Fat Head Gorgonzolapizza

av Åse

Vi kom hem runt 17 igår och hade redan suttit och suktat efter pizza halva bilresan hem! Så väl hemma i HBG, in på Ica Maxi och köpte på oss lite ingredienser.

Så GOTT!
Detta är bland det godaste i pizzatopping jag vet! Väldigt gott med köttfärs också istället för salami!

Pizzabottnen är som vanligt Fat Head så som jag gör den.
I går skippade jag proteinpulver och tog därmed mindre färskost i + 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium).
Jag tror att jag ska prova ett annat mandelmjöl än Icas egen nästa gång – vilken brukar ni använda? Risentas?

YUM!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Fat Head Gorgonzolapizza


  • Författare: Åse

Ingredienser

Pizzadeg:

150 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 3,5 dl)
2 msk färskost
1 ägg
2 dl finmalet mandelmjöl (ca 85 g)
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 tsk vitlökssalt (eller salt + vitlökspulver)

Pizzatopping:
0,75 dl pizzasås
4 msk creme fraiche
2 dl riven ost
1 rödlök
1 stor grön paprika
100 g champinjoner
12 skivor salami (små skivor)
200 gr. gorgonzola
34 tsk torkad oregano


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel. Låt svalna något. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), vitlökssalt.
Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Spraya med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
Kavla metodiskt ut till en rund tunn platta.
Vill man ha perfekta rundlar kan man använda en tallrik och skära runt. Rulla in kanterna lite.
Nagga med gaffel.
Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
Bred pizzasås och creme fraiche på bottnarna och lägg på övrig topping. Baka i nedre delen av ugnen tills osten smält.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

11 kommentarer

Disa 29 augusti, 2018 - 06:40

Detta måste provas. Vilken pizzasås a använder du?

Svara
Charlotta 27 augusti, 2018 - 21:12

Jag tycker den här pizzadegen är jättebra o gjorde den så sent som igår, har testat flera andra Lchf-pizzabottnar tidigare men inte varit lika nöjd. Den här är nästan som vanlig pizza och går hem i hela familjen. Jag måste bara säga att mitt favoritrecept från dig Åsa är en kycklingcurrygratäng som jag tror är från din första bok men jag har blivit av med receptet och vet inte vem jag fick det av. Går det att få tag i boken fortfarande eller skulle du kunna tänka dig att lägga upp receptet här på bloggen. Saknar rätten sååå…
Ha en skön vecka!

Svara
Annelie i Sundets Pärla 27 augusti, 2018 - 18:42

Har testat många av dina recept (har aldrig blivit besviken), men aldrig pizzan! Får nog ta och göra den här framöver. Ser supersmarrig ut! 😋
För några år sedan rekommenderade du Selltons mandelmjöl och det är det enda jag fortfarande använder! 😉 I Hbg hittar du det på ICA Maxi på Råå. 👍

Svara
Hasse Johansson 27 augusti, 2018 - 14:40

Tack för svar! Jag har sett många inlägg med Fat Head pizzbotten och jag blir varje gång så sugen på att göra denna pizza då det verkar så gott. Men jag har dragit mig lite för att prova då jag inbillar mig att det totalt blir väldigt mkt fett i måltiden. Rätta mig gärna om jag har fel 🙂

Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 08:17

Hej! Det kan du ju styra beroende på vad du toppar pizzan med 🙂
I en portion (halv pizza) är det 24 g fett utan topping

Svara
Anita 27 augusti, 2018 - 14:21

Det blir sådan pizza nästa gång .
Jag använder alltid Resentas tycker att Icas mandelmjöl blir kompakt o stabbigt

Svara
ÅsaS 27 augusti, 2018 - 14:16

Sellton i första hand, därefter Risenta när det gäller mandelmjöl. Men godast blir det att mala mandeln själv i farmors gamla mandelkvarn. 😀
Likaså blir mos av alla de slag godast och bäst när jag använder farmors gamla potatisstöt som har runda hål, istället för de nya, moderna stötarna som har vågformad ”stötplatta”.
Ha det så mysigt och trevligt i Gbg! Kram 💕

Svara
Annika 27 augusti, 2018 - 14:02

Hej! Jag har ingen micro, hur tycker du att jag bäst smälter osten då? Tack för en inspirerande blogg! 🙂

Svara
Åse 27 augusti, 2018 - 14:03

Du kan smälta på låg värme i kastrull 🙂

Svara
Hasse Johansson 27 augusti, 2018 - 13:42

Ser väldigt gott ut! Hur många runda pizzor blir det av degmängden i detta recept?

Svara
Åse 27 augusti, 2018 - 13:45

Det blir 2 st 🙂 ska uppdatera receptet!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.