Skriv ut

Fat Head Pepperoni Pizza

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 180 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
  • 
2 msk färskost (ca 28 g) *
  • 1 ägg
  • 100 g finmalet mandelmjöl
  • 2 krm vitlökssalt
  • 3 tsk torkad oregano

Topping:

  • 1 dl tomatsås
  • 150 g mozzarella/Cheddar
  • 1/2 grön hackad paprika
  • 1012 Pepperoni salami

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  4. Rör ihop med en gaffel.
  5. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  6. Vispa ner mandelmjöl,vitlökssalt och oregano. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna vila i kylskåp ett tag.
  7. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta, genom att snurra bakplåtspappret under kavling. Nagga med gaffel.
  8. Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
  9. Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.