Hej hej på er!
Jag ska strax iväg till gymmet för 50 minuters massage av min PT Thessan, vilken lyx va!?
Vi träffas även på torsdag men då får det bli fokus på bål, lår och rumpa och så får vi se om vi kan få till några övningar som inte inbegriper grip och grepp.
På tisdag har jag fått tid till ortopeden! Då ska gipset bort, suturer tas och jag ska få en tumortos (en sk tumstöd) – I’M A HAPPY CAMPER! Den ska jag ha sedan i 4 veckor men den kan jag ju ta av när jag ska duscha, tvätta händer etc. Lite läskigt att ta av gipset för jag har ju fortf ont. men det går ju över!
Över till receptet! Detta åt vi igår. Vi äter fisk minst 2 ggr i veckan, dels är det ju så gott men även ett bra alternativ till kött. Ica’s ekologiska lax köper vi här, det får kosta lite!
Att skära skåror i laxen och fylla med spritser är så gott! man kan variera kryddorna, prova tex dill, gräslök och citron! Även gott att strö lite lagrad ost över.
Romanticatomater som får ugnsbakas med (lite olivolja och mörk balsamvinäger) är SÅ gott! De blir söta och smakrika i ugnen.
Yum yum yum! Syrligt, salt, sött!
Jag dubblade receptet eftersom vi är många och behöver till matlådor.
Skriv utFärskostfylld lax med Chili och Tomat
- Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
4 laxfiléer (portionsbitar)
100 g feta
100 g naturell färskost
1 msk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta, pressad
chiliflakes eller hackad röd chili efter smak.
1 kvist Romaticatomater
salt, peppar
1/2 msk olivolja
1/2 msk mörk balsamvinäger
Notering
Sätt ugnen på 150g.
Skär en skåra nästan ända ner till botten på varje laxfilé. Salta och peppra över laxfiléerna.
Vispa ihop ingredienserna till ostkrämen och smaka av med chili. Fyll en sprits och spritsa ostkrämen i laxen. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Sätt på grillen de sista 5 minutrarna så ostkrämen får fin färg.
Servera med valfritt tillbehör.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Ååhh så gott det ser ut😍
Det måste jag testa😁