha yes =)
Vilken tomatsås använder du? Tänkte laga ikväll. Mums
Hemmgjord eller Muttis Pizzasås =)
Ser helt amazing ut! Älskar pepperonipizza! Provarde fathead för länge sen men var inte helt såld. Men nu måste jag såklart prova ditt recept, brukar alltid vara så bra!
Hej Åse och Tack för alla goda recept!
Använder du varmluftsugn eller vanlig? jag får inte min botten krispig.
Hej! Vanlig ugn! och jag bakar ut den riktigt tunt, gärna tunnare än på bilden.
Hej. Tips på andra rätter du använder protein pulvret?
Jag använder alltid vaniljproteinpulver i Kesoplättar (proteinplättar)
var hittar jag proteinpulver?
Har länkat det jag använder i inlägget. Finns på många olika ställen tex i hälsokost. Men det ska vara en icke smaksatt.
Hej Åse! Varför är det så noga med märket på mandelmjölet? Funkar inte alla på lika sätt eller??
Nej just Risentas är väldigt finmalet och det är ofta som resultatet inte blir så bra med det. Men prova och se om du bara har Risenta!
jag köper alltid Icas eget, tycker det är bäst.